جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۴

مخدری شبیه به نعنا که توهم زیادی با خود به همراه دارد

سلوی یکی از انواع مواد مخدر اعتیاد آور است که مصرف آن عوارضی جدی به همراه دارد.
کد خبر : ۵۰۵۷۴۹

ماده مخدر سلوی یا مریم گلی نوعی گیاه از خانواده‌ی نعنا، رزماری و آویشن است، اما به هیچ عنوان با یک دیگر یکسان نیستند و نباید آن هارا شبیه به هم دانست چراکه گیاه سلوی توهم بسیاری به همراه دارد و به شدت روانگردان است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران این مخدر که با دود کردن برگ‌های خشک آن به صورت سیگاری مصرف می‌شود، اثراتی قوی دارد که خیلی سریع خود نمایی می‌کند، اما تاثیر آن تنها ۵ تا ۱۰ دقیقه دوام دارد. البته توهم زا بودن تنها تاثیر این ماده نیست و مصرف کننده پس از دود کردن سلوی احساس سفر در زمان و مکان را خواهد داشت.

گفتنی است برخلاف بسیاری دیگر از مواد مخدر، استعمال این مخدر نئشگی و سرخوشی چشم گیری ندارد و فرد تنها کمی احساس خوب و بیشتر ترس را تجربه خواهد کرد. به همین دلیل در بیشتر مواقع اولین بار استفاده از این ماده مخدر معمولاً به منزله آخرین بار خواهد بود.

محمد جواد گل سیبی روانشناس و درمانگر اعتیاد در گفت و گو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، توضیحاتی در خصوص این مخدر اظهار کرد: این گیاه مخدر که نام کاملش سالویا دیوینوروم و ماده موثر در آن سالوینورین است ، از خاستگاه گیاه سالویا دیوینوروم در کشور مکزیک بوده و به صورت طبیعی در آنجا رشد می‌کند.

این درمانگر اعتیاد در ادامه عنوان کرد: نحوه اثر سالوینورین، متفاوت از دیگر مواد روان گردان است و سوء مصرف سالویا اثرات متعددی روی افراد گذاشته و باعث توهم آنها می شود. البته میزان اثر بستگی به نحوه و میزان مصرف فردی نیز دارد.

او با اشاره به اینکه مصرف سالویا (سلوی) از طرفی سبب اعتیاد و از طرف دیگر موجب مقاومت بدن نسبت به آن می‌شود و مصرف کننده باید در مصارف بعدی خود، میزان سالویا را نسبت به قبل افزایش دهد ،گفت:مصرف این مخدر عوارض متعددی به همراه دارد از جمله:حس‌هایی مانند چرخیدن، دردی ضعیف در بدن مصرف کننده ، گیجی، تهوع و عدم تعادل.

گل سیبی در پایان درباره روش ترک این مخدر بیان کرد: با توجه به آنچه گفته شد سالویا (سلوی) جزء مواد روانگردان و مخدر بوده و باعث اعتیاد در اشخاص مختلف می‌شود ،روش ترک آن نیز همانند دیگر مواد روانگردان است و برای ترک آن، بهترین‌ درمان مراجعه به مشاور و دارو درمانی زیر نظر پزشک متخصص است.