سعید خال، در برنامهای تلویزیونی در خصوص اقدامات سازمان بهشت زهرا در مقابله با کرونا و آمار فوتیها گفت: باید در این خصوص دیدگاهی منطقی داشته باشیم. قطعا به لحاظ علمی آمار درستی وجود ندارد. 30 درصد از فوتیهایی که در بهشت زهرا دفن میشوند ابتدا به پزشکی قانونی ارجاع داده میشوند و بعدا علت مرگ آنها اعلام میشود. در مورد آمار دفنی ناشی از ابتلا به کرونا ویروس نیز آمار دقیقی نداریم.
به گزارش ایسنا وی افزود: گاهی ممکن است جواب آزمایش فرد بعد از مرگ وی مشخص شود و در این میان حتما باید تدفین انجام شود. در حقیقت کار شهرداری تهران خدمت رسانی به شهروندان است. در این عرصه نیز مردم باید به مرجع اصلی اعتماد کنند.
وی تاکید کرد: کار سازمان بهشت زهرا (س) خدمت رسانی است و در این مسیر تمام تلاش خود را به کار گرفته تا خدمت خوب و در خور ارائه کند لذا ازخداوند طلب میکنیم کار کسی به سازمان بهشت زهرا نیفتد و دچار این بیماری هم نشود اما ما در نهایت تکریم به خانوادههای متوفیان خدمت رسانی میکنیم. خانوادهها هنگامی که به ما مراجعه میکنند در هر کجا از بهشت زهرا که بخواهند ما برای متوفی آنها جا میدهیم و بر اساس پروتکلهای وزارت بهداشت و رعایت مسائل شرعی کار تدفین را انجام میدهیم.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در پاسخ به سوالی در خصوص شستشوی بیماران مبتلا به کرونا ویروس گفت: بر اساس توافق انجام شده این افراد از بیمارستان به صورت ایزوله تحویل سازمان میشوند و در مکان ایزوله که واحد روحانیون حضور دارند با رعایت شرعیات قطعه مشخص و کار دفن انجام میشود.
وی افزود: سعی کردهایم نهایت تمهیدات را برای حفظ جان پرسنل بهشت زهرا با بکارگیری تجهیزات لازم داشته باشیم اما بوسه به دستان تک تک پرسنل بهشت زهرا میزنم که در کنار کادر درمان این روزها جهادگرانه حضور دارند و مردم را تکریم و احترام میکنند.
وی در تشریح روش تدفین بیماران کووید 19 گفت: دستورالعمل وزارت بهداشت آماده شده و ما نیز بر اساس تجربه 45 ساله سازمان بهشت زهرا دستورالعملی تهیه کردیم. از حضور خانوادهها جلوگیری نمیکنیم اما توصیه میکنیم که کمتر حضور پیدا کنند. تمامی سازمان بهشت زهرا با بکارگیری ماشینهای مهپاش بزرگ ضدعفونی میشود و تمام موارد بهداشتی در سازمان رعایت میشود.
سعید خال در خصوص مراسم پنجشنبه و جمعه آخر سال نیز گفت: من هر سال در چنین مواقعی به مردم توصیه میکردم چه تمهیداتی برای آمدن به بهشت زهرا در نظر بگیرند اما امسال درخواست متفاوتی از همشهریان و مردم عزیز دارم که زیارت اهل قبور در روزهای پایانی سال همچون فردا و هفته آینده را به زمان دیگری موکول کنند. بی تردید امروز کادر پزشکی نیازمند این حمایت ماست که شیوع این بیماری با تدبیر ما مردم جلوی آن گرفته شود.
وی تاکید کرد: عاجزانه تقاضا میکنم شهروندان تنها برای کار ضروری یعنی تدفین عزیزان خود به بهشت زهرا بیایند و حتی از مراجعه به آرامستانهای سراسر کشور خودداری کنند و اجرای این مراسم را به زمان دیگری موکول کنند.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا به مصوبه استانداری تهران اشاره کرد و افزود: در این مصوبه تاکید شده مراسم پنجشنبه و جمعه آخر سال در آرامستانهای تهران و قطعات شهدا برگزار نخواهد شد. امیدواریم با تلاش ملی و همه جانبه جلوی گسترش این بیماری را بگیریم.
وی ادامه داد: قرار بود در این ایام پروژههای مهمی در بهشت زهرا همچون سنگ قبر نمادین سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی در قطعه سرداران مقاومت و بسیاری پروژههای دیگر افتتاح شود که تمام اینها کنسل شده، در حقیقت اهتمام مجموعه شهرداری این است که به مردم توصیه شود از رفتن به اماکن عمومی پرهیز کنند. هر روز شهردار و معاونت خدمات شهری مسائل بهشت زهرا را شخصا دنبال میکند.
وی ادامه داد: قطعا مقابله با کرونا ویروس با اراده ملی امکانپذیر است. تحلیلها نشان میدهد که این موضوع تنها با همکاری مردم امکانپذیر است.
خال در بخش دیگری از صحبتهای خود به پروژه تعریف QR کد برای شهدا اشاره کرد و افزود: این پروژه که مطالبه شهردار تهران در جهت زنده نگهداشتن نام و یاد شهدا بود اجرایی شد. به شکلی که QR کد بر روی سنگ مزار شهدا قرار گرفته و با اسکن این کد توسط موبایل زندگینامه و اطلاعات متعددی از هر یک از شهیدان قابل رویت خواهد بود. همچنین قرار بود در این ایام یکی از زیباترین و بزرگترین گنبدهای کشور در مجتمع عروجیان بهشت زهرا افتتاح شود. علاوه بر اینها آبنمای تاریخی بهشت زهرا نیز مقرر بود که در این ایام افتتاح شود که همگی این مراسم لغو و به بهار موکول شده است. در حال حاضر تمامی کنفرانسها در شهرداری تهران به صورت ویدئو کنفرانس برگزار میشود.
وی تاکید کرد: از همه همکارانم در مجموعه شهرداری تهران که در این ایام مشغول به خدمت رسانی شهروندان هستند قدردانی میکنم.