پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۸

کرونا ویروس در زنان باردار چه تاثیری دارد؟

زنان باردار باید فعالیت‌های پیشگیرانه برای عفونت همچون شست و شوی مرتب دست‌ها و خودداری از تماس با بیماران را انجام دهند.
کد خبر : ۴۹۶۷۴۹

به نقل از سامانه اطلاع‌رسانی، خود‌ارزیابی و ثبت بیماران کرونا در ایران، به دلیل بروز اپیدمی کرونا در جهان زنان باردار به عنوان یکی از گروه‌های حساس جامعه نیازمند توجه ویژه دارند تا بتوانند در مقابل این بیماری مصون باشند و نوزاد سالم متولد کنند. در ادامه سوالات شایع درباره تاثیر بیماری کرونا بر زنان باردار را می‌خوانید:

سوال: آیا زنان باردار به میزان بیشتری در معرض عفونت یا ریسک بیماری شدید، عوارض و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در مقایسه با سایرین هستند؟

پاسخ: ما اطلاعات کافی از گزارش‌های علمی چاپ شده در حال حاضر درباره‌ی خطر زنان باردار در مقابل کووید-۱۹ نداریم.

زنان باردار تغییرات فیزیولوژیک و ایمونولوژیکی را تجربه می‌کنند که ممکن است آنها را برای عفونت‌های تنفسی از جمله کووید-۱۹ زمینه ساز کند. زنان باردار همچنین ممکن است، به دست آمده از تجربه‌ی سایر عفونت‌های کورونا ویروسی (به طور مثال سارس و مرس) و عفونت‌های ویروسی تنفسی دیگر مثل آنفولانزا، در معرض ریسک بیماری شدید عوارض و مرگ و میر بالاتر در مقایسه با سایرین باشند.

زنان باردار باید فعالیت‌های پیشگیرانه برای عفونت همچون شست و شوی مرتب دست‌ها و خودداری از تماس با بیماران را انجام دهند.

سوال: آیا زنان بیمار با کووید-۱۹ در ریسک بالاتری از نتایج نامناسب حاملگی هستند؟

پاسخ: ما اطلاعاتی درباره‌ی نتایج نامناسب حاملگی در زنان باردار مبتلا به کووید-۱۹ نداریم. از دست دادن حاملگی از جمله سقط و زایمان زودرس در تعدادی از بیماران مبتلا به سایر کورونا ویروس‌ها (سارس و مرس) در دوره‌ی بارداری دیده شده است. تب‌های بالا در سه ماهه‌ی اول بارداری ریسک تعدادی از اختلالات حاملگی را بالا می‌برد.
انتقال در دوره‌ی بارداری یا زمان زایمان

سوال:‌آیا زنان باردار مبتلا به کووید-۱۹ ویروس را به جنین خود منتقل می‌کنند؟

پاسخ: ویروس عامل کووید-۱۹ اساسا از طریق تماس نزدیک و قطرات تنفسی منتقل می‌شود. اینکه زن باردار مبتلا به کووید-۱۹ می‌تواند بیماری را به جنین خود یا نوزاد خود از سایر طرق منتقل کند مشخص نیست. در هر حال تاکنون نوزادان متولد از مادران مبتلا به کووید-۱۹ که مورد تست قرار گرفتند هیچ یک برای این ویروس مثبت نشدند. افزودنی است که ویروسی در نمونه‌های مایع آمنیوتیک یا شیر کشف نشده است.