علی فتحاللهزاده، مدیرعامل سابق استقلال تهران که به خاطر بیماری کرونا از سرپرستی این تیم استعفا داد در گفتوگو با برنامه "ورزش تعطیل نیست"، گفت: من چند سال از باشگاه محبوبم دور بودم و با کمک هواداران آمدم کارم را با عشق شروع کردم. در روزهای ابتدایی حتی روزی 50-60 جلسه برگزار میکردم و میخواستم این بار یک کاری کارستان کنم ولی معشیت الهی بر این بود که این بیماری اجازه ندهد من کارم را ادامه بدهم.
وی که در چهار دوره مختلف مدیرعاملی این باشگاه را برعهده داشته است، افزود: من حدود 19 روز به خاطر این بیماری در قرنطینه بودم و روزهای بسیار سختی را گذراندم. واقعاً دوست داشتم با عشق و علاقه خدمت کنم ولی نشد.
فتحاللهزاده با اشاره به اینکه استعفای او دلایل دیگری هم جز بیماری کرونا داشته است، عنوان کرد: البته به نسبت قبل زیرساختها از بین رفته و آن فضای مدیریت و مدیر بودن کمرنگ شده است، اما واقعاً این مریضی من را از پای درآورد و اجازه نداد که به تیم محبوبم خدمت کنم. من روزی که استعغا دادم فوتبال تعطیل نشده بود و واقعاً اگر میدانستم کرونا به جایی میرسد که فوتبال را تعطیل میکند، شاید این کار را انجام نمیدادم. در نهایت با ناراحتی و دل شکسته این عشق را رها کردم.
سرپرست سابق تیم استقلال در رابطه با شکایتهای زیادی که این باشگاه صورت گرفته است اظهار داشت: مسئله شکایتهای فیفا هم وجود داشت ولی واقعاً بیماری من را اذیت کرد. من آدمی هستم که در شدیدترین حالت بیماری هم کار میکنم ولی متأسفانه بیماری کرونا یک بیماری واگیردار است و من اجازه نداشتم کار کنم. بارها پیش آمده که از زیر سرم هم کار کردهام.
او در پاسخ به این سوال که آیا باشگاههای ما زیرساخت دارند، عنوان کرد: ما قبلاً ساختار داشتیم ولی الآن ساختارها را خراب کردهایم. در آخرین سالی که من از باشگاه استقلال رفتم، این باشگاه به جایی رسیده بود که بدون اسپانسرهای فعلی و کمک هواداران، 60-70 درصد درآمد را خودش به دست میآورد. یعنی آن موقع در نهایت 30 درصد کمبود بودجه داشتیم ولی امروز سه برابر آن زمان پول به باشگاه تزریق میشود و باشگاه چهار برابر آن موقع بدهی دارد.
فتحاللهزاده ادامه داد: باشگاه استقلال چند سال پیش با یک باشگاه آلمانی دوستی داشت و گاهی استقلال به آلمان میرفت و گاهی آنها به ایران میآمدند. از آن زمان تاکنون تیم مدیریتی باشگاه آلمانی به غیر از مدیر باشگاه که بازنشسته شد، هیچ تغییر دیگری نداشته است ولی ما در صد روز گذشته فقط پنج مدیرعامل عوض کردهایم. این مسائل نشان میدهد که تصمیمگیران ما، آدمهای حرفهای نیستند، چرا که اگر درست انتخاب کرده بودند پای آن میایستادند.
وی افزود: من 20 سال پیش در گفتوگو با صداوسیما گفتم باشگاههای استقلال و پرسپولیس جایی نیستند که شما با یک تغییر سیاست، هر چهار سال یکبار مدیران آن را تغییر بدهید. گفتم شما دارید استادیوم را تکه تکه میکنید و اتحاد را از باشگاهها را میگیرد که این مسئلهساز میشود.
فتحاللهزاده با اشاره به اینکه در دوران 10 ساله مدیریت او باشگاه استقلال تنها دو شکایت فیفا داشته، گفت: با این حال میبینیم که ما در شش سال گذشته حدود 20 شکایت فیفایی داشتهایم. این مسئله نشان میدهد که ما داریم گیج میزنیم.
مدیرعامل سابق استقلال ضمن حمایت از خصوصی سازی باشگاههای فوتبال، عنوان کرد: ما اگر میخواهیم فوتبالمان رشد پیدا کند باید بخش خصوصی را رشد بدهیم. اسم اینکه پنج درصد باشگاه استقلال را به یک نفر بسپارید و بقیه آن را به دیگران بسپارید، خصوصیسازی نیست. من میخواهم بگویم که باشگاه باید صاحب داشته باشد. ما کسی را نداریم که باشگاه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه هفته گذشته از یک باشگاه خارجی به او پیشنهاد مدیریت دادهاند، اظهار داشت: من یک پیشنهاد از اروپا دارم و به من گفتند که یک و نیم میلیون یورو بدهید و مدیریت یک تیم دسته یکی سوئیسی را برعهده بگیرد. جالب است که میگفتند 50 درصد املاک آن باشگاه را هم به نام شما میکنیم. 50 درصد دیگر اموال باشگاه دست شهرداری آنجا است. شما اگر بتوانید آن تیم را به دسته بالاتر ببرید تمام خرجهایی که میکنید را درمیآورید.
فتحاللهزاده بیان کرد: در حال حاضر این عزم به وجود آمده که خصوصیسازی صورت بگیرد ولی خصوصیسازی با رهاسازی فرق میکند و من نگران برآیند این کار هستم. من این هشدار را میدهم که اگر باشگاههای پرسپولیس و استقلال برند مردمی خودشان را از دست بدهند، آن برند هیچ ارزشی نخواهد داشت.
او در خصوص رابطهاش با فرهاد مجیدی، سرمربی استقلال تهران گفت: فرهاد مجیدی شاگرد من است. او اگر با همه کلکل کند، وقتی پیش من میایستد سرش را بلند نمیکند چون بامعرفت است.
سرپرست سابق استقلال بار دیگر در مورد علل استعفای خود از این سمت اظهار داشت: آن بدنهای که باید از من حمایت میکردند، همان روزها داشتند مدیرعامل بعدی را معرفی میکردند. شما زیر خم چنین مشکلی باید از چه کسی شکایت کنید؟ بهترین کار این بود که من کنار بکشم تا این آدمهای مدعی بیایند ببینیم چه کار میکنند. این باشگاه تا زمانی که صاحب پیدا نکند، ما نمیتوانیم کار کنیم. در باشگاه بزرگی مثل استقلال با مدیر آن اختیار بدهند تا او بتواند کار خودش را انجام بدهد.
فتحاللهزاده با اشاره به اینکه اگر یک روزی استقلال صاحب پیدا کند حتماً به این باشگاه برمیگردد، خاطرنشان کرد: من به خاطر قولهایی که به هواداران دادهام قطعاً برمیگردم. گفتن بعضی چیزها به ضرر باشگاه است و من اگر آنها را بازگو کنم باشگاه به هم میریزد. اجازه بدهید که آن حرفها را توی خودم بریزم.
وی در پاسخ به این سوال که با وجود آگاهی از این مسائل چرا پذیرفتید دوباره به باشگاه برگردید، توضیح داد: من فقط به حرمت هوادران برگشتم. اگر من نمیآمدم و باشگاه به خطا میافتاد، هوداران به من چه میگفت؟! میگفتد چرا نیامدی؟ روزی که من را انتخاب کردند وزیر محترم ورزش به من یاعلی گفت و من جلو آمدم ولی در همان بدنه چند نفر بودند که دوست نداشتند من کار کنم.
فتحاللهزاده راه برونرفت باشگاه استقلال از این وضعیت را صاحبدار شدن این باشگاه عنوان کرد و گفت: باشگاه باید برنامهریزی کوتاهمدت و بلندمدت داشته باشد. علاوهبر اینها اگر دولت در این شرایط به باشگاههای استقلال و پرسپولیس وام با درصد پایین ندهد، این باشگاهها به مشکل برمیخورند چون بدهیهای بالایی دارند. طرف حساب ما هم بچههای خودمان نیستند، بلکه فیفا با ما طرف است و شوخی هم ندارد و اگر بدهیها را پرداخت نکنیم ما را محروم میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باشگاههای استقلال و پرسپولیس سرمایههای مردمی هستند. من احساس میکنم مسئولین ما، فوتبال را فقط برای باری از هر جهت میخواهند. خواهش میکنم که آنها به تیمهای پرطرفدار ما کمک کنند و آنها را مردمی نگه دارند. این تیمها را اگر به اهلش بدهید بدهکاری به بار نمیآید.