گروه حقوق بشری «آکسفام» هشدار داد تبعات اقتصادی و اجتماعی شیوع ویروس کرونا میتواند به مرگ روزانه ۱۲ هزار نفر در جهان در اثر گرسنگی منجر شود.
به نوشته روزنامه «واشنگتن پست»، طبق گزارشی که از سوی این گروه منتشر شده است، بیکاری گسترده، اختلال در تولید مواد غذایی و کاهش کمکهای بشردوستانه در نتیجه شیوع بیماری «کووید-۱۹» میتواند تا پایان سال جاری میلادی، حدود ۱۲۲ میلیون نفر از جمعیت جهان را به گرسنگی بکشاند.
«دنی سریسکندرایا» رئیس اجرایی این گروه گفت: «تأثیرات متعاقب شیوع کووید-۱۹ بسیار گستردهتر از خود این ویروس خواهد بود و میلیونها ساکن فقیرترین کشورهای جهان را در فقر و گرسنگی بیشتری فرو خواهد برد».
وی افزود: «توقف شیوع این بیماری از سوی دولتها امری حیاتی است اما آنها باید از مرگ مردم از گرسنگی را نیز بگیرند».
این گروه حقوق بشری بیان داشت، بدترین نقاط جهان از نظر فقر و گرسنگی شامل یمن، افغانستان، سوریه و سودان جنوبی است و بسته شدن مرزها و مسیرهای تأمین مواد غذایی، بحران موجود در این کشورها را تشدید کرده است.
آکسفام افزود در کشورهای دارای درآمد متوسط نیز مردمی که در تلاش برای مدیریت زندگی خود بودند از لبه پرتگاه در حال سقوط هستند.
به گفته این گروه خیریه حتی در کشورهای توسعه یافتهای همچون بریتانیا در خلال هفتههای ابتدایی شیوع ویروس کرونا ۳.۷ میلیون نفر به انبارهای مواد غذایی مراجعه کردهاند.
ویروس کرونا تا کنون بیش از ۱۲ میلیون نفر را در سرتاسر جهان مبتلا کرده و جان بیش از ۵۵۲ هزار نفر را نیز گرفته است.