پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۹

کشف راز یک کاخ در دل جنگل ! +تصاویر

به تازگی کاخی بزرگ و منحصر‌به‌فرد متعلق به تمدن مایا در دل جنگل‌های یوکاتان کشف شده است.
کد خبر : ۴۹۰۷۳۹

به تازگی کاخی بزرگ و منحصر‌به‌فرد متعلق به تمدن مایا در دل جنگل‌های یوکاتان کشف شده است. مایاها حدود 2000 سال بر مناطقی ازجمله مکزیک، گواتمالا، هندوراس و بلیز (کشوری در آمریکای مرکزی) حکمرانی می‌کرده‌اند و به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تمدن‌های نیمکره غربی شناخته می‌شده‌اند.

راز کاخی که در دل جنگل قرار گرفته، کشف شد! +تصاویر

راز کاخی که در دل جنگل قرار گرفته، کشف شد! +تصاویر

به گزارش لست سکند با وجود اینکه مطالب زیادی در مورد فرهنگ آن‌ها کشف شده‌ است و مطالب عمیقی نیز در این رابطه نوشته شده است، ولی باستان شناسان هنوز هم در حال جستجو برای کشف ابعاد جدیدی از این تمدن کهن قاره آمریکا هستند؛ زیرا هر تحقیق می‌تواند ابعاد تاریک تحقیقات گذشته را روشن کند.

راز کاخی که در دل جنگل قرار گرفته، کشف شد! +تصاویر

راز کاخی که در دل جنگل قرار گرفته، کشف شد! +تصاویر

در فاصله حدوداً 160 کیلومتری غرب شهر کانکون) انجام شده است، کاخی بزرگ کشف شده است که حدوداً 55 متر طول و 16 متر عرض دارد. این کاخ در جنگل یوکاتان قرار گرفته است.

راز کاخی که در دل جنگل قرار گرفته، کشف شد! +تصاویر

طبق نظر کارشناسان این بنا احتمالاً از 6 اتاق تشکیل شده است. این بنا جزء مجموعه سازه‌هایی است که در مرکز کولوبا قرار داشته‌اند و به همراه هم به‌عنوان گروه C نام‌گذاری شده‌اند. طبق نظر آن‌ها احتمالاً این کاخ توسط قشر نخبه مورد استفاده قرار می‌گرفته است و دوره‌ای که از آن استفاده می‌شده است نیز با توجه به کشفیات داخل کاخ تعیین شده است. به نظر می‌رسد دوره استفاده از این بنا، در دوره کلاسیک و پایانی مایاها بوده است.

در حال حاضر 4 بنای دیگر از گروه C در حال بررسی هستند که این سازه‌ها شامل دو ساختمان مسکونی، یک محراب و یک سازه گِرد (حدس می‌زنند که یک اجاق یا تنور بزرگ باشد) است. همچنین عده‌ای از باستان شناسان نیز در حال مرمت و نگهداری از ساختمان‌های گروه A و B هستند. این مجموعه‌ها در حال حاضر امکان بازدید عمومی ندارند و در آینده قرار است امکان بازدید عمومی نیز فراهم شود.

مورخان دقیقاً مطمئن نیستند که چه عاملی تمدن مایاها را رو به زوال برده است، ولی طبق بعضی نظرات تغییرات آب و هوایی نقش عمده‌ای داشته است. آن‌ها طبق شواهد دو خشک‌سالی عمده در منطقه را مستند کرده‌اند و سپس این دوره‌ها را با الگوی اختلال در جامعه مایاها مقایسه کرده‌اند تا به نتایج تئوری خود برسند.


تمدن مایاها با نشان‌هایی ازجمله مهارت در فلزکاری با طلا و مس، پرورش لوبیا، ذرت و کدوسبز، مهندسی اهرام سنگی (یکی از آن‌ها به نام چیچن ایتزا جزء عجایب هفتگانه است) و مهارت در نجوم شناخته می‌شده‌اند. ولی باوجود تمام این مهارت‌ها تمدن آن‌ها آرام‌آرام از بین می‌رود و آثار آن‌ها نیز در جنگل‌ها پنهان می‌شود.