جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۲
جایگاه نهاد مجلس در عصر کرونا

تعطیلی خانه ملت در روزهای بحرانی مردم

تعطیلی پارلمان ایران در بحبوحه کرونا موجب شد تا مردم، خانه ملت را در دوران بحران خالی ببینند و ناکارآمدی نهاد قانونگذاری کشور در عصر کرونا واکنش های زیادی را به همراه داشته باشد.
کد خبر : ۴۹۹۸۶۰

این روزها که کرونا در جهان سایه انداخته است بسیاری از جلسات و کارهای اداری به صورت دورکاری انجام می شود. کرونا از اوایل اسفند سال گذشته در ایران نمایان شد و از همان روزها مجلس شورای اسلامی جلسات خود را کنسل و در نهایت به تعطیلی کشیده شد.

مجلس شورای اسلامی نخستین نهادی بود که تعطیل شد و مسئولان، برگزاری جلسات آنلاین را جایگزین حضور نمایندگان در مجلس کردند.

مجلس دهم به علل متعددی که یکی از آنها تعطیلی بدلیل شیوع ویروس کرونا است، ضعیف و ناکارآمد شناخته می شود.همین که مهم ترین نهاد حاکمیتی در این بحبوحه و اوج بحران کرونا در ایران تن به تعطیلی داده، گواه این امر است.

انتقاد حاجی‌بابایی از پشت پرده تعطیلی مجلس

به گزارش صراط "حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به تعطیلی این روزهای مجلس گفت: این کار به صلاح کشور نبود و با عقلانیت و انقلابی گری سازگاری ندارد.

وی افزود: در این بحران کنونی که بسیاری از گروه‌های جهادی و مردمی برای مقابله با کرونا حضور یافتند تعطیلی مجلس بی‌معناست و در خانه نشستن نمایندگان مردم توجیهی ندارد.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی اظهار داشت: از اقدامات ستاد مبارزه ملی با کرونا سپاسگزاریم اما چرا این ستاد فقط مجلس را تعطیل می‌کند در حالیکه دولت و قوه قضائیه در حال فعالیت هستند."

مجلس شورای اسلامی نخستین نهادی بود که از ابتدای شیوع بیماری تعطیل شد در حالی که می‌توانست با رعایت نکات بهداشتی جلسات خود را برگزار نماید. اما با تمام این تفاسیر حتی اهدای کیف‌هایی حاوی ماسک، دستکش و لوازم مورد نیاز جهت بهداشت فردی مانع تعطیلی این نهاد قانون‌گذاری نشد و نمایندگان تن به تعطیلی مجلس و برگزاری جلسات مجازی مجلس دادند.

عدم حضور قانون‌گذاران در جلسات مجازی

شنیده‌ها حاکی از آن است که در جلسه مجازی مجلس 130 نماینده حضور داشتند و غیبت 160 نماینده دیگر موجب شد تا عضو هیئت رئیسه مجلس توضیحاتی در این باره ارائه دهد.

"محمدعلی وکیلی عضو هیئت رئیسه مجلس از عدم حضور نمایندگان در جلسات مجازی مجلس خبر داد و گفت: به دلیل احترام به تصمیم ستاد مبارزه با کرونا جلسات مجلس را به صورت مجازی برگزار می‌کنیم که نمایندگان در این جلسات نیز شرکت نمی‌کنند.

وی افزود: برخی از نمایندگان به اینترنت متصل نشدند و مجموعه‌ای از مشکلات دست به دست هم داد تا ما به لحاظ عددی به نصاب لازم برای اینکه جلسه را به صورت دیجیتالی اداره کنیم و اطمینان حاصل شود که برای رأی گیری‌ها و تصمیم گیری‌های کلان را داریم، فراهم نشد. "

آغاز جلسات «حضوری» مجلس پس تعطیلی طولانی مدت

"احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از آغاز جلسات «حضوری» مجلس خبر داد و گفت: قرار شده معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌ها پیش از حضور در جلسات علنی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه آینده، از نمایندگان تست کرونا بگیرند و آنهایی که تست کرونایشان مثبت است، در جلسات حضور نداشته باشند."

مجلس شورای اسلامی پس از یک ماه و نیم تعطیلی و عدم حضور نمایندگان در جلسات مجازی تصمیم گرفت تا در هفته آینده با رعایت پروتکل‌های بهداشتی جلسه حضوری برگزار کند.

در عصر کرونا که جهان درگیر این موضوع شده است و حتی نیروهای داوطلب مردمی به میدان آمدند، تعطیلی کامل مجلس توجیهی ندارد و این نهاد قانون‌گذاری باید به دور از ضعف و ناکارآمدی به کمک دیگر دستگاه‌ها بیاید و در مهار کرونا نقش خود را ایفا کند.