جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۸

سفیر چین در ایران:دل به دل راه دارد/ دوستی ایرانیان را احساس کردیم

در زبان پارسی ضرب المثلی با محتوای «دل به دل راه دارد» وجود دارد. در جریان نبرد چین با ویروس کرونا، ما عمیقا دوستی دولت و ملت ایران را احساس کردیم.
کد خبر : ۴۹۳۸۹۳

«چانگ هوآ» سفیر چین در ایران در یادداشتی به ابراز حمایت دولت و ملت ایران از چین در خصوص ویروس کرونا پرداخت که در ادامه آمده است.

به گزارش مهر اخیرا، انتشار بیماری ناشی از ویروس جدید کرونا (COVID-۱۹) توجهات جامعه جهانی را به خود معطوف کرده است. از زمان انتشار این ویروس تا کنون، جناب آقای شی جین پینگ،  رئیس جمهوری خلق چین چندین بار با اشاراتی مهم به این مسئله پرداخته و بر لزوم حفاظت از جان اقشار مردم و سلامت جسمی آن ها به عنوان اولویت نخست تاکید نموده است. در چین جنبشی در مقابله و کنترل همه جانبه در برابر این مسئله شکل گرفته و دقیق ترین و سخت گیرانه ترین تمهیدات در این چارچوب لحاظ شده که موجب شکل گیری نبردی مردمی برای مبارزه با انتشار ویروس شده است. هم اکنون، روند پیشگیری و کنترل در حال کسب نتایجی مثبت است. ما با اتکا بر روحیه همدلی مردم چین و متمرکز سازی قدرت آن ها مزیت ساماندهی برنامه های بزرگ را کسب کرده و بر مبنای قدرت عظیم مادی و پایه های فناورانه، ضمن بهره گیری از تجربیات عملی غنی، اعتماد به نفس، توانایی و قدرت پیروزی در نبرد کنترل و پیشگیری از گسترش این ویروس را محقق خواهیم کرد.

چین ایده جامعه بشری با سرنوشت مشترک را سرلوحه امور خویش قرار داده و طبعا توجه و مسئولیتی ویژه برای ایمنی زندگی شهروندان خود و سلامت آن ها قائل بوده و همچنین متوجه مسئولیت خود در قبال امر بهداشت عمومی جهانی است.  بسیاری از اقدامات چین به وضوح فراتر از الزامات «مقررات بین المللی بهداشت» بوده که این امر خود به منزله بزرگترین تلاش برای حراست از سلامت مردم سراسر جهان و ایمنی بهداشت عمومی گیتی بوده است. دقیقا به واسطه تمهیداتی که چین در راستای کنترل و پیشگیری در مواجهه با این ویروس در پیش گرفته، گسترش بیماری یاد شده در ابعاد گسترده جهانی روندی صعودی نیافته است. هم اکنون، موارد ابتلا به ویروس کرونا در جهان به ۱ درصد میزان مجموع مبتلایان به این بیماری در گستره مرزهای چین و فضای داخل این کشور نیز نمی رسد، و این در حالی است که در سال ۲۰۰۹ و در جریان فراگیری ویروس اچ۱ان۱ در آمریکا، این بیماری به ۲۱۴ کشور و منطقه جهان سرایت کرد. از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون،  ۱۹ میلیون نفر در ایالات متحده به ویروس اچ۱ان۱ مبتلا شده و حداقل ۱۰ هزار تن کشته شدند. اکنون چنانچه مسئله فراگیری بیماری کنونی را به منزله نبردی مشترک برای تمام انسان ها تلقی کنیم، می توانیم بگوییم که به واسطه مقابله قهرمانانه چین با آن است که جهان نیز امن تر شده است.

در زبان پارسی ضرب المثلی با محتوای "دل به دل راه دارد" وجود دارد. در جریان نبرد چین با ویروس کرونا، ما عمیقا دوستی دولت و ملت ایران را احساس کردیم.  رئیس جمهور ایران، جناب آقای روحانی به رئیس جمهور چین جناب آقای شی جین پینگ اظهار همدردی نمود و جناب ظریف، وزیر خارجه ایران نخستین وزیر خارجه در سراسر جهان بود که از چین حمایت کرده است. ایشان در روز بیست و سوم ژانویه در توئیتی به زبان چینی از مبارزه چین با این بیماری حمایت نمود.

پس از آن جناب ظریف، وزیر خارجه ایران مجدد با انتشار دو متن توئیتری دیگر به زبان چینی، ضمن بهره گیری از شعر معروف سعدی که می گوید:  "بنی آدم اعضای یکدیگرند، که در آفرینش ز یک گوهرند. چو عضوی بدرد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار" و همچنین با استفاده از بیتی از «کتاب اشعار» چین که می گوید:  "چه کسی گفته تو را لباس رزم در تن نیست؟ ما زرهی بلند را با یکدیگر استفاده می کنیم" حس نوع دوستی ملت ایران و علاقه آن ها به همراهی با مردم چین در مبارزه با این ویروس را به نمایش می گذارد. در همین چارچوب جناب مونسان، وزیر گردشگری ایران در آئین امضای یادبود "چین قوی باش" شرکت کرد. بسیاری از مقامات و شخصیت های شناخته شده ایرانی از جمله جناب ستاری، معاون رئیس جمهور، آقای نمکی، وزیر بهداشت، جناب ربیعی، سخنگوی دولت، آقای موسوی، سخنگوی وزارت خارجه، جناب مجیدی، کارگردان شناخته شده، آقای حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین و بسیاری از شخصیت های دیگر همگی با صدور بیانیه یا اتخاذ مواضع رسمی، قاطعانه اعلام کردند که در کنار ملت چین ایستاده اند.

در این میان آنچه بیش از همه من را تحت تاثیر قرار داد، حمایت و پشتیبانی ای بود که مردم عادی ایران از چین به عمل آوردند. معاون سردبیر روزنامه «تهران تایمز» به انتشار سرمقاله ای با عنوان "همه ما چینی هستیم" پرداخت. یک کافه دار ایرانی به نام سینا اخیرا در فضای مجازی چین با توجهی بی سابقه مواجه شده، او که هم اکنون در شهر ووهَن چین بسر می برد به صورت داوطلبانه از بازگشت به کشورش با هواپیمای اختصاصی خودداری کرده و در همراهی با همکاران چینی اش، برای کادر پزشکی فعال در خط مقدم مبارزه با کرونا، به طور رایگان قهوه درست می کند و به آن ها هدیه می دهد. چند ویدئوی کوتاه به طور گسترده در فضای مجازی چین دست به دست می شود که در آن ها بسیاری از مردم ایران، به ویژه کودکان به زبان چینی فریاد می زنند: " چین قوی باش، ووهن قوی باش، ما ایرانیان حامی شما هستیم!" بسیاری از دوستان این ویدئوها را برای من ارسال می کنند و می گویند با دیدن آن ها تحت تاثیر قرار گرفته و برخی هم اشک ریخته اند. من در اینجا می خواهم از دولت و ملت ایران و به ویژه از این کودکان صمیمانه قدردانی کنم!

"در مصائب و دشواری هاست که دوستی حقیقی هویدا می گردد." ملت های چین و ایران دوستان حقیقی و خالص همان دوران های دشوارند. طی بیش از ۲۰۰۰ سال گذشته، دو تمدن کهن همواره روابط دوستانه و طولانی خویش را محفوظ داشته اند. در مواجهه با تحریم های یکجانبه و بی اساس آمریکا، چین تلاش بسیاری را صرف حفاظت از روند گسترش همکاری های دوجانبه در تمام حوزه ها با ایران نمود و با اقدامات عملیاتی حمایت خود از ملت ایران را به نمایش گذاشت. در جریان وقوع سیل سال گذشته (میلادی) در ایران، دولت چین با اعزام پنج فروند هواپیمای اختصاصی به ایران، نسبت به ارسال اقلام مورد نیاز در مبارزه با سیل اقدام کرد. و امروز در کوران چالش بزرگ چین در مواجهه با ویروس کرونا، ملت چین نیز عمیقا شاهد همدردی و حمایت دولت و ملت ایران بوده اند. چین عبارتی کهن دارد که چنین می گوید: "مبنای مناسبات کشورها با یکدیگر، دوستی میان ملت هاست." گسترش بی وقفه مناسبات مشارکت راهبردی جامع میان چین و ایران، به مثابه ریشه ای است که در خاک دوستی و همدلی عمیق دو ملت چین و ایران لانه کرده است.

دو ملت چین و ایران هر دو عاشق بهارند و در ترانه هایشان از بهار می گویند. در آستانه بهار، ما اطمینان راسخ داریم که چین با اعتماد به نفسی کامل، با قدرت و با تسلط بر شرایط در نبرد با این ویروس پیروز خواهد شد. بدون شک مناسبات چین و ایران نیز در انتظار بهاری زیباتر خواهد بود.