شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۰

علل عارضه سرکج

علل عارضه سرکج
به انحراف طرفی مهره‌های گردنی همراه با چرخش، سرکج می‌گویند و عنوان دیگر آن ناهنجـاری اسـکولیوز گردنی است.
کد خبر : ۵۰۹۳۶۵

تغییر شکل با چرخش و کج شدن سر مشخص می‌شود و عبارت است از انحراف طرفی (مهره‌های گردنی) و این اختلال ممکن است مادرزادی، اکتسابی، حاد، موقت یا مزمن باشد.

علل عارضه سرکج

به گزارش ایسنا انحراف سرکج علل مختلفی دارد که می‌توان به کوتاهی برخی عضلات از جمله عضله جناغی–چنبری، ضربه‌های درونی که باعث خونریزی درون عضله می‌شود، ضربه به مهره‌های گردنی، فتق- دیسک بین مهره‌ای و سل ستون مهره‌های گردنی اشاره کرد.

عوارض سرکج

فشار روی مهره‌های گردنی، فشار روی ریشه‌های عصبی، کشیدگی عضلات سمت مقابل، درد، اختلالات بینایی (کاهش میدان دید) و کاهش میزان چابکی عوارض عارضه سرکج هستند.

حرکات اصلاحی

محمد مهدی رفیعی- متخصص پزشکی ورزشی ضمن ارائه مطالب فوق به ایسنا، بیان کرد: حرکات اصلاحی مختلفی برای بهبود وضعیت عارضه وجود دارد؛ مورد اول اینگونه است که فرد روی صندلی نشسته، پشت سر او می‌ایستیم و با یک دست چانه و با دست دیگر سر او را گرفته و ابتدا سر را به طرف مقابل خم کرده و سپس به آرامی به طرف مخالف می‌چرخانیم و فرد این حرکت را به کمک دستان خود نیز می‌تواند انجام دهد.

وی ادامه داد: حرکت اصلاحی دیگر اینکه فرد می‌خوابد و آرام آرام سر را به طرف مقابل خم و به طرف مخالف چرخش می‌کند. علاوه بر این در حرکت اصلاحی دیگری شخص به صورت دمر می‌خوابد، سر را به طرف مقابل خم کرده و به طرف مخالف چرخش می‌دهد و حرکت آخر اینکه حرکت هواگیری در شنای کرال سینه در آب توسط فرد انجام شود تا شاهد بهبود وضعیت این انحراف در فرد عارضه دیده باشیم.