جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۰

همه آنچه که درباره برخورد با افراد دوبهم زن باید بدانیم

همه آنچه که درباره برخورد با افراد دوبهم زن باید بدانیم
یک روانشناس گفت: در اکثر محیط‌های کاری، افرادی وجود دارند که خودآگاه یا ناخودآگاه محیط کار را تبدیل به یک محیط پر تنش و عذاب آور برای دیگر همکاران خود می‌کنند.
کد خبر : ۵۱۴۱۵۸
درباره افراد دو بهم زن، اظهار کرد: هر شخصی شاغلی تا زمان بازنشستگی بیش از یک سوم از عمر خود را در محیط کار سپری می‌کند، پس بسیار حیاتی ست که در محیطی آرام و بدون تنش فعالیت کند و تمام تمرکز و انرژی خود را برای پیشرفت شغی و بازدهی بیشتر به کار گیرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این روانشناس بیان کرد: متاسفانه نه تنها در جامعه ما بلکه در تمام جوامع شاهد این هستیم که تقریبا در اکثر محیط‌های کاری، افرادی وجود دارند که خودآگاه یا ناخودآگاه محیط کار را تبدیل به یک محیط پر تنش و عذاب آور برای دیگر همکاران خود می‌کنند. این افراد با خبرچینی و یا اصطلاحا دوبهم زنی کردن، فشار روانی زیادی برای دیگر همکاران خود به وجود می‌آورند. اما با افراد خبرچین چگونه باید رفتار کنیم، که در مقابل رفتار‌های آن‌ها مصون باشیم.

وی با اشاره به اینکه قبل از اینکه راهکار کاربردی برای برخورد با چنین افرادی ارائه کنیم، ریشه و دلایل رفتار آدم‌های دوبهم زن را بیان خواهیم کرد، افزود: معمولا اعتماد به نفس فوق العاده پایینی دارند، حتی اگر در ظاهر این چنین نشان ندهند، خود را فردی ناموفق می‌دانند که نتوانسته پیشرفت بزرگ و چشمگیری داشته باشند، احتمالا در خانواده یا محیطی مسموم رشد پیدا کرده اند، غالبا افرادی حسود هستند، دوستان بسیار صمیمی و نزدیک ندارند، جالب است بدانید، اشخاص دوبهم زن، اکثر بسیار خوش زبان هستند که می‌توانند خوب ارتباط برقرار کنند و در رویاپردازی و دساتان سرایی مهارت بالایی دارند.

مهدویان درباره راهکار‌های برای برخورد با افراد دو بهم زن، تصریح کرد: اول از همه سعی کنید، فردی مثبت اندیش باشید و به هر شخصی برچسب دوبهم زن و خبرچین نزنید، اما اگر با هر روشی به شما ثابت شد که متاسفانه در محیط کارتان اینگونه افراد وجود دارند موارد زیر را رعایت کنید. به دلایلی که ذکر شد در نظر داشته باشید، افراد دوبهم زن در مرحله اول، بیماران روحی هستند که خودشان هم خبر ندارند، پس شما نباید نگاه منفی به آن‌ها نداشته باشید، فقط باید سعی کنید با نوع برخوردتان مانع آسیب خوردن از این افراد شوید.

این روانشناس ادامه داد: سعی کنید کمترین ارتباط را با این اشخاص داشته باشید، قطعا با کم محلی کردن و یا صمیمی نشدن می‌توانید به این دستاورد برسید. اگر به هر دلیلی مجبور شدید با آن‌ها در ارتباط زیادی باشید، مثلا هر دو در یک اتاق و دفتر کار می‌کنید، باید خیلی مراقب محتوای گفتگوهایتان باشید، به هیچ عنوان در مورد چیزی یا کسی نظری ندهید، یعنی نباید کوچکترین اطلاعاتی از اعتقاداتان و باور‌های تان به او بدهید. هرگز و هرگز با او دردل نکنید، افراد دوبهم زن صلاحیت دردل کردن را ندارند، ممکن است تمام آنچه را که به آن‌ها می‌گویید در آینده نزدیک یا دور بر علیه شما استفاده کنند.

وی گفت: زمان‌هایی که او در مورد هر موضوعی با شما صحبت می‌کند، سعی نکنید با او همراهی کنید، بلکه کاملا بی تفاوت باشید و تمرکزتان را روی کار بگذارید، در این صورت او متوجه خواهد شد که نمی‌تواند از شما سوژه‌ای بگیرد و یا سوژه‌های دیگران به کار شما نمی‌آید و شما ارزشی برای حرف‌های او قائل نیستید، در واقع با این رفتار یک سپر محکمی در مقابل دوبهم زنی و خبرچینی او ایجاد کرده اید.

مهدویان خاطرنشان کرد: مهم‌ترین نکته که به هیچ عنوان نباید در گفتگو با دیگر همکارنتان، از او به عنوان فردی دوبهم زن یاد کنید، و او را با چنین اتهامی به دیگران معرفی کنید، بگذارید این تشخیص فقط برای خودتان بماند. حتی به روی خودش هم نیاورید که چنین خصلتی دارد، چون در این صورت قطعا با شما به تندی مخالفت خواهد کرد و همین موضوع سوژه‌ای خواهد شد که بتواند به شما آسیب برساند.