پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۶

افزایش احساس تنهایی بین دانش‌آموزان در دوران پسا کرونا

شیوع ویروس کرونا منجر به افزایش احساس تنهایی بین دانش‌آموزان و کاهش انرژی خانواده‌ها و اختلال در شبکه روابط بین فردی شده است.
کد خبر : ۵۰۹۷۸۰

ویروس کرونا از اسفند ماه در کشور شایع شد بسیاری از افراد تحت تاثیر این ویروس قرار گرفتند. مریم داودوندی متخصص مشاوره  با اشاره به افزایش احساس تنهایی بین دانش‌آموزان اظهار کرد: جدایی فرد از اجتماع، محروم شدن از روابط بین فردی، کناره گیری از عزیزان، استرس‌های ناشی از احتمال ابتلا به بیماری کرونا و بدنبال آن از دست دادن بخشی از درآمد باعث شده تا احساس نگرانی و تنهایی در بین جوانتر‌ها افزایش یابد. همچنین انرژی و توان خانواده نیز به دلیل کاهش تعاملات، اضطراب و نگرانی از آینده کاهش پیدا کند.

به گزارش ایسکا نیوز وی ادامه داد: جوانان به دلیل قرار داشتن در ابتدای مسیر شغلی و زندگی خود نسبت به افراد مسن‌تر حساسیت و استرس بیشتری دارند؛ بنابراین تاثیر ویروس کرونا بر دنیای مشاغل باعث شده تا میزان ترس، اضطراب و نگرانی آن‌ها از کسب درآمد درصورت پایداری این ویروس، بیش از سایر رده‌های سنی باشد.

داودوندی افزود: البته سبک زندگی دوران پساکرونا موجب پدیدار شدن ارزش‌های تازه نیز شده است؛ وقتی مفهوم ارتباط از دایره دوستان و نزدیکان به تعاملات درون خانوادگی، محدود شده و تعریف تفریح، سرگرمی، بقا و سلامتی محدودتر از هر دوره دیگری در تاریخ معاصر شده، طبعا ذهن و روان افراد نیز به شکل ناخودآگاه درصدد بازتولید و بازنگری ارزش‌ها و معیار‌ها متناسب با مقتضیات دوران کرونایی برمی آید.

این روانشناس ادامه داد: دنیا درحال گذار از مرحله داشتن‌به بودن است. استرس، اضطراب، ترس، کاهش درآمد برخی مشاغل و کاهش انرژی خانواده در کنار همه چالش‌های خود باعث شده تا ذهن افراد در سراسر دنیا به فراخور و شرایط تربیتی و محیطی خود در مسیر بودن حرکت کند. تا پیش از شیوع ویروس کرونا بسیاری از مردم تلاش می‌کردند تا به داشته‌ها و اندوخته‌های خود اضافه کنند، افراط در ثروت اندوزی، غرق شدن در کار، مدرک گرایی و عطش مسافرت‌های لاکچری حالا جای خود را به نیازی به نام بقا و بودن داده است.

داودوندی اضافه کرد: وقتی رفتار‌های مردم جهان در ماه‌های اخیر را بررسی می‌کنیم بیشتر به این نتیجه می‌رسیم که انسان‌ها بیشتر تلاش خود را به بودن متمرکز کرده‌اند. احترام به تن، احترام به زندگی، جستجو برای کشف استعداد‌ها در دوره قرنطینه، حمایت از دیگران، ابتکار و نوع آوری در کسب و کار، احساس نیاز به بودن در کنار والدین و یا فرزندان تنها بخشی از تغییرات ارزشی است که نشانه‌های آن در حال بروز است.

وی تاکید کرد: امروزه بسیاری از افراد دریافته‌اند که همه خوشبختی به داشتن بستگی ندارد بلکه آنچه هستیم و یا آنچه به عنوان یک انسان باید بود اهمیت دارد. ترس از دست دادن، احساس تنهایی و انزوا می‌تواند به دلیل وابستگی‌های افراطی باشد و حالا افراد درحال یک بازنگری معیار‌های ذهنی - روانی و تولید ارزش‌های جدید به شکل ناخودآگاه هستند.

داودوندی خاطرنشان کرد: عوارض ناشی از بیماری کرونا بر کارکرد‌های روانی و ارتباط بین فردی تاثیرات متفاوتی گذاشته است؛ از یک سو تنهایی، انزوا و اضطراب را به همراه آورده است و از سوی دیگر همین فشار‌ها باعث تغییرات حالات درونی، ارتقای ارزش‌ها و بازگشت به برخی اصول ذاتی انسانی شده است.