پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۹

سحرخیز‌ها بیشتر در معرض آلزایمر هستند

یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله نورولوژی نشان داد "افراد سحرخیز" و افرادی که مدت کوتاه‌تری می‌خوابند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند که باعث از بین رفتن حافظه و اختلال در سایر عملکردهای ذهنی می‌شود.
کد خبر : ۵۱۹۳۰۴

این مطالعه که توسط دانشمندان دانشکده امپریال کالج انگلستان انجام شده رابطه بین الگوهای مختلف خواب، علائم عمده اختلال افسردگی و بیماری‌ آلزایمر را با ارزیابی مطالعات ارتباط جمعی در ژنوم که بیماری‌های مختلف را به ژن‌ها پیوند می‌دهند، بررسی کرده است.

به گزارش ایسنا عباس دهقان، نویسنده این مطالعه کالج امپریال لندن با اشاره به این که افراد مبتلا به آلزایمر اغلب دچار افسردگی و مشکلات مختلف خواب مانند بی‌خوابی هستند، اظهار داشت: هدف این مطالعه فهمیدن این نکته بود که آیا بین علت‌های مختلف خواب و افسردگی و آلزایمر رابطه علّی وجود دارد یا خیر.

دانشمندان داده‌های گردآوری شده از پروژه بین المللی ژنتیک آلزایمر را که شامل حدود ۶۴ هزار نفر و همچنین کنسرسیوم ژنتیک روانپزشکی که شامل ۱۹ هزار نفر است، بررسی کردند. داده‌های مربوط به بیوباک انگلیس که اطلاعات بهداشتی و ژنتیکی حدود نیم میلیون نفر را گردآوری می‌کند، نیز جمع آوری شده است. محققان با تجزیه و تحلیل پایگاه‌های داده به این نتیجه رسیدند که الگوهای خواب مختل شده به بیماری آلزایمر مرتبط است.

به طور خاص، محققان دریافتند افرادی که دو برابر بیشتر خطر ژنتیکی ابتلا به بیماری آلزایمر دارند، یک درصد بیشتر از افراد با خطرات ژنتیکی پایین‌تر خود را "افراد سحرخیز" می‌نامند.

محققان هشدار داده‌اند که این مطالعه فقط ارتباط مستقیمی را بین الگوهای خواب و آلزایمر نشان می‌دهد و نه زنجیره‌ای مستقیم از علت و معلولیت. همچنین بین علت اختلال افسردگی عمده و آلزایمر هیچ پیوند علی مشاهده نشد.

بنا بر گزارش اسپوتنیک، محدودیت دیگر این مطالعه این بود که اکثر افرادی که داده‌های آن‌ها مورد استفاده قرار گرفته اروپایی بودند. بنابراین همین نتایج ممکن است برای افراد با قومیت‌های مختلف صدق نکند.