پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۶

ادامه واکنش‌ها به حواشی جشنواره شعر فجر

معاون نهاد کتابخانه‌ها به حاشیه‌های پیش آمده در جشنواره شعر فجر واکنش نشان داد و گفت: نباید از کنار این مسائل به سادگی عبور کنیم؛ چرا که برای حفظ این نظام چه خون‌ها که ریخته نشد و برای داشتن امنیت چه شهدایی که تقدیم نشدند.
کد خبر : ۴۹۲۱۰۳

همزمان با آغاز دهه مبارک فجر آیین اختتامیه جشنواره ادبی چهلچراغ با مشارکت انجمن قلم ایران و با حضور شاعران و نویسندگان کشوری امروز شنبه ۱۲ بهمن از ساعت ۱۵تا ۱۷ در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

به گزارش فارس در مراسم اختتامیه جشنواره ادبی چهلچراغ علاوه بر معرفی برگزیدگان و تقدیر از چهل شاعر و نویسنده‌ برتر، از دو عنوان کتاب این جشنواره رونمایی شد.

بر اساس این گزارش، در این مراسم رضا اسماعیلی عضو انجمن قلم ایران در این برنامه اظهار داشت: سال گذشته فراخوانی از سوی انجمن قلم برای بزرگداشت ۴۰ سالگی انقلاب در دو محور شعر و داستان منتشر شد و از شاعران و نویسندگان دعوت شد تا آثار خود را ارسال کنند، آثار مورد ارزیابی قرار گرفت و در شاخه داستان ۴۰ اثر انتخاب شد که برخی از آنها به عنوان برگزیده معرفی می‌شود در بخش شعر هم اینگونه بود.

* تجار: انجمن قلم امکان تبلیغ گسترده به وسیله صدا و سیما و بیلبوردهای تبلیغاتی را نداشت

راضیه تجار دبیر انجمن قلم در این مراسم توضیح داد: دو کتاب در زمینه شعر و داستان از جشنواره به زودی رونمایی خواهد شد.

وی ادامه داد: در فرهنگ ما عدد۴۰ پیوسته جایگاه ارزشمندی داشته است. گویی در سیر تکوینی عدد ۴۰ از خامی در آمده و رسیده‌تر شده است یا فردی که پس از ۴ دهه از عمر خود به بلوغ فکری رسیده است. در روایات آمده است هنگامی که بنده به ۴۰ سالگی رسید خداوند به ۲ فرشته مراقبش می‌گوید، از این پس به او سخت گیرید و کارهایش را ثبت کنید. حالا با گذر ۴ دهه از عمر انقلاب بسیاری از نهادها و مراکز  هم خون و هم ریشه  سعی کردند ارادت خود را نشان دهند.

تجار در ادامه با بیان اینکه انجمن قلم هم در دو حوزه از شاعران و نویسندگان دعوت کرد آثار خلاقه خود را به دفتر انجمن ارسال کنند، گفت: ما برای چهلچراغ رویای بزرگی در سر داشتیم و نمی‌توانستیم به فراخوان بسنده کنیم. از این رو هیاتی تشکیل و به دیدار وزیر ارشاد رفتیم و با چند نهاد چون حوزه هنری تماس گرفتیم، اما کمک‌ها یا نبود یا مختصر بود، اما جا دارد از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای همکاری در برگزاری تقدیر کنم.

این نویسنده با بیان اینکه اکنون در حوزه شعر و داستان می‌توانیم از شاعران تقدیر کنیم؛ آنها که احساس تعهد را به نمایش گذاشتند، افزود: انجمن قلم امکان تبلیغ گسترده به وسیله صدا و سیما و بیلبوردهای تبلیغاتی را نداشت اما بازهم به میدان آمد ولی این همه آنچه نبود که در باب ۴۰ سالگی انقلاب باید انجام می‌شد. این آغاز راه است و امیدواریم در ادامه مسیر باز هم تنها نمانیم.

در بخش دیگر برنامه، از برخی برگزیدگان دعوت شد تا بخشی از آثار خود را بخوانند.

علی فردوسی از شاعرانی بود که در این جشنواره به عنوان برگزیده اول معرفی شده بود. وی غزلی را با این مطلع خواند:

بوسه‌ها از ما طلب دارد ستم تیریم ما
دستمان بر گرده ظلم است شمشیریم ما

معصومه کریمی برگزیده بخش داستان بخشی از داستان «اگر حرفی نزنم برنده‌ام» را خواند. پس از او علی رجبعلی‌زاده کاشانی از شاعران برتر این جشنواره شعر نیمایی تقدیم به شهدای غواص کرد.

مهدیه جلالی برگزیده بخش داستان بخشی از اثر خود را خواند و در ادامه محسن کاویانی از شاعران کشورمان شعر خود را برای حاضران قرائت کرد.

* واکنش معاون توسعه کتابخانه و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌ها به حواشی جشنواره شعر فجر

در این مراسم مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار داشت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور وظیفه خود می‌داند با افتخار در کنار جریان متعهد و ارزشی انقلاب باشد و از عزیزانی که تلاش می‌کنند نهایت حمایت را داشته باشد. در این حمایت هیچ ابایی ندارد که آن را فریاد بزند و بیان کند. البته این حمایت نافی حمایت‌های سایر اتفاقات مورد نیاز نیست.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بعضا بیان می‌شود که در محتوا باید مردم خود اثر خوب را انتخاب کنند. حتما همینطور است. مردم مختارند محتوای مورد نظرشان را برگزینند. در حوزه شعر و داستان آنچه مورد علاقه‌شان است انتخاب کنند و بخوانند، اما این وظیفه ما را نسبت به شعر و قلم متعهد نفی نمی‌کند.

رمضانی با بیان اینکه امروز خون حاج قاسم پیش برنده گام دوم انقلاب خواهد بود، تاکید کرد: ما هم در حوزه فرهنگ و ادب باید پای جریان باشیم و با افتخار سینه سپر کنیم و مسیر را با همت بزرگترها جلو ببریم.

معاون توسعه کتابخانه و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخش دیگری از سخنانش به حوادث و ماجراهای رخ داده برای جشنواره شعر فجر و اعلام نام یک هتاک در میان برگزیدگان اشاره کرد و گفت: با توجه به اتفاقاتی که در حوزه ادبیات و شعر رخ داده است، ماجراهایی را شاهدیم که برای ما گران تمام می‌شود. اگر در برابر برخی اتفاقاتی که در سایه نظام جمهوری اسلامی ایران رخ می‌دهد و به راحتی اصل موضوع مورد جسارت قرار می‌گیرد، سکوت کنیم، مسیر غلطی را رفته‌ایم. برخی عنوان می‌کنند مطرح کردن این مسایل موجب ترویج  آن می‌شود، ولی سکوت در برابر آن هم خطاست، چرا که اگر غیرت داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که سکوت خطرناک‌تر است. بنابراین نباید اجازه دهیم چنین موضوعاتی به سادگی مطرح شود و از کنار آن هم نباید ساده عبور کنیم؛ چرا که برای حفظ این نظام چه خون‌ها که ریخته نشد و برای داشتن امنیت چه شهدایی که تقدیم نشدند.

در این مراسم محمدعلی گودینی، محمد حسین مهدویان، مصطفی رضایی،‌ زینب بندری و نغمه مستشار نظامی آثار خود را تقدیم حاضران کردند و پژمان سرلک از برگزیدگان این جشنواره گفت: از نهاد کتابخانه‌ها می‌خواهم به کتابخانه‌های علی گودرز رسیدگی کند و به داد کتابخانه‌های آن برسد.

بخشی از شعر مستشار نظامی:

سپیده روشنی پشت پلک‌هایت بود
بهار عطر اهورایی صدایت بود

ستاره پلک نمی‌زد مگر پس از چشمت
که ماه مُهر تو، شب فرش زیر پایت بود

بهارهای پیاپی نسیم نا آرام
به جست‌وجوی تو در متن این روایت بود

تو آمدی به بهار و نسیم محو تو شد
تو آمدی و نگاهت پر از محبت بود

شبیه معجزه‌ای آمدی و از آن روز
به هر کجا که رسیدیم از تو صحبت بود

تو را به معجزه تشبیه می‌کنم؟ هیهات!
که روز رفتن تو شهرمان قیامت بود

میان آینه‌هایی که یادگاری توست
هنوز سایه تصویر آشنایت بود

که هر چه گفتم از آن روشنایی جاوید
به قدر یک الف از آیه اشارت بود

که هر چه از قلم افتاد بگذر و بگذار
بگویم از دل اگر قسمتم زیارت بود