جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۰

سایتهای اینترنتی،مروج ازدواج موقت

همچنین سال گذشته شبکه شفا به عنوان مجموعه ای از مراکز غیردولتی به عنوان مسوول ارائه خدمات مشاوره ازدواج از سوی دولت به رسمیت شناخته شد.
کد خبر : ۴۸۹۹۹

به گزارش صراط به نقل از خبرآنلاین: آمار منتشر شده از سوی اداره کل ثبت احوال استان تهران نشان می دهد نسبت ثبت ازدواج و طلاق در کلانشهر اول ایران، به طور متوسط، کمتر از 3 ازدواج در مقابل یک طلاق است.

طبق آمارهای منتشر شده ازدواج در تهران، نسبت سال قبل، یک درصد کمتر شده، اما آمار طلاق در پایتخت، 5 درصد افزایش داشته است.شاید این آمار تکان دهنده سبب شده تا وزارت ورزش و جوانان، آیین نامه ایجاد مراکز رسمی و تخصصی ازدواج را نهایی و برای تصویب به هیات دولت ارسال کند.

سابقه ازدواج اینترنتی در کشور ما
ازدواج اینترنتی و همسریابی آنلاین برای نخستین بار در فرانسه و در یکی از شهرهای اطراف پاریس شکل گرفت که فعالیت این سایت هم منوط به دوستی حداقل دوساله طرفین بود. در ایران نیز هرچند استقبال از سایت‌های غیررسمی همسریابی اینترنتی در میان کاربران به شدت افزایش یافته است اما این پدیده در کشور ما سابقه‌ای سه ساله دارد و هنوز مدت زمان زیادی از تاسیس و راه‌اندازی نخستین بنگاه‌های همسریابی اینترنتی نمی‌گذرد.

اما کاهش ازدواج و افزایش کلاهبرداری در سایتهای همسریابی سبب شده تا سیدباقر پیشنمازی، معاون فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان در گفت وگو با مهر اعلام کند که قرار است این مرکز به طور رسمی نظارت بر سایتها و بنگاههای همسریابی نظارت کند زیرا مطابق تحقیق صورت گرفته توسط سازمان ملی جوانان به نظر می‌رسد تمایل به ازدواج اینترنتی رو به افزایش است و تعداد این سایت‌ها و مراکز همسریابی مجازی و اینترنتی در حال حاضر در کشور ما به 39 سایت می‌رسد .

همچنین سال گذشته شبکه شفا به عنوان مجموعه ای از مراکز غیردولتی به عنوان مسوول ارائه خدمات مشاوره ازدواج از سوی دولت به رسمیت شناخته شد.

مخالفان چه می گویند؟
برخی روان شناسان و جامعه شناسان با رشد قارچ گونه این مراکر مخالف هستند و معتقند که این سیاست درستی برای رشد آمار ازدواج در کشور نمی تواند باشد.مصطفی اقلیما رئیس انجمن مددکاری در گفت و گو با خبرآنلاین می گوید: بررسی‌ها نشان می‌دهد چون دوستی‌ها و آشنایی‌های اینترنتی تعهدی میان افراد به وجود نمی‌آورد، می‌تواند خیلی زود به جدایی منجر شود. همچنین شناختی که از این طریق شکل می‌گیرد چندان کامل نیست چون ازدواج باید با آگاهی و درک عمیق صورت بگیرد.
به گفته وی تحقیقات نشان می‌دهد ازدواج‌های اینترنتی اگر هم اتفاق بیفتند از روی عقل و منطق نیستند و متاسفانه سوءاستفاده در این سایت‌ها بسیار زیاد است و معمولا بیش از 90 درصد رابطه‌هایی که به شکلی در این سایت‌ها ایجاد می‌شود با اهداف جنسی است و اخلاق در بسیاری از موارد در این سایت‌ها زیر پا گذاشته می‌شود.
اقلیما با بیان اینکه شکل این سایت‌ها در خارج از کشور هم به صورت دوست‌یابی است نه همسریابی که هیچ سنخیتی با فرهنگ ما ندارد ادامه می دهد: با توجه به پشتیبانی کار‌های پژوهشی صورت گرفته ما به طور قطع می‌توانیم اعلام کنیم که اکثر کاربران این سایت‌ها اهدافی برای رابطه‌های جنسی دارند و نه ازدواج.

وی این سایت‌ها را یکی از مهم‌ترین مروجان ازدواج موقت عنوان می‌کند و می‌گوید: ازدواج در دین اسلام پدیده پسندیده‌ای است و بار‌ها در متون اسلامی از این مساله به عنوان اقدامی نیک و انسان‌ساز یاد شده است. اما با این حال با توجه به خلأهای اجتماعی موجود در جامعه، بحث‌های متناقضی در رابطه با ازدواج موقت عنوان شده و سایت‌های همسریابی به یکی از بزرگ‌ترین مروجان ازدواج موقت تبدیل شده‌اند و اکثر آنها با اشاعه تصویری اسلامی از این مساله به شکل نامتعارفی جوانان را به یک دیگر برای این اقدام معرفی می‌کند.

از سوی دیگر برخی نمایندگان مجلس هم نسبت به طرح وزارت ورزش و جوانان واکنش نشان داده اند. سید علی میرخلیلی عضو کمیسیون اجتماعی با اشاره به راه‌اندازی سایت رسمی همسریابی از سوی وزارت ورزش و جوانان، یاد‌آور شد: این‌گونه طرح‌ها باید با حساسیت و مدیریت بیشتری اجرایی شود.

وی در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت با انتقاد از دولت به‌علت راه‌اندازی سایت همسریابی، می گوید: این طرح به‌هیچ وجه کارشناسی نیست و به طور حتم تبعات خطرناکی را برای جامعه به دنبال دارد.

آخرین اخبار و تصاویر اجتماعی  را در سرویس جامعه صراط بخوانید.

نظرات بینندگان
صادق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۱ دی ۱۳۹۰
۶
۲
چه ایرادی داره آخه؟ چرا بعضیا سعی می کنن چهره بدی از ازدواج موقت نشون بدن!

یه سوال دارم، آیا اوناییکه (حالا هر کی، کارگردان، نماینده مجلس، آخوند و...) از ازدواج موقت بد میگن، به همین اندازه از زنا و لواط و... بد گفتن؟

ازدواج موقت برا مواقع اورژانسی بهترین گزینه است یعنی همون موقعی که طرف حاضره (نعوذ بالله) بره به سمت روابط نامشروع
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۱ - ۱۱ دی ۱۳۹۰
۳
۱
اگر بده چرا مي خواهند قانونيش کنند ايا بهتر از فسادهاي پنهاني نيست. هم قانونمد است هم تحت نظارت پهداشتي و...
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۱ - ۰۶ فروردين ۱۳۹۱
۲
۰
من نمیدونم چراتواین مملکت برای دوستیهای مخفی وارتباطات نامشروع درکشوراسلامی همه سکوت اختیارکردندولی درموردازدواجی که درصحت آن ازنظرشرعی هیچگونه تردیدی نیست نمایندگان وبرخی روانشناسان نسبت به این امرمهم چه دایم چه موقت آنهم ازطریق اینترنتی واکنش نشان میدهندمگه راه چاره جزاین دارید؟نهایتا درمورداین امربایدنظارت دقیقتتری صورتگیردچه ازلحاظ شرعی چه ازلحاظ بهداشتی تاجامعه مافرهنگ غربی راجایگزین فرهنگ ناب اسلامی قرارندهد.واگرتدبیری درموردازدواج آسان جوانان چه موقت چه دایم اندیشیده نشود جامعه دچارآسیب زیانبارفرهنگی خواهدشد