پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۶

قیمت جدید کَره اعلام شد؛ ۱۰۰گرمی ۸هزار تومان

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با اشاره به اینکه کره از گروه کالا‌های مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شده است و اگر کسی قصد واردات کره داشته باشد باید از ارز نیمایی استفاده کند، گفت: باید در این بخش بر تولیدات داخل تکیه کنیم. براساس مصوبه چربی ستاد تنظیم بازار قیمت هر قالب ۱۰۰گرمی کره ۸۰۰۰ تومان خواهد شد.
کد خبر : ۵۲۲۱۹۳
عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با اشاره به اینکه کره از گروه کالا‌های مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شده است و اگر کسی قصد واردات کره داشته باشد باید از ارز نیمایی استفاده کند، گفت: باید در این بخش بر تولیدات داخل تکیه کنیم. براساس مصوبه چربی ستاد تنظیم بازار قیمت هر قالب ۱۰۰گرمی کره ۸۰۰۰ تومان خواهد شد.

به گزارش ایسنا، محمد فربد با بیان اینکه سال ۱۳۹۷ آخرین سالی بود که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کره تخصیص پیدا کرد و حدود ۴۵ هزار تن کره در آن سال و ابتدای سال گذشته وارد شد، اظهار کرد: این ۴۵ هزار تن از آن زمان تا کنون و تا پایان شهریور امسال توزیع خواهد شد.
 
وی ادامه داد: البته تعداد زیادی از کارخانه‌ها چند ماهی است که تعطیل شده اند؛ زیرا دیگر کره وارداتی نداشتند و ارز جدیدی هم برای واردات تخصیص نیافت، اما موجودی انبار یک شرکت تا پایان شهریور کفاف نیاز مصرفی بخشی از بازار را با همان قیمت قدیم خواهد داد و بعد از آن باید برتولید داخلی تکیه کنیم.

قیمت هرکیلو کره با ارز نیمایی ۱۵۰ هزارتومان

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با اشاره به اینکه کلا کره از گروه کالا‌های مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شده است، گفت: اگر کسی قصد واردات کره داشته باشد باید از ارز نیمایی استفاده کند که امروز قیمت دلار آن حدود ۲۱هزار و ۳۰۰ تومان است. همچنین قیمت کره‌ای که با ارز نیمایی وارد می‌شود کیلویی ۱۵۰ هزار تومان و هر قالب ۱۰۰ گرمی آن حداقل با قیمت ۱۵ هزار تومان عرضه خواهد شد.

به گفته فربد، برخی شرکت‌ها با وجود آنکه کره وارداتی شان به اتمام رسیده بود و با وجود ضرر و زیان، به منظور جلوگیری از حذف در بازار، مبادرت به عرضه کره ۴۵۰۰ تومانی کردند؛ در حالی که می‌توانستند آن را بین ۶۵۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان هم عرضه کنند.

قیمت کره از سال ۹۷ تاکنون ثابت مانده است

وی تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا کنون هر ۱۰۰گرم کره علیرغم تغییر پارامتر‌های هزینه با قیمت ۴۵۰۰ تومان عرضه می‌شد و کره از جمله کالا‌هایی است که قیمتش دچار تغییر نشده است. البته سرانه مصرف سالانه آن نیم کیلو بیشتر نیست.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در ادامه اظهار کرد: در ستاد تنظیم بازار مصوبه‌ای در کنار مصوبه قیمت شیرخام وجود دارد که قیمت هر ۰.۱ درصد چربی را ۵۰۰ ریال تعیین کرده است. این چربی به صورت خامه از شیرخام استحصال می‌شود و در کارخانه‌های مجهز به دستگاه‌های مخصوص تبدیل به کره می‌شود.

هر قالب کره ۱۰۰گرمی ۸۰۰۰ تومان خواهد شد

به گفته وی براساس مصوبه چربی ستاد تنظیم بازار، قیمت هر قالب ۱۰۰ گرمی کره ۸۰۰۰ تومان خواهد شد که این رقم نیز براساس قیمت روز چربی سودی را عاید شرکت‌ها نمی‌کند.

فربد خاطرنشان کرد: اگر کسی بخواهد سود قانونی به دست آورد می‌بایست هر قالب کره را به قیمت ۱۰هزار تومان به فروش برساند، اما به دلیل اینکه تغییر نرخ برای کارخانه‌ها و مصرف کننده مشکلاتی ایجاد می‌کند، کارخانه‌ها با همان قیمت ۸۰۰۰ تومان تولیدات خود را به فروش می‌رسانند.

اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی علوفه قطع شود، کره گران می‌شود

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان افزایش قیمت کره تولید داخل وجود دارد یا خیر گفت: در حال حاضر برای واردات علوفه دامی ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده می‌شود که اگر این ارز تغییر کند یا حذف شود به تبع آن قیمت شیرخام افزایش خواهد یافت و تحت تاثیر افزایش قیمت شیر خام طبیعتا قیمت کره هم تغییر خواهد کرد.

ادعای رقابت با برند‌های خارجی نداریم

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا کره تولید داخلی می‌تواند از لحاظ کیفیت با نمونه‌های وارداتی آن رقابت کند و آیا کیفیت کره مانند قبل خواهد بود؟ گفت: اصل رعایت کیفیت در کارخانه‌های تولیدی مطرح است.

اگر نتوانیم محصولات با کیفیت تولید کنیم و در جهت بالا بردن سطح کیفی محصولات تلاش نکنیم، مصرف کننده استقبال نخواهد کرد و صنعت لبنیات دچار مشکل خواهد شد. شاید در ابتدای کار نتوانیم ادعا کنیم که تولیدات داخلی از نظر کیفی با نمونه خارجی آن و برخی از برند‌ها مطابقت داشته باشد، ولی صنعت لبنیات همه تلاشش را خواهد کرد که محصولات با بهترین کیفیت عرضه شود. البته این نکته را باید اضافه کرد که براساس نمونه گیری‌ها محصولات تولید شده تا کنون از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده است.