پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۱

اداره کل مدیریت بحران بعد از ۳۵۴روز صاحب مدیرکل شد!

اواخر اسفندماه سال گذشته مرتضی حیدری مدیرکل ستاد مدیریت بحران استان تهران به عنوان فرماندار قم معرفی شد و از آن تاریخ به بعد استان تهران با بحران‌هایی از قبیل سیل، آلودگی هوا، بوی نامطبوع درگیر بوده اما هیچ کدام از این بحران ها جز کرونا توانایی آن را نداشت تا این ستاد را مدیردار کند.
کد خبر : ۴۹۷۸۵۱

در همه جای دنیا هرگاه مشکلی در یک شهر پیش بیاید که اقدامات انجام شده برای حل آن از سوی دستگاه مربوطه کافی نباشد و نیاز به کمک ارگان‌های دیگر باشد محلی به نام ستاد، سازمان یا حتی وزارت‌خانه مدیریت بحران تأسیس کرده‌اند تا در مواقع ضرورت بتواند نقش بالادستی خود را برای هماهنگی ارگان‌های درگیر بحران بخوبی ایفا کند.

به گزارش فارس اما در تهران ظاهراً قضیه فرق دارد، ۲۸ اسفند سال ۹۷ بود که با انتخاب شدن مرتضی حیدری به عنوان فرماندار قم شاهد کوچ مدیرکل مدیریت بحران استان تهران به قم بودیم و بعد از آن در حالی که تهران مخاطرات سیل اوایل نوروز ۹۸ را بدون مسؤول بحران سپری کرد، منصور درجاتی در تاریخ ۷ فروردین به عنوان سرپرست اداره مدیریت بحران استانداری تهران منصوب شد.

بر اساس ماده ۹۴ قانون خدمات کشوری «تصدی بیش از یک پست سازمانی برای کلیه کارمندان دولت ممنوع است. در موارد ضروری با تشخیص مقام مسؤول مافوق تصدی موقت پست سازمانی مدیریتی یا حساس به صورت سرپرستی بدون دریافت حقوق و مزایا برای حداکثر ۴ ماه مجاز است»

حال با گذشت ۳۵۴ روز از نبود مدیر در اداره مدیریت بحران استان تهران و اداره کردن آن با یک سرپرست به مدت بیش از ۱۱ ماه، جای سوأل از مسؤولان امر است که چرا علی‌رغم تصریح قانون، تکلیف مدیریت این حوزه مهم را برای این تعداد روز بلاتکلیف گذاشتند؟

از سوی دیگر از انتهای بهمن ماه امسال شاهد شیوع گسترده ویروس کرونا از مبداء تهران در کشور بودیم. به گونه‌ای که بعد از گذشت ۲۲ روز از شیوع، علاوه برآنکه کرونا مشغول جولان خود در تهران بود بسیاری از مسؤولان کشوری را نیز به خود مبتلا کرد تا تهران مقام نخست مبتلایان به کرونا را در کشور کسب کند و این‌ها در حالی بود که این شهر بحران زده از نداشتن مدیر ستاد بحران رنج می‌برد.

خبرگزاری فارس همواره بدلیل اهمیت این موضوع در پایتخت تعیین تکلیف مدیریت آن را پیگیری کرد و در گزارشی هم به این موضوع پرداخت(بحران در «مدیریت بحران» تهران/ ۹ ماه گذشت؛ از مدیرکل خبری نیست) و تماس‌ها و پیگیری خبرنگاران ادامه داشت تا در نهایت چند روز پیش این سازمان از بلاتکلیفی درآمد.

در همین راستا گزارش دیگری را برای چندروز قبل از انتصاب مدیر جدید با گفت‌وگو با برخی از مدیران و مسؤولان دخیل در این حوزه درباره چرایی تأخیر آماده کردیم که مرور آن خالی از لطف نیست:

نماینده مجلس: از استاندار پیگیری می‌کنم

حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی چند روز قبل از ۱۷ اسفند اظهار داشت: اصولاً در استانی مثل استان تهران که به لحاظ جمعیتی چهار برابر کشوری مثل کویت بوده و هرمشکلی در آن بوجود بیاید در کل کشور تأثیرگذار است باید مدیریت بحران داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر سرپرست کنونی مناسب است چرا حکمش را زودتر ابلاغ نمی‌کنند و اگر هم فرد دیگری مد نظر است باید سریع‌تر کارها جلو رود زیرا که مقوله بحران با پادرهوا بودن ستاد مدیریت آن میسر و موفق نمی‌شود.

نماینده مجلس شورای اسلامی مدیریت اداره بحران با سرپرست را کار درستی ندانست و این وضعیت در تقابل با چابک‌سازی مدیریت بحران عنوان کرد و بر مدیریت با ثبات این مجموعه مهم تأکید کرد.

نوروزی در پایان با بیان اینکه بیشترین تعداد مبتلایان کرونا در استان تهران است، گفت: از همین لحظه شخصاً این قضیه را از استاندار تهران پیگیری و مطالبه می‌کنم و نتیجه آن را به اطلاع خواهم رساند.

 معاون استانداری تهران: منتظر استعلام و تأیید صلاحیت هستیم

پیش از این یعنی حدود شش ماه پیش محمد تقی زاده، معاون امور عمرانی استانداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در رابطه با طولانی شدن زمان سرپرستی این اداره اظهار کرده بود: گزینه تصدی اداره مدیریت بحران استانداری تهران معرفی شده است و منتظر استعلام و تأیید صلاحیت هستیم و از آنجایی که نحوه انتخاب بر اساس قانون جدید مدیریت بحران تغییر کرده این تعلل پیش آمده است.

وی همچنین به مدت زمان سرپرستی اشاره کرد و گفت: اداره مدیریت بحران قوانین خاص خودش را دارد و در این قوانین به مدت زمانی که این اداره می‌تواند به صورت سرپرست مدیریت شود اشاره‌ای نشده است.

سعی کردیم اما نشد!

خبرنگار فارس برای پیگیری چرایی این بلاتکلیفی مدیر ستاد بحران استان تهران سعی کرد با اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت‌وگو کند که علی‌رغم تماس‌های مکرر این امر میسر نشد.

مخاطب بایدهای هواشناسی کیست؟!

 در چند روز گذشته هم به نقل از روابط عمومی سازمان شهرداری‌ها؛از سوی مهدی جمالی نژاد معاون عمران و توسعه روستایی وزیر کشور به معاونان هماهنگی امور عمرانی استانداری‌ها نکات لازم در خصوص هشدار ورود سامانه‌های بارشی صادر شد. اما براستی مخاطب این اخطاریه و ده ها هشدار دیگر در طول این مدت که به ستاد مدیریت بحران فرستاده می‌شد که بود؟ سرپرستی که حتی نمی‌دانست ۲۴ ساعت بعد هنوز سمتش را دارد یا خیر؟

اداره کل مدیریت بحران بعد از ۳۵۴روز صاحب مدیرکل شد!

نوش دارو پس از مرگ سهراب

۴۸ ساعت پیش بود که خبر آمد بالاخره پس از ۳۵۴ روز ستاد مدیریت بحران تهران مدیردار شد امری که اگرچه به وقوع پیوست اما باید مسؤولان امر پاسخ دهند که چه انتفاعی از بلاتکلیفی این نهاد حیاتی داشتند که حاضر شدند برای سالی که به گواه تاریخ بحرانی‌ترین سال ایران و تهران بود، کنترل بحران در پرجمعیت ترین استان کشور را به حالت آتوپایلوت قرار دهند؟

در هر صورت انتخاب مدیر جدید ستاد مدیریت بحران استان تهران را به فال نیک می‌گیریم و به مدیران بالاسری این ستاد نیز پیشنهاد می‌دهیم که اگر تصمیم به تغییراتی در بدنه مدیریتی ستاد مدیریت بحران تهران داشتند این نکته را درنظر بگیرند که اگر قرار باشد روال قبلی دوباره تکرار شود همان بهتر که از تصمیم خود منصرف شوند و امورات را با فرد فعلی جلو برند تا سیستم مدیریت بحران دچار خسارت بیشتر ناشی از فقدان مدیر نشود.