پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۶

اسید معده موجب از بین رفتن ویروس کرونا می‌شود؟

کارشناسان معتقدند ویروس کرونا نباید در معده زنده بماند، زیرا محیط معده اسیدی است و آن را از بین می‌برد.
کد خبر : ۵۰۰۳۴۸

تاکنون مدرکی مبنی بر این‌که بسته‌بندی مواد غذایی منبع بیماری کوویدـ۱۹ باشد پیدا نکرده‌ایم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران بنیامین چاپمن، استاد و متخصص ایمنی مواد غذایی در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، گفت: درباره بیماری کوویدـ۱۹ و ویروس ایجادکننده آن چیزهای زیادی نمی‌دانیم. درک ما از شیوع این بیماری و خطرات ناشی از مواد غذایی با در دسترس بودن اطلاعات بیشتر می‌تواند تغییر کند.

طبق اطلاعات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، تا آنجا که می‌دانیم این بیماری عمدتاً از فرد به فرد و از طریق ذرات ویروس زمانی که فرد سرفه یا عطسه می‌کند پخش می‌شود. 

احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی بسیار کم است. با این همه شست‌وشوی مکرر دست‌ها، تمیز کردن سطوح و ظروف و پخت و پز مواد غذایی در دمای مناسب باعث کاهش انتقال هرگونه ذرات ویروس از جمله ویروس کرونا از طریق غذا می‌شود.

چاپمن ادامه داد: عامل دیگری که سبب می‌شود کمتر احتمال بدهیم این ویروس از طریق مواد غذایی منتقل شود زیست‌شناسی ویروس است. به گفته مراکز علمی، این بیماری نمی‌تواند برای هفته‌ها روی سطوح زنده بماند. مطالعات اولیه نشان داده است که کروناویروس جدید ممکن است چند ساعت تا چند روز روی برخی از سطوح بماند.

همچنین از نظر تئوری، این نوع ویروس نباید در معده زنده بماند زیرا محیط معده اسیدی است و آن را از بین می‌برد.

هنوز میزان آلودگی افراد با لمس کردن دهان و یا خوردن غذای آلوده مشخص نیست.

این متخصص ایمنی مواد غذایی افزود: این‌گونه نیست که امکان انتقال این ویروس از طریق غذا به هیچ عنوان اتفاق نیفتد، ولی در حال حاضر مدرکی در این زمینه نداریم.

در صورت نبود بیماری همه‌گیر، شست‌وشوی میوه و سبزی تازه با آب برای از بین بردن کثیفی و سموم، دفع آفات و کاهش میزان میکروب‌های حاوی مواد غذایی ایده خوبی است. در شرایط عادی، به شستن مواد غذایی با صابون نیازی نیست، صابون برای شست‌وشوی دست به کار می‌رود نه غذا.

اگر نگران بسته‌بندی مواد غذایی هستید، می‌توانید بعد از دست زدن به بسته‌بندی دست‌های خود را بشویید. به یاد داشته باشید مواد غذایی را در دمای ۶۵ درجه سانتیگراد طبخ کنید، زیرا باعث از بین رفتن ویروس می‌شود.