پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۴:۴۱

چه موادغذایی را می‌توان جایگزین گوشت قرمز کرد؟

در گزارش زیر به بعضی از جایگزین های گوشت قرمز اشاره می کنیم.
کد خبر : ۵۰۸۳۲۱

بعضی از ما دوست داریم به جای گوشت قرمز از جایگزین های مناسب آن استفاده کنیم.

به گزارش خراسان در ادامه به بعضی از این جایگزین ها اشاره می کنیم:

سویا: اولین ماده غذایی است که مقادیر فراوانی پروتئین گیاهی و تاثیر چشمگیری بر کاهش کلسترول خون دارد و زمینه ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان رحم در زنان را کاهش می‌دهد. امروزه انواع فراورده های حاصل از سویا از جمله شیرِ آن وجود دارد که مصرف آن به دلیل اسیدهای آمینه ضروری در رژیم بدون گوشت توصیه می‌شود.

حبوبات: یکی از منابع بسیار غنی پروتئین های گیاهی و جزو مشهورترین جایگزین های گوشت هستند که عبارتند از انواع عدس، لوبیا و غیره که سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها هستند و از طرفی چربی هم ندارند.

غلات سبوس دار: غلات سبوس دار نسبت به غلات تصفیه شده دارای ریز مغذی‌های بیشتری است و به دلیل این که شاخص گلیسمی (شاخص گلیسمی یا شاخص قندی یا بار گلیسمی که به اختصار به آن glycemic index یا GI هم می گویند، یک راهنما و یک سنجش برای بهتر مصرف کردن مواد غذایی، مخصوصاً کربوهیدرات هاست و بهتر است بگوییم شاخصی است برای تغذیه سالم و اصولی) پایین‌تری دارد برای بدن مفیدتر است. جودوسر، کینوآ، ذرت، بلغور، برنج قهوه‌ای و نان‌های تهیه شده از آرد سبوس‌دار بهترین نمونه‌های پروتئین های گیاهی هستند که می توانند نیاز بدن را به ویتامین‌های گروه B، آهن و فیبر تامین کنند.

بادام: هر ۱۰۰ گرم بادام ۲۵ گرم پروتئین دارد تقریبا مشابه گوشت و از طرف دیگر به دلیل داشتن چربی بالا به حفظ انرژی بدن کمک می‌کند.

تخم مرغ: تخم مرغ حاوی پروتئین و ویتامین های گروه B12 وD است، این موضوع که تخم مرغ باعث افزایش کلسترول در خون می شود، به طور کلی رد شده است. این در حالی است که دو عدد تخم مرغ حدود ۱۳ گرم پروتئین دارد.

ماست یونانی: ماست یونانی معمولا چربی کمتری نسبت به خامه دارد، به طوری که هر ۱۰۰ گرم آن حاوی ۱۰ گرم پروتئین و دو برابر ماست معمولی است. این ماست به دلیل داشتن باکتری‌های مفید به سلامت سیستم گوارش کمک می کند.