این روزها بسیاری از افراد بیشتر وقت خود را در فضای مجازی میگذرانند و در کنار آن این فضا به یک منبع درآمد برای برخی از سودجویان تبدیل شده است.
بسیاری از ما مشاهده کردهایم که در صفحه پیام رسان تلگراممان گروههایی با عنوان «اَد بزن پول بگیر» ایجاد شده و بسیاری از مخاطبانمان در این گروهها عضومان کردهاند.
حین ورود به گروه نه تنها تعدادی از مخاطبان در آن دیده می شوند، بلکه رباتی را در آن خواهید دید که به ازای اضافه شدن هر مخاطبی عنوان میکند که هر شخص چه تعداد عضو به این گروه اضافه کرده است. همچنین پیامهایی مبنی بر واریز پول نیز مشاهده می شود که همین امر وسوسه کننده، بسیاری از افراد را ترغیب می کند تا کاربران مخاطبان خود را در گروهها عضو کنند.
یکی از موضوعاتی که می تواند به کانالها مخصوصا کانالهای فروشگاهی و ... اعتبار بخشد، تعداد عضویت زیاد در این گروه ها است و این امر می تواند در اعتبار و محبوبیت کانال مورد نظر بسیار تأثیرگذار باشد٬ چراکه به واسطه این کار یک شبه بیش از ۵ هزار نفر در این گروهها عضو می شوند.
برای خرید اعضا و تبلیغات باید هزینه زیادی کرد، به عنوان مثال برای تبلیغ یک کانال تازه تأسیس در یک کانال با تعداد عضویت زیاد، برای هر پست باید بیش از ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کرد٬ در صورتی که این گروهها بدون هیچ پرداختی این کار را انجام می دهند.
مخاطبانی که در این گروهها عضو هستند٬ امید به پرداخت مبلغ اعلام شده دارند، اما مدیران گروهها پس از رسیدن به آن جای مدنظر نهتنها مبلغی واریز نمی کنند، بلکه گروه را به کانال تبدیل می کنند.
بیشتر مواقع مشاهده شده که این گروهها توسط ادمینهایشان بعد از تبدیل شدن به کانال، با مبالغ زیادی به فروش می رسند.
بسیاری از سازندگان این گروهها برای کسب درآمد از این روش استفاده می کنند٬ در همین راستا برای بررسی بیشتر تعداد زیادی مخاطب را عضو گروهها کردیم تا ببینیم آیا پولی به حساب ما واریز می شود و واقعیت دارد؟
بررسیها نشان داد که هیچ مبلغی به حساب مخاطبان واریز نمی شود و هدف صاحبان این گروه ها تنها تبدیل گروه به کانال و فروش آن به مبالغ زیاد است.
این موضوع اولین نوع کلاهبرداری نیست که در فضای مجازی انجام می شود و بهتر است شهروندان هنگام مشاهده این گروهها به مدیران آنها برای عضویت مخاطب کمکی نکنند، تا از این نوع کلاهبرداری جلوگیری شود.