جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۸

چرا برخی افراد از ویروس کرونا می‌ترسند؟

یک روانشناس درباره علت ترسیدن برخی افراد از ویروس کرونا، توضیحاتی داد.
کد خبر : ۴۹۷۰۰۸

پریسا ارجمندی روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگاران، درباره علت ترسیدن برخی افراد از ویروس کرونا، اظهار کرد: یکی از موثرترین روش‌های درمانی که در مورد ترس از بیماری (فوبیای بیماری) و در حال حاضر ترس از کرونا وجود دارد، درمان شناختی_رفتاری هست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران ارجمندی بیان کرد: به عنوان مثال فردی از کرونا ترسیده و اضطراب گرفته سردرد، دلشوره، لرزش می‌گیرد، و در آخر اخم می‌کنم یا گوش گیر می‌شود.

وی گفت: اما اگر بخواهیم به این مشکل ریشه ای نگاه کنیم باید به دوران کودکی افراد توجه کنی، به عنوان مثال؛ مادر دو سال اول زندگی خیلی در دسترس کودک نبوده و او را در خانه تنها گذاشته و ترسیده، پس باور بنیادی او ناامنی و ترس اس و دنیا جای ناامنی است و اجتناب از موقعیت‌های می‌کند یعنی فکر می‌کند دنیا جای امنی برای او نیست و هیچ کس با او خوب نیست که این افکار اتوماتیک است.

این روانشناس تصریح کرد: حالا این فرد با چنین افکاری و شرایط وجود ویروس کرونا نمی‌تواند به تنهایی در خانه بماند و می‌خواهد به سرعت شرایط را تغییر دهد.

ارجمندی ادامه داد: تجربه های اولیه دوران کودکی که مربوط به مقایسه فرد با خواهر و برادرانش است، می‌تواند از دیگر دلیل ترسیدن افراد از ویروس کرونا باشد چراکه آنها دائماً در هر زمینه‌ای با خواهر و برادرانشان مقایسه شده‌اند و این مقایسه شدن باعث ایجاد این باور در آنها می‌شود که با خود دائم می‌گویند "من بی عرضه هستم"، "توانمند نیستم" پس هر شرایطی باعث ایجاد نگرانی و ترس در آنها شده و از ویروس کرونا نیز می‌ترسند.