شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۶

آیا آنزیم کبدی بالا خطر ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد؟

آنزیم کبدی بالا از جمله عللی است که مقاومت بدن را در مقابله با ویروس کرونا کاهش می‌دهد.
کد خبر : ۴۹۹۵۱۲

سعید آراسته متخصص اورولوژی در پاسخ به این سوال که آیا آنزیم کبدی بالا ناقل ویروس کرونا است، گفت: بالا بودن آنزیم کبدی به دلیل آسیب سلول‌های کبدی ایجاد می‌شود که خود این یک بیماری زمینه ایی محسوب می‌شود و در نحوه عملکرد کبد تاثیر منفی می‌گذارد؛ بنابراین وجود این بیماری زمینه ایی در کبد در کنار بیماری‌های دیگر مانند فشار خون، دیابت و نارسایی کلیوی عللی هستند که ریسک ابتلا به ویروس کرونا را در فرد افزایش می‌دهند.او افزود: کسانی که این بیماری‌های زمینه ایی را دارند در صورت ابتلا به ویروس کرونا، بیماری کوید-۱۹ در آن‌ها شدت بیشتری نسبت به سایر افراد بدون بیماری زمینه ایی پیدا می‌کند. در نتیجه این افراد مراقبت‌های بیشتری از جمله بستری شدن در آی سی یو را تجربه خواهند کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران آراسته تاکید کرد: بنابراین صرف بالا بودن آنزیم کبدی ناقل ویروس کرونا برای فرد نیست بلکه ضعف زمینه ایی و ناتوانی بدن در مقابله با ویروس است که احتمال ابتلای فرد به ویروس را افزایش می‌دهد.

او در توصیه به افرادی که دارای آنزیم کبدی بالا هستند برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، گفت: کسانی که آنزیم کبدی بالایی دارند، یعنی دچار بیماری زمینه ایی هستند. پس مانند کسانی که فشار خون، دیابت یا نارسایی کلیوی دارند باید احتیاط و مراقبت بیشتری برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا داشته باشند. رعایت اصول بهداشتی فردی و کنترل بیماری زمینه ایی با مصرف به موقع و منظم دارو‌های تجویز شده توسط دکتر و دقت در رژیم غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس، از جمله نکاتی است که افراد دارای آنزیم کبدی بالا باید به آن‌ها توجه داشته باشند.

بر اساس آماری که از ابتدای شیوع این ویروس در دنیا صورت گرفته است، افرادی که دارای بیماری‌های زمینه ایی هستند ریسک بالاتری برای دریافت ویروس کرونا نسبت به افراد عادی دارند؛ چرا که ضعف سیستم ایمنی بدن در این افراد بدنشان را در مقابله با ویروس آسیب پذیرتر می‌کند و ریسک مرگ و میر را در آن‌ها افزایش می‌دهد.

یکی از مهم ترین عملکرد های آنزیم کبدی در بدن، سم زدایی از خون وکبد است. هپاتیت، کبد چرب، سندرم متابولیک، سیروز و استفاده از مواد مخدر از جمله مواردی هستند که باعث بالا رفتن آنزیم کبدی می شوند. مهم ترین درمان برای آنزیم کبدی بالا، اصلاح رژیم غذایی است.اگر در کنترل آنزیم کبدی کوتاهی کنید، دچار مشکلاتی می شوید که در حال حاضر و با همه گیری ویروس کرونا ممکن است دچار وضعیت حاد و بحرانی شوید. بنابراین باید با رعایت توصیه های پزشکان و متخصصان از ابتلا به این ویروس پیشگیری کنید.