خیار یکی از میوههای چهار فصل است که به انواع خیار سبز، چنبر، شنگ و سفید تقسیم بندی میشوند. تقریبا حدود شش هزار سالی است که انسان خیار را میشناسد. کشت این میوه سه هزار سال پیش درآسیای غربی بود و زادگاه آن در کشور هند است. کشورهای اروپایی از قرن ۱۵ و آمریکای شمالی از قرن ۱۶ در وعدههای غذایی خود از خیار استفاده میکردند.
خیار دارای خواص فراوانی است اما برخی با تفکرات اشتباه وجود این میوه خوشمزه را از لیست برنامه غذایی خود حذف کرده اند. جالب است بدانید، افرادی که دچار عطش فراوان میشوند یا مشکلات کلیوی به خصوص سنگه کلیه یا یبوست دارند، بهتر است در طول روز از خیار استفاده کنند.
متخصصان توصیه میکنند افراد در اواخر شب به علت تشدید ادرار از مصرف آن پرهیز کنند. ۹۵ درصد خیار را آب تشکیل میدهد به همین علت مصرف آن برای رفع تشنگی تاثیر دارد. پوست خیار حاوی مقدار زیادی ویتامین C است و مصرف جوشانده آن به صورت متوالی و سه روز پشت هم برای یرقان داروی موثری خواهد بود.
حلقه حلقه کردن خیار و قرار دادن آن روی پوست باعث از بین رفتن چین و چروکهای صورت خواهد شد اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که از پوست چرب خود رنج میبرید، خیار را بجوشانید و با استفاده از آب جوشیده خیار صورتتان را بشویید.
متخصصان پوست مدعی هستند که پماد خیار برای جلوگیری از خارش، رفع گزش زنبور، سوختگیهای سطحی و تحریکات جلدی پوست بسیار حائز اهمیت است. مبتلایان به آفتاب سوختگی ضماد خیار را روی پوست خود قرار دهند و با روغن زیتون آن را چرب کنند تا از این معضل نجات پیدا کنند.
تخم خیار آرامش بخش، خواب آور، ضد کرم، تصفیه کننده خون، زرداب آور، حل کننده اوراتها، اسید اوریک و جلا دهنده است؛ همچنین مصرف عصاره آن برای بهبود اختلالات دستگاه گوارش، بهبود مسمومیت و رفع حالت تهوع معجزه میکند.
مصرف خیار قبل از غذا به هضم بهتر آن کمک میکند. متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را به بانوان شیرده توصیه میکنند، اما باید مراقب بود که این سبزیجات به خصوص خیار باعث نفخ و دردهای گوارشی کودکان نشود.
کدام افراد باید کمتر خیار مصرف کنند؟
۱_ افراد مبتلا به اسهال و کودکان باید کمتر از خیار استفاده کنند.
۲_ به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان نباید از خیاری که تازه نیست استفاده کنید؛ چرا که به علت دیر هضم بودن باعث درد و ورم در نواحی گوارشی شما خواهد شد و در معدههایی که با مشکلات گوارشی همراه است حتما باید آن را همراه عسل یا مویز مصرف کرد.
۳_ متخصصان تغذیه و رژیم درمانی عقیده دارند که مصرف بیش از حد خیار باعث پیشگیری از جذب ویتامین C خواهد شد.
۴_ کسانی که به علت مصرف خیار، معده آنها نفخ میکند بهتر است که در کنار خیار از نمک استفاده کنند.
۵_ از آن جایی که خیار دارای طبع سرد است؛ بنابراین مصرف آن برای کودکان نباید بیش از حد باشد.