پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۳

تداخل غذایی و افزایش خطر ابتلا به آلزایمر

ترکیب مواد غذایی در رژیم غذایی شما تأثیر بسزایی در سلامت مغز دارد. محققان دریافتند، تداخل غذایی افراد را در معرض خطر ابتلا به آلزایمر و سایر بیماری‌های زوال عقل قرار می‌دهد.
کد خبر : ۵۰۳۶۱۶

 نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد افرادی که گوشت‌های فرآوری شده را همراه با غذا‌های نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی یا شیرینی میل می‌کنند، بیشتر در معرض مشکلات حافظه قرار دارند.

به گزارش ایسنا محققان رژیم‌های غذایی و سلامتی بیش از ۶۰۰ فرد مسن را در فرانسه مورد تجزیه‌وتحلیل قراردادند.

این گروه به مدت پنج سال شرکت‌کنندگان را تحت نظر داشتند و نتایج معاینه‌های پزشکی منظم خود را ثبت کردند در پایان این تحقیق، ۲۰۹ فرد به زوال عقل مبتلا شدند.

محققان اظهار کردند: همه شرکت‌کنندگان تقریبا غذا‌های مشابه استفاده کردند. بااین‌حال، افرادی که علائم کاهش شناختی نداشتند، غذا‌های خود را به‌طور متفاوتی گروه‌بندی کرده بودند.

آنان وعده غذایی کوچکتر و متنوع‌تر حاوی مواد غذایی سالم مانند غذا‌های دریایی، میوه و سبزی‌ها داشتند. در همین حال، کسانی که دچار زوال عقل بودند، گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس، غذا‌های نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی یا میان وعده‌هایی مانند شیرینی‌ها و کیک‌ها داشتند.

محقق این تحقیق سیسیلیا سامیری اپیدمیولوژیک دانشگاه بوردو فرانسه گفت: "افراد مبتلا به زوال عقل گوشت فرآوری شده همراه با سیب‌زمینی میل کردند و افرادی که به این بیماری مبتلا نبودند گوشت را همراه با غذا‌های متنوع‌تر ازجمله میوه و سبزی‌ها و غذا‌های دریایی همراه کرده بودند. ما دریافتیم که تنوع بیشتر در رژیم غذایی و گنجاندن انواع غذا‌های سالم با خطر کمتر ابتلا به زوال عقل همراه است. "

این تحقیق نیز بیانگر تأثیر طولانی‌مدت رژیم‌های غذایی بر سلامت مغز است.

شرکت‌کنندگان این تحقیق که دچار زوال عقل شدند سال‌ها چنین روشی در رژیم‌های غذایی داشتند.

ریچارد آیزاکسون، مدیر درمانگاه پیشگیری از آلزایمر ویل کرنل گفت: "به‌طورکلی، این تحقیق یک مطالعه مهم است که بر پیچیدگی رابطه بین انتخاب‌های رژیم غذایی و سلامت شناختی تاکید می‌کند و نشان می‌دهد که تغذیه یک عامل خطر اصلاح‌پذیر است که موجب کاهش ابتلا به بیماری می‌شود. "

بااین‌حال، این مطالعه محدودیت‌هایی دارد. این رژیم غذایی بر اساس اظهارات شرکت‌کنندگان در مورد رژیم غذایی در سال‌های قبل بوده و فقط چند سال قبل از بروز آلزایمر توسط محققان کنترل شده است.

نتایج این تحقیق در نشریه Neurology منتشرشده است.