محمدجواد دهقان نیری، با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت به دلیل سرعت انتشار بیماری این موضوع را به عنوان یک موضوع اورژانسی و نگرانی بین المللی مطرح کرده است، اظهار کرد: ۱۰ تا ۱۵ درصد عامل بیماری سرماخوردگی کرونا ویروس است که تاکنون سه بار با تغییر ژنتیکی مشکلاتی را برای جهان ایجاد کرده است.
به نقل از وب دا فوق تخصص بیماریهای عفونی افزود: بیماریهای سارس، مرس، نیو کرونا از جمله انواع دیگر بیماری هستند که با تغییر ماهیت دردسرهایی را برای جهان ایجاد کردند و علایمی شبیه آنفولانزا دارند.
وی با بیان اینکه در این بیماری اخلاط درشت تنفسی از فرد بیمار به وسیله سرفه عطسه و یا حرف زدن خارج میشود و با رسوب در اطراف باعث انتقال بیماری به فرد دیگری میشود، عنوان کرد: این ویروس در فاصله کمتر یک یا دو متر با بیمار میتواند انتقال یابد؛ بنابراین فرد سالم اگر با ذرات مرطوب اخلاط بیمار و یا با سطوح آلوده در تماس باشد احتمال ابتلا به این ویروس را به میزان زیادی افزایش داده است.
دهقان نیری با اشاره به اینکه برخورد دستان آلوده با چشم، بینی، دهان و گوش نیز از جمله مواردی است که انتقال بیماری را سرعت میبخشد، اظهار کرد: مدت ماندگاری ویروس در خارج از بدن متفاوت است و ویروس آنفولانزا حدود ۱۲ ساعت خارج از بدن ماندگاری دارد و در بیماری کرونا این مدت به دو روز میرسد، بنابراین نباید تصور کرد با گذشت مدت زمانی این ویروس در معرض هوا از بین میرود.
مدیر آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پرهیز از دست دادن و شستشوی مداوم دستها میتواند زمینه انتقال ویروس را کاهش دهد، گفت: ۸۵ درصد از افراد در دوران کمون و یا حتی بعد از این دوران علائمی ندارند اما این افراد در همین شرایط نیز میتوانند ناقل بیماری باشند.
وی با اشاره به اینکه تنها ۲۰ درصد افراد با علایم این بیماری به پزشک مراجعه میکنند و از این میان تنها ۱۵ درصد به دلیل شدت علایم بیماری بستری می شوند، ابراز کرد: این بیماری در شکل حاد خود علایمی مانند ناراحتی تنفسی شدید، درد قفسه سینه، اخلاط، نارسایی قلبی و کلیوی به همراه خواهد داشت که اگر فردی بیماریهای زمینهای نیز داشته باشد بیشتر در معرض آسیب خواهد بود.
دهقان نیری با اشاره به اینکه کودکان زیر 10 سال به شکل محدودی به این بیماری مبتلا میشوند و تاکنون نیز مرگی برای این قشر سنی ثبت نشده است اما با بالارفتن سن احتمال ابتلا و مرگ و میر نیز به همان نسبت افزایش مییابد، ابراز کرد: حضور در بازار، کلاس و مدرسه و به طور کل مکانهای پر از ازدحام میتواند زمینه ابتلا به بیماری را فراهم کند اما در مجموع باید گفت هیچ کشوری نمیتواند از انتشار این بیماری به داخل مرزها جلوگیری کند و تنها راه مقابله با این بیماری رعایت بهداشت فردی است.
مدیر آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دوره نهفتگی این بیماری تقریبا یک هفته تا چهارده روز است اما فردی که سابقه بیماری دارد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری است، گفت: برای کاهش میزان دید و بازدید ایام نوروز باید کمپینی تشکیل شود تا از انتشار این بیماری در ایام نوروز بین مردم حتی الامکان جلوگیری شود.