چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸

45 مرکز نگهداری سالمندان آلوده به کرونا

رئیس سازمان بهزیستی، در تشریح وضعیت کرونا در مراکز بهزیستی، گفت: از ۲۵۳۱ مرکز نگهداری سالمندان، تاکنون ۴۵ مرکز آلوده شده اند.
کد خبر : ۵۰۱۰۷۹

وحید قبادی دانا، روز یکشنبه در ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، اظهار کرد: هیچ سالمندی نداشتیم که به بیمارستان‌ها برود و در آنجا خدمات دریافت نکند یا اینکه بگویند به آنها ونتیلاتور یا آمبولانس اختصاص نمی‌دهیم که این جای تشکر از وزارت بهداشت دارد.

وی ادامه داد: مهم‌ترین حرکت سازمان بهزیستی اقدام زودهنگام از ۵ بهمن ۹۸ بود، همزمان با اینکه در چین شیوع کرونا اعلام شد. طبق آمار در منابع علمی ۵.۳ احتمال ابتلای گروه‌های سالمندی و معلولین بیشتر از مردم عادی است و ۴.۸ برابر احتمال مرگ و میر آنها بیشتر است.

قبادی افزود: از ۲۵۳۱ مرکز نگهداری سالمندان، تاکنون ۴۵ مرکز آلوده شده‌اند که این ۱.۸ درصد کل مراکز کشور را تشکیل می‌دهند. به طور خاص برای مراکز سالمندان و معلولان ۳۰ مرکز آلوده است که ریت ما ۴.۲ درصد است.

وی گفت: میزان فوت در مراکز سالمندان و معلولین تا ۲۳ فروردین ۹۹، تعداد فوت در مراکز ۵۵ نفر بوده که ۱.۲ درصد کل فوت شدگان کشور را در اثر کرونا تشکیل می‌دهد. از این ۵۵ نفر، ۷۱ درصد سن بالای ۷۰ سال داشتند و ۲۷ درصد سن بالای ۹۰ سال داشتند.

قبادی دانا ادامه داد: ۵۹ نفر از کسانی که در مراکز سالمندان مبتلا شده بودند، بهبود یافتند. از ۱۰ هزار کودک بی سرپرست، هیچ آمار فوتی با تلاش مربیان آنها نداشتیم. ۷ مورد کرونا مثبت در یکی از مراکز نگهداری بودند که بهبودی برای آنها حاصل شد.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: در پاتوق معتادان متجاهر با ۲۵۸ تیم مراجعه و آموزش‌های لازم را به آنها دادیم و ۴۸۷ هزار ماسک و ۵۶۴ هزار دستکش بین آنها توزیع شد.

آمار افراد فوتی در مراکز نگهداری سالمندان و معلولان

قبادی دانا ادامه داد: همچنین از ۴۹ هزار مددجویی که در مراکز شبانه روزی سالمندان و معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی در سراسر کشور حضور دارند، تاکنون تست کرونا ۲۷۶ نفر مثبت گزارش شده و از میان کل ۴۹ هزار نفر نگهداری شده در مراکز متأسفانه ۵۳ نفر نیز فوت کرده اند که البته این نرخ مرگ و میر در مقایسه آمار اسفند ۹۷ و اسفند ۹۸ یکسان و حدود ۰.۷ درصد بوده است.

به گفته وی، در آمار مقایسه‌ای نرخ مرگ و میر در مراکز نگهداری سالمندان و معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی، در اسفند ۹۷ از میان ۴۰ هزار و ۹۲ نفر، ۲۸۳ نفر و در اسفند ۹۸ نیز از میان ۴۸ هزار و ۸۳۸ نفر، ۳۵۲ نفر به دلایل مختلف فوت کرده اند.

تخصیص ۳۵ میلیارد تومان کمک از سوی بنیاد مستضعفان

قبادی دانا با بیان اینکه همچنان ما در دوره مدیریت این بیماری قرار داریم و لحظه به لحظه ما نگران آلوده شدن مراکز هستیم، گفت: با کمک ۱۰ میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان در اسفند ۹۹ به ۴۰ هزار خانواده افراد دارای معلولیت ضایعه نخاعی و معلولین شدید و خیلی شدیدی که وابسته به بستر که در منازل نگهداری می‌شوند و از سوی سازمان بهزیستی حق پرستاری دریافت می‌کنند، مبلغ ۲۵۰ هزار تومان برای تهیه مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی پرداخت شد.

وی ادامه داد: همچنین با کمک بنیاد مستضعفان و اختصاص مبلغ ۵ میلیارد تومان طرح آموزش و اهدا اقلام بهداشتی و مواد ضد عفونی کننده برای کودکان کار و خیابان در اسفند ماه توسط بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از پرسنل دلسوز و فداکار اورژانس اجتماعی انجام شد و ۵۷ هزار بسته مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی همراه با آموزش به این عزیزان داده شد. همچنین در اسفندماه ۱۵ میلیارد تومان در سطح کشور به عنوان کمک هزینه معیشت موردی به مددجویان سازمان بهزیستی برای ۷۵ هزار خانوار اختصاص داده شد.

قبادی دانا گفت: خوشبختانه تاکنون تنها دو مرکز از ۶۵۰ مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست و مراکز شبه خانواده در سطح کشور که حدود ۱۰ هزار نفر از فرزندان به صورت شبانه‌روزی در آنها نگهداری می‌شود در ۲ استان مختلف به ویروس کرونا آلوده شدند که به یاری خدا و تلاش همه مدیران و مددکاران این مراکز فرزندان عزیز تحت درمان قرار گرفتند و مشکلی وجود نداشت.

وی بیان داشت: با دریافت کمک ۲۰ میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان در روزهای آینده حمایت معیشتی از جامعه هدف سازمان بهزیستی خصوصاً خانوارهایی که در مناطق حاشیه نشین و مناطق محروم قرار دارند نیز انجام خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: با دریافت این مبلغ، کل کمک بنیاد مستضعفان از زمان شیوع کرونا به سازمان بهزیستی به ۳۵ میلیارد تومان می‌رسد.

اختصاص ۷۰ میلیارد کمک هزینه معیشتی

وی همچنین یادآور شد: در هفته اول فروردین ماه امسال نیز، با حمایت دولت و تخصیص اعتبار ۷۰ میلیارد تومانی از سوی سازمان برنامه و بودجه، کمک هزینه معیشتی برای ۱۹۱ هزار خانوار که دارای معلولیت شدید و خیلی شدید بودند و سطح درآمد خانوار در دهک یک، دو و سه قرار داشت یعنی خانوارهایی که دارای معلولین با بیشترین شدت معلولیت و همچنین توأم با حداقل درآمد و قرار داشتن در دهک درآمدی بسیار پایین جامعه قرار داشتند، بین ۳۶۰ هزار تومان تا ۴۸۰ هزار تومان برروی کارت بانکی آنها شارژ شد.

ارائه مشاوره روانشناسی به ۱۵۲ هزار نفر

قبادی دانا در ادامه به سامانه تلفنی ۱۴۸۰ که مشاوره‌های تخصصی روانشناسی ارائه می‌دهد اشاره کرد و گفت: این سامانه توسط بیش از ۴۰۰ نفر از روانشناسان آموزش دیده از اول اسفند ماه سال گذشته تا ۲۰ فروردین ۹۹ به ۱۵۲ هزار نفر، مشاوره روانشناسی در ارتباط با مشکلات مختلف در زمینه اضطراب و استرس‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا، مسائل خانوادگی و همچنین در موضوعات و مسائل فرزندپروری به صورت رایگان از ۸ صبح تا ۱۲ شب ارائه دادند و در مجموع در این دوره یک ماهه و ۲۰ روزه، ۶۳ هزار ساعت مشاوره تلفنی رایگان تخصصی در ارتباط با موضوعات مختلف به افراد مختلف ارائه شده است.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: علاوه بر این سامانه تلفنی، سامانه خود ارزیابی اختلالات روانشناختی نیز در سازمان بهزیستی راه اندازی شد که در استان‌های مختلف فعال شده است و همه عزیزان می‌توانند با حضور در این سامانه خود ارزیابی در واقع به ارزیابی خود در ارتباط با شرایط روحی و روانی به ویژه در این دوره شیوع کرونا بپردازند.

وی خاطر نشان کرد: همچنین در ارتباط با مسائلی که امکان دارد در خانواده‌ها با توجه به شرایط خاصی که در آن به سر می‌بریم به وجود آید که منجر به فرزند آزاری و کودک آزاری و سالمند آزاری یا همسر آزاری شود، هموطنان عزیز می‌توانند با تماس با شماره ۱۲۳ اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی موارد را در میان بگذارند تا همکارانمان بتوانند خدمات لازم را به آنها در اسرع وقت ارائه دهند.

وی افزود: در ۲۳ فروردین از ۱۱ هزار و ۸۵۲ تماس با اورژانس اجتماعی بیش از ۳ هزار تماس غیر ارتباط با اورژانس اجتماعی بوده است و تنها ۲۶۲ تماس مرتبط بوده است. یک دهم درصد از کل تماس‌ها در ارتباط با ابراز نارضایتی از رفتار یک فرد معلول و ۴.۱ درصد ارتباط نامتناسب با یک فرد سالمند و ۳ درصد تماس‌ها مربوط به ارتباط نامتناسب با کودک و ۵ درصد هم مربوط به ارتباط نامتناسب با همسران بوده است.

قبادی دانا گفت: اینکه مردم اطلاع پیدا کنند در کشور مجموعه‌ای پشتیبان آنها است و می‌توانند در شرایط خاص از اورژانس اجتماعی کمک بگیرند قابل توجه است و گروه‌های در معرض خطر بی پناه نیستند.

وی افزود: جمع آوری کودکان کار و خیایان، پاک کردن صورت مسئله است این افراد باید ساماندهی شوند، ۸۰ درصد کودکان خارجی هستند. بخشی از این افراد کسانی هستند که توسط قاچاق کودک انتقال داده شده‌اند که باید پیگیری قضائی صورت گیرد، برخی کودکان نیازمند هستند که درصد کمتری را تشکیل می‌دهند. ما به تصمیمات ستاد ملی کرونا در رابطه با ساماندهی معتادان و کودکان کار خیابان متعهد هستیم و هدف اصلی ما حفظ سلامت این افراد بوده است و تیم‌های کاهش آسیب ما در ارتباط با افراد کارتن خواب مصرف کننده مواد آموزش لازم را در رابطه با بیماری کرونا آغاز کرده است و همزمان در بین این افراد اقلام ضدعفونی کننده و ماسک و دستکش توزیع شده است.

وی افزود: اینکه این افراد به صورت تجمع در یک مرکز تجمعی قرار گیرند ممکن است باعث سرایت شدید بیماری صورت گیرد. تمام مراکز ما ایزوله و قرنطینه شده‌اند و تلاش شده ملاقات‌ها از طریق اینترنت صورت گیرد. گزارشی که از فرانسه اعلام شده بود نشان می‌داد ۲۳ درصد فوتی‌های این کشور از خانه‌های سالمندان بوده است.