چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۸

اپیدمی کرونا در کردستان فراتر از شیوع!

اپیدمی کرونا در کردستان فراتر از شیوع!
شمار مبتلایان و افراد بستری شده ناشی از ابتلا به بیماری کرونا در استان کردستان همچنان سیر صعودی را طی می‌کند و این وضعیت در سنندج مرکز استان بحرانی‌تر از سایر شهرستان‌ها است.
کد خبر : ۵۰۸۹۸۳
شیب تند شمار افراد مبتلا به کرونا در استان کردستان که از ابتدای خرداد ماه آغاز شده بود، طی هفته گذشته رشد عجیبی پیدا کرده و متأسفانه این وضعیت در سایه بی تفاوتی‌های مردم و بی خیالی مسئولان و مدیران استانی و کشوری همچنان ادامه دارد.

به گزارش مهر، هر چند که دانشگاه علوم پزشکی کردستان از روز چهارشنبه ۲۱ خردادماه رویکرد خود در خصوص ارائه آمار کرونا در این استان را تغییر داده و از آن روز تاکنون شمار افراد مبتلا را اعلام نمی‌کند ولی صف‌های طولانی در مقابل مراکز بهداشتی و درمانی برای انجام تست کرونا و همچنین رشد چند برابری افراد بستری شده در بیمارستانها حکایت از وضعیت بحرانی کردستان دارد.

وضعیت افراد بستری شده در بیمارستان‌های کردستان هر روز بدتر می‌شود و به همین دلیل دانشگاه علوم پزشکی کردستان تمامی ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی خود را در راستای ارائه خدمت در این بخش بسیج کرده است و شمار افراد مبتلا خستگی کادر بهداشت و درمان استان را نیز به دنبال داشته است.

در کنار دیدن تصاویر چهره‌های خسته کادر بهداشت و درمانی کردستان، بخش زیادی از مردم استان کردستان، به‌ویژه شهرستان سنندج همچنان بی‌تفاوتی نسبت به این وضعیت بعد از ظهر جمعه را به دامن طبیعت و پارک‌ها رفته و بساط صرف شام را پهن کرده بودند.

روز پنج‌شنبه و با وخیم شدن وضعیت شهرستان سنندج، بیمارستان توحید به صورت کامل از سایر بیماران بستری شده تخلیه به کرونایی شد و همزمان با این مهم بخشی از ظرفیت بیمارستان‌های بعثت و کوثر سنندج نیز به این مهم اختصاص پیدا کرد.

تکمیل ظرفیت بخش کرونایی بیمارستان بعثت سنندج

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: در روز پنج شنبه در مجموع ۱۵ نفر در سراسر استان کردستان به دلیل ابتلاء به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و همزمان با این مهم شمار افراد بستری شده در سطح بیمارستان‌های استان نیز رشد عجیبی پیدا کرد.

فرزین رضاعی ادامه داد: بعد از تکمیل شدن ظرفیت پذیرش بیمار کرونایی در بیمارستان توحید سنندج، متأسفانه ظهر جمعه ظرفیت بیمارستان بعثت سنندج نیز به صورت کامل تکمیل شد و نگران کننده تر اینکه همچنان به صورت لحظه‌ای بر شمار افراد مبتلا و نیازمند به بستری شدن در استان کردستان افزوده می‌شود.

وی بار دیگر ضمن درخواست از اقشار مختلف مردم برای رعایت مسائل بهداشتی به خسته شدن کادر بهداشت و درمانی استان کردستان اشاره کرد و گفت: به دلیل نبود نیرو و پرسنل رئیس و مدیر بیمارستان توحید سنندج طی هفته گذشته به صورت کامل به امر ویزیت بیماران مشغول بوده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن تاکید بر لزوم همکاری و مشارکت بهتر مردم، بیان کرد: در صورتی که مردم مسائل بهداشتی را رعایت نکنند وضعیت در استان کردستان به ویژه شهرستان سنندج بحرانی‌تر می‌شود.

پارک‌های سنندج همچنان مملو از جمعیت

در کنار تلاش‌ها ایثار کادر بهداشت و درمان کردستان، ولی مردم نیز همچنان نسبت به بیماری کرونا و احتمال فراگیری آن به صورت کامل بی تفاوت شده‌اند و این مهم را می‌توان در شلوغی بعد از ظهر جمعه پارک‌های سطح شهر سنندج از پارک میدان قبا بهاران تا پارک کودک مشاهده کرد.

بعد از ظهر جمعه ترافیک در کمربندی آبیدر سنندج کیلومتری شده بود و خانواده‌های بسیاری هم بساط صرف شام در پارک کودک و مناطق جنگلی اطراف آن پهن کرده بودند و افراد زیادی مشغول تفریح و بازی بودند.

در کنار این مهم و در حالی که گفته می‌شد قرار است قلیان‌سراها و باشگاه‌های ورزشی تعطیل شوند ولی آنچه که در سطح شهر سنندج و البته دیگر شهرهای استان کردستان مشاهده می‌شود، چیزی غیر از این است و نه تنها نظارتی در خصوص تعطیلی آنها وجود ندارد که مشاهده تشکیل صف‌های طولانی در مقابل نانوایی‌ها، مراکز عرضه خدمات اینترنت و بانک‌ها هر روز بر میزان نگرانی‌ها در خصوص آینده استان کردستان می‌افزاید.

ابراهیم قادری معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز ضمن اشاره به وضعیت بحرانی استان، افزود: نگرانی اصلی ما تیرماه است چرا که پیش بینی می‌شود که با توجه به شیب تند افراد مبتلا، ما باید شاهد افزایش بی رویه شمار مرگ و میرها در سطح استان کردستان باشیم.

وی ضمن تاکید بر لزوم همکاری و مشارکت بهتر مردم در راستای مقابله با ویروس کرونا، عنوان کرد: متأسفانه با وجود تمامی هشدارها ولی از گوشه و کنار شهرها و حتی روستاها خبر می‌رسد مراسم‌های عروسی و عزا در منازل شخصی افراد در حال برگزاری است.

عدم رعایت مسائل بهداشتی وضعیت کردستانی را بحرانی‌تر می‌کند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در صورت ادامه این روند و عدم رعایت مسائل بهداشتی وضعیت کردستانی بحرانی‌تر می‌شود و ظرفیت بهداشت و درمان استان نیز جوابگوی این همه بیمار و افراد مبتلا به ویروس کرونا نخواهد بود.

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز همزمان از ارائه درخواست اعزام نیرو از استان‌های سفید برای کمک به کادر بیمارستانی برای خدمت‌رسانی به بیماران مبتلا به کرونا خبر دادند و این مهم بار دیگر نشان دهنده وضعیت نگران کننده بیماری کرونا در این استان است.

در تازه‌ترین اقدام مسئولان استان کردستان، ستاد استانی مقابله با کرونا ظهر جمعه ۲۳ خرداد ماه برگزار شد و بار دیگر بخش اصلی خروجی این نشست هم به هشدار به مردم مربوط بود و خبری از یک اقدام عملیاتی در راستای مقابله با بحران ایجاد شده نبود.

استاندار کردستان بار دیگر ضمن ارائه هشدارهای به مردم در خصوص رعایت مسائل بهداشتی، اعلام کرد: در صورت عدم رعایت مردم محدودیت‌های جدیدی اعمال می‌شود که البته سوال اینجاست که تا چه میزان باید وضعیت کردستان بحرانی شود تا بالاخره شاهد اعمال محدودیت‌های جدید در استان کردستان باشیم.

وضعیت در سایر شهرستان‌های استان کردستان نیز بحرانی است تا جایی که فرماندار ویژه شهرستان سقز که ابتدای هفته خبر از کنترل و مقابله با کرونا در این شهرستان را مطرح کرده بود که روز جمعه در ستاد کرونای این شهرستان، وضعیت را بار دیگر بحرانی عنوان کرد.

از شهرستان مریوان نیز خبر می‌رسد که به دنبال شیوع گسترده این ویروس، مرکز تفریحی دریاچه زریبار مریوان به صورت کامل تعطیل شده است و به همین دلیل از ورود مردم به این منطقه جلوگیری به عمل می‌آید.

شرایط در سایر شهرستان‌های استان کردستان همچنان نگران کننده است و متأسفانه بر اساس اخبار رسیده به خبرنگار مهر، داستان شیوع کرونا در شماری از روستاهای گردشگر پذیر استان نیز بحرانی شده است و با حضور مسافر و گردشگر در این مناطق در روزهای تعطیل خرداد ماه، هر روز بر دامنه بحران افزوده می‌شود.

بی تفاوتی‌های مردم و بی خیالی مدیران و مسئولان تصمیم ساز و تصمیم گیر، دامنه بحران کرونا در استان کردستان را هر روز گسترده‌تر می‌کند و این روند باعث نگرانی در خصوص روزهای آینده این استان می‌شود.