جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۵

چرا نباید با "دنده مُرده" حرکت کنیم؟

یکی از عادت نادرست کار کردن با دنده مرده است که باعث آسیب به خودرو می‌شود.
کد خبر : ۵۱۳۳۴۰

عیب یابی خودرو می‌تواند مثل یک "هنر سیاه" مرموز به نظر برسد که فقط توسط مکانیک‌های حرفه‌ای و با تجربه انجام می‌شود البته این موضوع زمانی درست است که فرد نداند قطعات در ماشین چگونه کار می‌کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران درک مسئله از قطعه و راه حل تعمیر آن صرفاً نتیجه داشتن دانش درست همراه با یک رویکرد هوشمندانه و منظم است. اگر افراد بتوانند به روشی کاربردی قطعات خودرو را بشناسند، می‌توانند در زمان وقوع مشکل به تعمیر قطعه بپردازند. بیشتر ما می‌خواهیم از خودروی خود خوب مراقبت کنیم و تا جایی که امکان دارد از آن استفاده کنیم. اما بعضی از عادات غلط ما دشمن خودروهایمان هستند یکی از این عادت نادرست کار کردن با دنده مرده است که باعث آسیب به خودرو می‌شود.

چرا نباید با

برخی افراد عادت دارند که به موقع دنده ماشین را تعویض نکنند و با همان دنده‌ای که با سرعت بالا حرکت می‌کردند، با سرعت کم هم حرکت می‌کنند. به طور مثال فرد به سرعت ۸۰ رسیده و دنده ۳ است، با ترمزی به سرعت ۵۰ می‌رسد، اما همچنان با دنده ۳ حر کت می‌کند که این حرکت باعث آسیب به خودرو می‌شود.

مضرات دنده مُرده چیست؟

دنده مرده رفتن یا راه رفتن پیرمردی اصطلاحی است که برای حرکت با دور موتور پایین که متناسب با دنده نباشد گفته می‌شود. در موارد خیلی شدید، به این نوع رانندگی اصطلاح سگ مرده هم نسبت داده می‌شود مثل حرکت با دنده ۴ و سرعت ۴۰ کیلومتر در ساعت.

برخی افراد در این شرایط تصور می‌کنند که حتی ممکن است کم استهلاک و به صرفه رانندگی می‌کنند در صورتی که اینگونه نیست و این روش رانندگی باعث آسیب‌های جدی به خودرو می‌شد. زمانی که با دنده مرده حرکت می‌کنیم در آینده نه چندان دور باید منتظر روغن سوزی، خرابی رینگ و پیستون و همینطور خط افتادن دیوار بوش‌ها باشیم و نباید فکر کنیم که اقتصادی رانندگی می‌کنیم.