پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۷

درمان کرونا برای مبتلایان چقدر هزینه دارد؟

جان بابایی گفت: تقریباً در اواخر هفته سوم پیک ما اتفاق افتاد و رشد شیوع بیماری کرونا متوقف شد.
کد خبر : ۴۹۹۵۱۴

قاسم جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران درباره میزان هزینه درمان بیماران کرونایی و هزینه‌های تحمیل شده به بیمارستان‌ها پس از شیوع کرونا اظهار کرد: پس از بحران کرونا درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها کاهش پیدا کرده است چرا که جراحی‌هایی مثل گوش و حلق و بینی و چشم که غیرضروری، اما برای بیمارستان‌ها درآمدزا هستند، لغو شده است و حتی بسیاری از بیمارستان‌های تخصصی را عملا زیر بار کرونا برده ایم، به عنوان مثال بیمارستان امیراعلم که تخصصی گوش و حلق و بین است، ۵۰ درصد ظرفیت بیمارستان را به بیماران کرونایی اختصاص دادیم و یکی از بیمارستان‌هایی است که خدمات خوبی در حوزه کرونا داده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران او در ادامه به هزینه درمان بیماران کرونایی و میزان پرداختی بیماران اشاره کرد و گفت: متوسط هزینه‌های درمان کرونا در بخش‌های مراقبت ویژه بیش از ۴ میلیون و در بخش‌های عادی حدود ۲ میلیون برای هر پرونده است که ۹۰ درصد هزینه را بیمه و ۱۰ درصد را بیماران پرداخت می‌کنند و مکاتباتی با سازمان برنامه و بودجه داشتیم تا برای ترمیم کاهش درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها اقداماتی صورت گیرد و زحماتی که کشیده شده است، جبران شود.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: همه مردم به صورت شبانه‌روزی اخبار کرونا را می‌شنوند. اولین مورد مثبت کرونا در کشورمان در قم بود که بنده آنجا حضور داشتم. ۲۹ بهمن موارد مشکوکی را به ما گزارش و اعلام کردند که از نظر علائم بالینی با آنفلوآنزا تفاوت‌هایی دارد. بر این اساس ما با تیم عفونی به قم رفتیم و وقتی موارد را با تست انجام دادیم و تست مثبت اعلام شد، همان روز با دستور وزیر بهداشت دو مورد مثبت را اعلام کردیم.

وی افزود: همان شب تصمیمات مهمی در ستاد استانداری قم گرفتیم. روز بعد به گیلان که موارد مشکوک گزارش شده بود، رفتیم و بیمارستان‌هایی را برای بیماران کرونا در قم و گیلان مشخص کردیم که به تدریج افزایش یافتند. به تدریج در تمام استان‌هایی که امکان ابتلایشان بالا بود حضور پیدا کرده و تمهیداتی اندیشیدیم.

دو هفته قبل از شناسایی کرونا، دستورالعمل کشوری و برنامه عملیاتی آن ابلاغ شد

وی ادامه داد: دو هفته قبل از شناسایی کرونا در ایران، دستورالعمل کشوری کرونا و برنامه عملیاتی آن را به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد. به هر حال ظرفیتی که کشور در قالب طرح تحول نظام سلامت داشتیم، توانستیم ۴۰ هزار تخت بیمارستانی را برای بستری آماده کردیم. این درحالیست در برخی کشور‌ها برای بستری بیماران انتخابی برخورد می‌کنند، اما در ایران هیچ بیماری نبود که نیاز به بستری داشه باشد، اما بستری نشود.

جان‌بابایی گفت: بزرگترین بیمارستان‌های کشور را به سمت کرونا بردیم. مانند بیمارستان امام خمینی تهران، بیمارستان شریعتی، حضرت رسول، فیروزگر، امام حسین و... و به تبع آن در تمام استان‌ها بزرگ‌ترین بیمارستان هر استان برای بیماران کرونایی قرار گرفت؛ چرا که هر چه بیمارستان بزرگ‌تر باشد، کادر علمی و پرستاری آن قوی‌تر و با مهارت‌ترند که به نظرم تصمیم درستی بود. آن هم برای بیماری که اطلاعات زیادی از آن‌ نداشتیم. در آن زمان بعد از چین ما با کرونا برخورد کردیم. البته نکته کلیدی این است که کشورهایی که با فاصله کوتاهی از ما، بیماری در کشورشان شناسایی شد و حتی برخی از آن‌ها انکار کردند، مانند آمریکا که اوایل این بیماری را شوخی گرفت،‌ همچنان در پیک هستند و مشخص نیست که چه زمانی به پیک واقعی خودشان برسند.

شیوع کرونا با شیب بسیار ملایم رو به کاهش است

وی ادامه داد: خوشبختانه ما از اواخر هفته سوم بیماری در کشور، شرایط پیک‌مان اتفاق افتاده و روند رو به افزایش نداشتیم. تقریبا ۱۰ روز قبل از عید روندمان در اکثر استان‌های آلوده ثابت بوده و در حال حاضر یک روند ملایم رو به کاهش داریم و انتظار هم همین بود.

وی تاکید کرد: در این راستا اقداماتی مانند تعطیلی مدارس و موسسات آموزش عالی اقدامات مهمی بود. هرچند که احتمال ابتلا در کودکان و افراد جوان احتمال بسیار کم است،‌ اما احتمال ناقل بودن آنها زیاد است. در عین حال دو اتافق افتاد که هم مردم فهیم ما افراد سالمند و دارای بیماری‌های زمینه‌ای را در خانه نگه داشتند و مدارس و موسسات آموزش عالی هم تعطیل شدند که منجر به این شد که عملا بتوانیم به نوعی مدیریت بهتری انجام شود.

آمریکا، ایتالیا، انگلیس و کشورهای اروپایی هنوز به پیک واقعی نرسیدند

جان‌بابایی تاکید کرد: در حال حاضر در آمریکا، ایتالیا، انگلیس و... با اینکه فرصت هم داشتند،‌ اما در کشورهای اروپایی می‌بینیم که هنوز به پیک واقعی نرسیدند. اکنون شرایط ما با ثبات‌تر است و استان‌هایی که روز اول آلوده بودند، روند رو به نزول از نظر در میزان مراجعات، بستری و فوت دارند.. در مناطقی که حدس می‌زدیم طی روزهای آینده شرایط خوبی نداشته باشند،‌ آنها میزان بستری و سرپایی‌شان هم شتاب بیشتری ندارد که نشان می‌دهد دانشگاه‌ها و سازمان‌ها به خوبی عمل کردند.

احتمال بروز بحران در روزهای آتی کم است

وی گفت: خبر خوش را به مردم می‌دهیم که روند بسیار ملایمی به سمت کاهش داریم که البته ممکن است مقداری زمان ببرد. اینکه در روزهای آتی دچار بحران شویم، احتمالش کم است، اما امکان نوساناتی در برخی استان‌ها هست که به رفتارهای اجتماعی مردم بازمی‌گردد.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: توان پزشکی ایران را نمایندگان سازمان جهانی بهداشت تصدیق کردند و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند که از تجربه تیم درمان ایران می توان برای کشورهای منطقه استفاده کرد چراکه کادر درمان و نحوه مراقبت ما از بیماران کرونایی را دیدند.

او ادامه داد: تمام استادان صاحب نظر حوزه پزشکی کشور در خدمت بیمارستان ها قرار گرفتند و هر روز تعدادی از اساتید پیشکسوت ما در بیمارستان ها هستند حتی رشته بسیاری از این اساتید رشته آنها با کرونا مرتبط نیست اما این اساتید برای اینکه جوان‌ها انگیزه خدمت بیشتری پیدا کنند در کنار سایر کادر درمان در بیمارستان ها حضور دارند و به بیماران خدمت رسانی می کنند.
میزان مرگ و میر بیماران کرونایی نسبت به کشورهای اروپایی پایین تر است

جان بابایی گفت: کاهش مرگ و میر نتیجه مراقبت درست و زحمات کادر پزشکی بوده و خوشبختانه میزان مرگ و میر بیماران کرونایی در بخش های مراقبت ویژه ما نسبت به سایر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی پایین تر است.
بیش از ۱۰۰ هزار پرستار و بیش از ۱۲ هزار پزشک به طور مستقیم از بیماران کرونایی مراقبت می‌کنند

معاون درمان وزارت بهداشت درباره تعداد پزشکان و پرستاران در خط مقدم مقابله با کرونا اظهار کرد: بیش از ۱۰۰ هزار پرستار و بیش از ۱۲ هزار پزشک به طور مستقیم از بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها مراقبت می‌کنند و در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند، اما افزون بر این‌ها در بیشتر استان‌های کشور سامانه پاسخگویی راه اندازی شده است و پزشکان در منزل به بیماران مشاوره تلفنی می‌دهند و موارد زیادی از کادر درمان در این حوزه به بیماران خدمت رسانی می‌کنند.

جان بابایی درباره تست تشخیص کرونا اظهار کرد: ما در دبیرخانه شورای کرونا کاهش مرگ و میر و خرید زمان برای شکست حلقه انتقال ویروس را به عنوان ۲ اقدام مهم دنبال می‌کنیم، اکنون ما بیمارانی را که در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند، حتی بدون تست با علائم بالینی و سی تی اسکن شناسایی می‌کنیم و اقدامات درمانی انجام می‌شود،، اما نگرانی ما برای افرادی است که بی علامت هستند یا علائم خفیف دارند چرا که ممکن است این افراد آلوده باشند و دیگران را مبتلا کنند، اینجاست که نقش تست و غربالگری اهمیت پیدا می‌کند، ما در کسانی که مشکوک به ابتلا هستند و مبتلایانی که نیازمند بستری نیستند، با تست می‌توانیم اقدام به قرنطینه و جداسازی کنیم و هر چه ظرفیت تست بیشتری در غربالگری استفاده شود، به کنترل بیماری بیشتر کمک خواهد کرد.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه از ۳ گروه باید خیلی مراقبت کنیم، گفت: ما از اطفال و جوانان که می‌توانند ناقل و چرخه انتقال ویروس باشند، افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای که می‌توانند بالاترین مرگ و میر را داشته باشند و افرادی که در بازار کسب و کار می‌کنند، باید مراقبت کنیم، اگر با تست‌ها افراد آلوده در این گروه‌ها را شناسایی و قرنطینه کنیم، زنجیره انتقال بیماری شکسته خواهد شد و به طوور کلی باید توجه داشت که تست‌ها در غربالگری بسیار کمک کننده خواهد بود.

جان‌بابایی در پاسخ به سوالی درباره ظرفیت موجود برای مراجعه مردم به بیمارستان‌ها، گفت: در حال حاضر خوشبختانه ظرفیت برای بستری داریم. البته در زمانی که در هفته‌های اول قرار داشتیم و نمی‌دانستیم که با چه تعداد بیمار سروکار خواهیم داشت، از نیرو‌های مسلح و بسیج کمک گرفته و نقاهتگاه‌ها را طراحی کرده و آماده بودیم تا بالای ۱۰ هزار بیمار را در صورت نیاز در نقاهتگاه‌ها و مراکز مراقبت بالینی اسکان دهیم.

کاهش مراجعات سرپایی به بیمارستان‌ها

وی افزود: در حال حاضر در شرایطی هستیم که میزان مراجعات سرپایی به بیمارستان‌ها بسیار کاهش یافته است که یکی از دلایل آن بحث غربالگری در قالب بسیج ملی مقابله با کرونا است و همراهی مردم است که در خانه ماندند. در عین حال تعطیلات نوروز هم موثر بود. در نتیجه در حال حاضر برای بستری در بیمارستان‌ها ظرفیت داریم. تقریبا می‌توانیم در اکثر استان‌ها ۵۰ درصد ظرفیت تخت‌های بیمارستانی را برای کرونا استفاده کنیم و از این جهات نگرانی نداریم، اما امیدواریم با مراعات مردم از این ظرفیت استفاده نکینم تا بتوانیم به تدریج خدمات غیرکرونایی را سرعت بیشتری دهیم.

مهم‌ترین عامل بهبودی کرونایی‌ها

جان‌بابایی با بیان اینکه روش تشخیص قطعی این بیماری از طریق تست PCR است، گفت: البته این روش ۱۰۰ درصد نیست. زیرا مثبت شدن آن ارزش دارد، اما اگر در کسی که علائم دارد و تست منفی شده، بیماری را رد نمی‌کند. بر همین اساس تشخیص عمدتا بر اساس بالین و سی‌تی‌اسکن بوده و بر همین اساس ترخیص می‌شود. باید توجه کرد که مراقبت خوب از بیماران چه در منزل و چه در بیمارستان‌ها، مهم‌ترین عامل بهبودی بیماران کرونایی است. ثابت نشده است که دارویی میزان مرگ‌ومیر در این بیماری را کاهش می‌دهد. دارو‌هایی که معرفی شده‌اند، همه در فاز مطالعاتی هستند و ما هم ازدارو‌هایی که استفاده می‌کنیم.

تست کرونا و سی تی اسکن چه میزان دقیق است؟

جان بابایی در پاسخ به این سوال که تست کرونا و سی تی اسکن چه میزان در تشخیص کرونا دقیق هستند؟ گفت:‌ تست روش اختصاصی تشخیص کروناست، اما حساسیت پایین تری دارد، کسی که تست کرونای او مثبت می‌شود، به طور حتم مبتلاست، اما در تست منفی این گونه نیست و در ۵۰ درصد بیماران بستری در بیمارستان‌ها بیمارانی داشتیم که علائم بالینی آن‌ها و سی تی اسکن منطبق با کرونا بوده، اما تست کرونای بیمار منفی شده است، ما هر بیماری که علائم و سی تی اسکن مثبت باشد، بیمار کرونایی محسوب می‌کنیم و حتی اگر فوت کند، فوتی کرونا محسوب می‌کنیم.

او ادامه داد: با بیمارستان‌های خصوصی و خیریه در استانی مثل قم که کانون آلودگی است، مذاکره صورت گرفت تا این بیمارستان‌ها به ماردان باردار، ترمایی‌ها و بیماران قلبی و عروقی خدمات بدهیم در بیماران دیالیزی و سرطانی مشکلی نداشتیم، در بحث پیوند به دلیل خطر بالا اعمال جراحی را متوقف کردیم چرا که پیوند اورژانسی نیست و اصل موضوع این بود که بتوانیم کرونا را مهار کنیم و اکنون که وارد فاز مهار شده ایم، شروع کرده ایم تا به تدریج بیماران کرونایی را در بیمارستان‌های تخصصی پذیرش نکنیم و این بیمارستان‌ها را از بیماران کرونایی خالی کنیم و با تخلیه پله پله بتوانیم خدمات تخصصی از چند روز بعد به بیماران بدهیم.

هزینه درمان و تست کرونا در بخش خصوصی

جان بابایی درباره هزینه درمان بیمار کرونایی در بخش خصوصی اظهار کرد: ما هزینه‌ای برای تست کرونا از بیماران نمی‌گیریم و بیمارستان‌های خصوصی اجازه ندارند، هزینه درمان اضافی‌تر از شرایط عادی بگیرند، ما تعرفه جدیدی به نام کرونا نداریم و بیمارستان‌ها هزینه هتلینگ بیمارستانی را دریافت می‌کنند و اگر فرد اتاق ایزوله دریافت کند، هزینه آن را باید پرداخت کند.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه کنون تعرفه‌ای برای تست کرونا در بخش خصوصی تعیین نکرده ایم، گفت: تست کرونا را در سیستم دولتی انجام می‌دهیم و در بیماستان‌ها و مراکز بهداشت نمونه برداری انجام می‌شود و تا زمانی که وزارت بهداشت آزمایشگاه خصوصی خاصی را برای تست کرونا معرفی نکرده است، افراد مراجعه نکنند.

در حال تکمیل....