جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸

جدیدترین ماده مخدر صنعتی را بشناسید

یک درمانگر اعتیاد درباره آخرین ماده های مخدر جدید صنعتی، توضیحاتی داد.
کد خبر : ۴۹۹۵۱۳

رضا فریدی روانشناس بالینی و درمانگر اعتیاد درباره آخرین ماده های مخدر جدید صنعتی، اظهار کرد: مواد اعتیادآور منحصر به چند مواد شناخته شده نیستند، متأسفانه در سال‌های اخیر مواد شیمیایی مختلفی وارد بازار شده که گاهی از ترکیب چند ماده شیمیایی به وجود می‌آیند و کارشناسان حتی فرصت تحقیق درباره تأثیر این مواد روی مغز ندارند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران این درمانگر اعتیاد بیان کرد: نوعی روان‌گردان که با اسامی سالویا یا مریم‌گلی و کمیکال شناخته می‌شود از خانواده AM یا همان ماری‌جوانای صنعتی است، بنزای یا بونسالی ماده اولیه آن را تشکیل می‌دهد.

وی گفت: ماده ای که در مشتقات گیاه شاهدانه مانند حشیش و ماری‌جوانا باعث حالت‌های روانی خاص می‌شود THC است که در نوع صنعتی و شیمیایی نیز وجود دارد و مصرف‌کننده ها بعد از استفاده و استعمال به‌اصطلاح چِت می‌شوند.

فریدی گفت: ماری‌ جوانای صنعتی در حقیقت جزو کانابینوئیدهای سنتز شده هستند، که اثرانی به‌مراتب شدیدتر از نوع طبیعی دارند، این ماده صنعتی را در حالت اسپری و یا سیگار استفاده می‌کنند که اعتیادآوری شدیدی دارد و حتی با یک‌ بار مصرف این ماده می‌تواند منجر به اعتیاد شود.

وی درباره اثرات مصرف ماده اعتیادآور کمیکال نیز عنوان کرد: توهمات دیداری و شنیداری، سرگیجه، حالت تهوع، احساس سرخوشی، خنده‌های زیاد، سفر در زمان و مکان، افزایش فشار‌خون، عدم کنترل حرکتی، دشواری در حرکت اعضای بدن، حالتی شبیه به سکته مغزی و کما به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه و به غیر از این عوارض احتمال تشنج و کاهش فشار خون حتی با عدم مصرف کمیکال وجود دارد.

این درمانگر اعتیاد درباره مشکلاتی که مصرف بلند مدت این ماده برای مصرف کننده ایجاد می‌کند، تصریح کرد: کاهش قدرت حافظه، اختلال در یادآوری خاطرات و وقایع، کاهش قدرت عکس العمل افراد، کاهش قدرت یادگیری، اختلالات روانی، منزوی شدن، عدم مسئولیت پذیری، کاهش روابط اجتماعی، ایجاد مشکلات عصبی، عدم توانایی کنترل احساسات از مشکلاتی است که این ماده در بلندمدت بر روی مصرف کننده می‌گذارد.

فریدی افزود: دستمال یا دستمال مرطوب از نام‌هایی است که به این نوع مواد اعتیادآور می‌گویند، در حقیقت دستمال همان ماده محرک موجود در ماری‌جواناست که صنعتی تولید می‌کنند و به‌صورت دستی دوز آن را تغییر می‌دهند، اینگونه مواد درصد تخریب به‌مراتب بالاتری از نمونه طبیعی دارند، به‌عنوان‌ مثال دستمال بین بیست تا هشتاد برابر قوی‌تر از حشیش است که به طبع آن قدرت تخریب بیشتری و اعتیادآوری بالاتری دارند.

وی خاطرنشان کرد:در سال ۹۵ این ماده برای اولین بار و به‌صورت محدود دیده شد و دیگر مشاهده نشد، اما به‌تازگی این ماده را به‌راحتی می‌توان تهیه کرد.