پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۶

ورود امارات به باشگاه کشور‌های فضایی با مهندسی بانوی ایرانی‌تبار

ورود امارات به باشگاه کشور‌های فضایی با مهندسی بانوی ایرانی‌تبار
نخستین ماموریت فضایی دنیای عرب بامداد امروز با پرتاب کاوشگر امید از مرکز فضایی تانه‌گاشیما در ژاپن با موفقیت انجام شد و امارات متحده عربی با مدیریت و مهندسی ساره امیری به جمع اعضای باشگاه فضایی‌ها پیوست.
کد خبر : ۵۱۴۴۶۰
کاوشگر امید ساعت ۶:۵۸ صبح به وقت محلی از پایگاه تانه‌گاشیما در جنوب ژاپن به سمت فضا رفت و یک ساعت بعد از موشک جدا شد تا به سوی مدار مریخ حرکت کند. پس از این اتفاق، اتاق پایش مرکز فضایی ژاپن سرشار از شور و تشویق شد و همزمان در آن سوی آب‌ها در دبی، خانم امیری به عنوان قائم‌مقام مدیر پروژه ماموریت مریخ امارات از شادی بی‌اندازه و وصف‌ناشدنی خود گفت.

امیری که وزیر علوم پیشرفته دولت امارات است و اصالتی ایرانی و بلوچ دارد، در پخش مستقیم پرتاب کاوشگر امید از تلویزیون امارات حضور یافت و گفت: «آنچه امروز رخ داد، آینده امارات است.» اعزام نخستین کاوشگر دنیای عرب به مریخ یکی از سه پروژه جهانی با یک ماموریت مشترک آن هم در زمانه‌ای است که زمین و مریخ در نزدیک‌ترین فاصله به هم قرار دارند. تیان‌ون-۱ در چین و مریخ ۲۰۲۰ در آمریکا دیگر ماموریت‌های مریخی پس از موفقیت کاوشگر امید هستند.



بر اساس برآورد ناسا، زمین و مریخ ماه اکتبر آینده به فاصله ۶۲ میلیون کیلومتری از هم می‌رسند که نزدیک‌ترین فاصله این دو سیاره است. کاوشگر امید ماه فوریه ۲۰۲۱ در مدار مریخ قرار می‌گیرد؛ درست همزمان با ۵۰ سالگی اتحاد هفت امیرنشین و تشکیل کشور امارات متحده عربی. امید برخلاف دو پروژه چینی و آمریکایی سال ۲۰۲۰ برنامه‌ای برای نشستن روی سطح مریخ ندارد و فقط به اندازه یک سال مریخی (۶۸۷ روز زمینی) در مدار آن می‌چرخد.

هدف تمام ماموریت‌های مریخی آزمایش و امکان‌سنجی سکونت انسان در سیاره سرخ تا ۱۰۰ سال آینده است. از دهه ۱۹۶۰ به این سو ده‌ها کاوشگر عمدتا آمریکایی برای رسیدن به مریخ تلاش کرده و بسیاری از آنها هرگز در مدار قرار نگرفته‌اند یا در فرود آمدن در سطح سیاره سرخ ناکام بوده‌اند. رسیدن به مریخ سال‌ها چندان جدی گرفته نمی‌شد تا اینکه ۱۰ سال پیش در سطح آن آب دیده شد. پس از آن بود که دانشمندان ماموریت‌های مریخی را از سر گرفتند.