جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۳
وزیر اقتصاد:

قبول داریم باید زودتر وارد می شدیم!

در شورای پول و اعتبار تصویب شد که بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی نباید تاریخ داشته باشد و تا زمان تصمیم جدید تغییر نخواهد کرد. امروز سود بانکی همین مقدار است و دلیلی برای تغییر آن نیست.
کد خبر : ۵۱۷۴۸

شب گذشته حسینی وزیر اقتصاد دولت میهمان گفتگوی ویژه بخش خبری ۲۲:۳۰ بود. موضوع این گفتگو اختلالات اقتصادی رخ داده در نظام بانکی کشور و بازار بود.

وزیر اقتصاد درباره اصلی ترین دلایل وقایع رخ داده در یک ماه اخیر در بازار ارز گفت: «براساس قانون، نظام ارزي كشور نظام شناور مديريت شده است. بر این اساس نرخ ارز را عرضه و تقاضا در بازار تعیین می کند اما بانک مرکزی آن را در یک دایره مدیریت می کند. این سیاست سالیان سال در اقتصاد ایران اعمال شده و تا نیمه سال ۸۹ هم سیاست موفقی بوده است اما از نیمه سال ۸۹ نرخ ارز بانک مرکزی و نرخ ارز بازار آزاد فاصله معنا داری پیدا کرد و از نيمه سال نود شكاف ارزي بيشتر شد.»

حسینی افزود: «دو نرخی شدن قیمت ارز سبب شد از سیاست شناور فاصله بگیریم. طي دو هفته اخير بانك مركزي متوجه شد كه عوامل تشديد كننده در بازار ارز وجود دارد كه دولت بايد به كمك آن مي آمد. بر این اساس در نیمه دوم دی کارگروهی ویژه شکل گرفت که يكي از سياست هايي كه در كميته بررسي شد این بود که الگوي تجارت ارزي با هم انطباق ارزي ندارد. بنابراين كميته اي با محوريت بانك مركزي،وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرك به چرخه ارزي متصل شد.»

وی با مقصر دانستن سرتیم های هدایت کننده دلال ها در بازار اضافه کرد: «یکی از اتفاق هایی که عمدتا زمانی که شکاف بین نرخ ارز وجود دارد می افتد این است که یکسری به دنبال آن هستند تا ارز را با قیمت پایین تر بخرند و با قیمت بیشتر به فروش برسانند. بر این اساس سود بیشتری نصیب شان خواهد شد که با ورود آدم های غیر حرفه ای و جذب آنان سود بیشتری قاعدتا به این افراد خواهد رسید.»
 وزیر اقتصاد گرانی های ناشی از افزایش قیمت ارز را ناچیز دانست و ادعاکرد: «ارز را مدیریت کردیم به دلیل اینکه کالا ها گران نشود. سال گذشته متوسط فروش هر دلار ۱۰۳۳ تومان بوده و این رقم در سال جاری ۱۰۷۴ تومان است. یعنی واردات ما با دلار معادل حدود ۱۰۷۴ تومان صورت پذیرفته است. بنا براین اینکه به بهانه افزایش قیمت دلار گروهی کالا های خود را گران عرضه کنند ادعای بیهوده ای است و از موارد اخلال در بازار است. البته یک عده سود جو در این راستا گام برداشتند اما اثر چندانی نداشت و حضور به موقع سبب شد این جریان بر چیده شود. هیچ گونه توجیهی برای افزایش قیمت وجود ندارد»

حسینی درباره نرخ های جدید سود بانکی نیز گفت: «در شورای پول و اعتبار تصویب شد که بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی نباید تاریخ داشته باشد و تا زمان تصمیم جدید تغییر نخواهد کرد. امروز سود بانکی همین مقدار است و دلیلی برای تغییر آن نیست.»

حسینی درباره آَشفتگی بازار سکه نیز گفت: «سكه تحت تاثير قيمت جهاني و در اثر التهابات ارزي است. شرايط پيش فروش سكه براساس واقعيت هاي بانكي است.در بحث سكه نگران آن هستيم كه مردم از بازارهاي قلابي سكه خريداري كنند.»

وزیر اقتصاد درباره تلاش دولت برای تامین کسر بودجه از محل فروش ارز به نرخی بالاتر ادعا کرد: «۸۷هزار میلیارد تومان تا همین امروز درآمد های ماست. یعنی معادل بودجه سال گذشته و بر این اساس معادل بودجه سال گذشته درآمد كسب كرده ايم. اينكه دولت مي خواهد با افزايش قيمت ارز كسري بودجه را جبران كند را تكذيب مي كنم.»

شمس الدین حسینی درباره غیبت او و محمود بهمنی در جلسه ویژه صبح روز شنبه مجلس ادعا کرد: « جلسه مجلس با جلسه ای دیگر ما تداخل پیدا کرد. بر این اساس قرار شد جلسه در زمان دیگری برگزار شود. من از مجلس عذرخواهی می کنم و فردا (یکشنبه) در مجلس حاضر می شوم تا توضیحات نمایندگان را بشنوم. بعضي ها از نرفتن بنده به مجلس به عنوان دستاويز يا حربه استفاده نكنند به خاطر اينكه جلسه امروز با يك جلسه ديگر تداخل داشت.»

حسینی درباره سکوت طولانی مدت دولتی ها در برابر اقدامات دلالان و خودداری کابینه از برقراری ارتباط مستقیم با مردم سخنی به میان نیاورد.

همچنین وی توضیح نداد چرا با وجود این که از منشاء و مبداء پیامک های ارسالی برای شهروندان، مطلع بوده اند اقدامی برای دستگیری و معرفی تیم های همکار دشمن در داخل انجام نداده اند!

هر چند وزیر محترم مانند پایان جلسه استیضاح شان در مجلس، به عذرخواهی از مردم و ابراز ارادت و آمادگی برای سربازی کشور پرداختند اما مشخص نیست این سرباز که بیشتر به ژنرال شبیه است چطور سکوت عجیب و غیرقابل باور اش در روزهای سختی و گرفتاری مردم را در آینده توجیه خواهد کرد!

متاسفانه برگزاری صدها جلسه بعد از وقوع حادثه نابسامانی اقتصادی، جبران کننده خودداری دولت از یک بار مواجهه به موقع و رودرو با مردم برای برطرف کردن نگرانی ها و ترس شان از آینده نخواهد بود.

 


 

نظرات بینندگان
ن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۶ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۰
۴
۲
در مجموعه آنها سکوت وخانه نشینی درمواقع ضروری و سخت انداختن گناه بر گردن این و آن امر عادی است
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۰
۵
۲
راستی چرا باید قیمت دلار 1226 تومان ؛ تازه اگر با این قیمت خرید و فروش شود ؛؛ باشد ؟؟؟
آیا مشخصه قیمت واقعی دلار چند تومان می باشد ؟؟؟؟؟
چه چیزی باعث می شود قیمت دلار حدود 180 برابر بشود ؟؟؟؟
آیا امکان دارد روزی قیمت دلار با نرخ اصلی بدست مردم برسد ؟؟؟؟؟
موانع موجود در ارزش دادن به ریال چیست ؟؟؟
آیا ارز تمام کشور دور نزدیک وضعیت ایران را دارند ؟؟؟

22 سال از پایان جنگ سخت می گذرد در ان روز دلار حدود 60 تومان خرید و فروش می شد فقط برای چند روز بعد با هر عطسه شیاطین سیر سعودی پیدا می کرد تا چند روز پیش که رسانده شد به حدود 2000 تومان ؛؛ حالا یعنی نرخ 1226 تومان را برایش تعیین کرده اند ..
راستی قیمت فوق طبیعی می باشد ..
اگر قیمت های سعودی تعمدی باشند و دست اندرکاران می توانستنند کاری انجام دهند و انجام ندادند که این مسیله موجب ضرر و زیان به امت شده باشد چه پاسخی برای مردم در روز جزا دارند .
مسیولین فکر می کنند امت با طلب بخشش خشک و خالی از قصورات خدمتگزارن پر مدعا می گذرنند
ناشناس
|
Kazakhstan
|
۱۴:۵۸ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۰
۰
۰
امروز رفتم مغازه یک رزمنده دیدم میوه هاش فروخته نشده و شروع به له شدن کردن و ناراحت بود می خواستم بهش بگم شما که توی جبهه خط رو نگه میداشتی چطور از پس میوه و گوجه برنمیایی و چطور یک یخچال میتونه بیش از یک هفته میوه رو نگه داره اخه شما خوبید، بقیه یا تو پاچه مردم ساده میندازن یا گرونتر میفروشن تا ضرر نکنن تازه از این مهمتر اصراف هم میشه و میوه ها بی دلیل خراب میشن خوب به بچه های تیپ مهندسی بگو یک سردخونه مانند اون چیزی که توش پنیر و نوشابه نگه میداری برای میوه و گوجه و ... هم بسازن و اگه برق گرونه گازی بسازن یا از وزیر اقتصاد کمک بگیر!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۰
۰
۱
فوقش 10 روز بتونن كنترل كنن نرخ واقعي دلار 2500 يا 3000 تومان مي باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
دلار 200 تومان هم نمی ارزه.دولتیها دارند سود می برند.
دکتر چکول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۹ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۰
۰
۰
زودتر میومدین؟
مثلا حالا که اومدین چه گلی به سر بازار زدین
؟
بنده خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۰
۰
۰
این قبول داریم ! هم مثل معذرت خواهی مجلستان میباشد ! ؟