جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۳:۱۹

سهم ایران از بازار اوراسیا ۳۷ میلیون دلار است

نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت: سهم کشورمان از تراز تجاری 2 هزار میلیارد دلاری کشورهای عضو اوراسیا تنها 37 میلیون دلار است که 1.8 درصد را شامل می‌شود.
کد خبر : ۴۹۵۰۲۲

بهروز پورسلیمان یکم اسفند در جلسه بررسی توسعه روابط تجاری اردبیل با کشورهای همسایه اظهار کرد: در این اتحادیه 15 کشور همسایه ما عضو هستند که 600 میلیون نفر جمعیت را شامل می‌شوند و ما باید از این بازار بکر استفاده کرده و دیپلماسی اقتصادی خودمان را گسترش دهیم.
به گزارش صدا و سیما وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم سهم خود را در این بازار تا 5 درصد افزایش دهیم برای 6 میلیون نفر اشتغال ایجاد خواهد شد و ما به نوعی فرصت‌های از دست رفته را جبران می‌کنیم.
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: کشورهای عضو این اتحادیه از معافیت‌های ترجیحی استفاده می‌کنند و خوشحالیم که دولت دوازدهم همتی جدی برای ورود به این اتحادیه داشته و هم اکنون به عنوان عضو افتخاری اتحادیه اوراسیا حضور دارد.
پورسلیمان افزود: در این بازار جدید به راحتی می‌توانیم به توسعه صادرات غیرنفتی با محوریت بخش خصوصی کمک کنیم تا در یک حرکت موثر و قدرتمند بتوانیم همکاری‌های منطقه‌ای خودمان را گسترش داده و تحریم‌های استکبار جهانی را بی‌اثر کنیم.
وی اعضای اصلی این اتحادیه را روسیه، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان و ارمنستان اعلام و تصریح کرد: پنج کشور با 180 میلیون نفر جمعیت عضو اصلی این اتحادیه بوده و مابقی کشورها نیز عضو موقت هستند که ایران در کنار ترکیه، چین، مغولستان و ... از جمله این ملل محسوب می‌شوند.
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: ما به راحتی می‌توانیم در این بازار نسبت به صادرات محصولات مختلف نظیر میوه، خشکبار، دارو، سیمان و ... اقدام کرده و در نقطه مقابل واردات نهاده‌های دامی، چوب، کاغذ و آهن آلات را انجام دهیم.
پورسلیمان گفت: در 45 روز حضور ایران در اتحادیه اوراسیا 170 میلیون دلار صادرات انجام شده ولی همچنان توان آن وجود دارد که ما تراز تجاری خود را افزایش داده و با همراهی تجار و رفع موانعی که پیش آمده به تقویت این بخش کمک کنیم.
وی بیان کرد: همین روسیه در واردات میوه و سبزیجات 11 میلیارد دلار ظرفیت دارد که ما می‌توانیم نسبت به بسته‌بندی مناسب و صادرات این محصولات به روسیه اقدام کنیم ولی به دلیل نبود تعرفه‌های ترجیحی سهم ما 367 میلیون دلار است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: برای رونق این فعالیت‌ها باید استاندارد کالاهای خودمان را در کنار موضوع پیمان‌سپاری ارزی، تقویت سیستم بانکی، حل مشکل لجستیکی در گمرک، تولید کالاها با برند خاص و ... اقدام کرده و در کنار آن تشکل‌های صادراتی را در استان تقویت کنیم.
پورسلیمان از مدیران بانک مرکزی خواست؛ مکانیزمی را در مبادلات بانکی انجام دهند تا صادرکنندگان ما مشکلی از بابت انتقال پول به کشور نداشته باشند و همچنین ضرورت دارد ارزش کالاهای صادراتی مورد بازنگری دقیق قرار گیرد.