پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ تير ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۳
در گفت و گوی ۱۸:۳۰ بررسی شد؛

راهکارهای برخورد با گران‌فروشی و احتکار تایر

رئیس اتحادیه لاستیک گفت: برای مقابله با گران‌فروشی و احتکار باید قیمت لاستیک تک نرخی و نظارت بر بازار بیشتر شود.
کد خبر : ۵۱۳۷۹۳

سعادتی نژاد، رئیس اتحادیه لاستیک و روغن در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص وضعیت لاستیک و  کشف ۸ هزار تایر احتکار شده گفت: تا اسفند ماه سال پیش وضعیت خوبی در این بازار داشتیم اما با توجه به افزایش قیمت ۳۰ درصدی در فروردین ۹۹ ، توزیع لاستیک با مشکل مواجه شد. تنها یکی دو شرکت نسبت به عرضه  لاستیک اقدام کرده اند و اکنون در بازار کمبود شدیدی وجود دارد.

او با اشاره به مشکلات توزیع لاستیک افزود: باید قیمت ها و اطلاعات در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت از سوی تولیدکنندگان ثبت شود اما برخی به آن سامانه وارد نیستند و مشکلاتی در این حوزه وجود دارد.

قیمت لاستیک سنگین وارداتی دو برابر شده است

 سعادتی نژاد تصریح کرد: لاستیک سنگین، وارداتی است که قیمت آن با توجه به شرایط ارزی کنونی افزایش دو برابری دارد.

او تاکید کرد: برای مقابله با گران‌فروشی و احتکار باید  قیمت لاستیک در بازار  تک نرخی و نظارت بر بازار بیشتر شود.

 سعادتی نژاد بیان کرد: هم اکنون هر حلقه لاستیک با قیمت ۴۵۰ هزار تومان در بازار با سند و کارت ملی افراد عرضه می شود.

گران‌فروشی لاستیک در بازار آزاد

در ادامه جمشیدی کارشناس صنعت تایر تصریح کرد:ستاد تنظیم بازار تولیدکنندگان را ملزم به ثبت اطلاعات خرید و فروش در سامانه تجارت کرد اما حتی یک اظهار نامه هم در سامانه ثبت نشد و این عدم اظهار بحث احتکار و افزایش قیمت ها رابه وجود آورده است.

او افزود: هر حلقه لاستیک باید به قیمت ۴۵۰ هزار تومان به فروش برسد اما شاهد هستیم در بازار آزاد با دو برابر قیمت به فروش می رود.

این کارشناس صنعت تایر گفت: نظارت میدانی اثربخشی ندارد و کار باید در عرصه سامانه هوشمند پیگیری شود.

رحیمی یک توزیع کننده لاستیک در ادامه گفت: وزارت صمت و مسئولان ذی‌ربط باید با مدیریت مناسب لاستیک های مانده در انبار را بین کامیونداران توزیع کنند تا مشکل کمبود لاستیک سنگین در بازار و همچنین مشکلات مالی توزیع کنندگان  حل شود .

افزایش گشت های نظارتی در بازار

رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات در خصوص کمبود لاستیک در بازار و برخورد با گران‌فروشی  تصریح کرد: به دنبال افزایش گشت های مشترک در کنار اولویت های تنظیم بازار از هفته قبل رصد انبارهای لاستیک هم در دستور کار ما قرار گرفت که با همکاری اتحادیه ها و سازمان های صمت در حال انجام است.

او افزود: مردم می توانند موارد احتکار و اخلال در بازار را به ما اعلام کنند. ما موارد را پیگیری کنیم و اقلام کشف شده را به بازار عرضه می کنیم.

رایگانی تصریح کرد: اگر واردکنندگان به درستی اطلاعات را در سامانه جامع انبارها وارد می کردند این اتفاق ها نمی افتد و  وزارت صمت حتما باید این موضوع را پیگیری کند.

او ادامه داد: ساماندهی بازار نظارت بیشتری از سازمان حمایت می طلبد و آماده ایم گشت های مشترک را افزایش دهیم.