جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۸

با این ۷ ماده غذایی به جنگ جوش‌ها بروید

آکنه یکی از مشکلات پوستی است که معمولا افرادی که درگیر آن می‌شوند، از هیچ درمانی برای رفع این مشکل دریغ نمی‌کنند.
کد خبر : ۴۸۹۲۴۳

اگر مدام پیتزا و شکلات را نفرین می‌کنید که مسئول پیدایش آکنه‌های شما هستند باید بگوییم که در اشتباهید. امروزه محققان هم عقیده‌اند که عوامل وراثتی یا هورمونی باعث بروز این بیماری می‌شود.

به گزارش آنا در زمان بلوغ، هجوم هورمون‌های آندروژن، باعث تحریک ترشح سبوم و کراتین می‌شود که این دو ماده وظیفه‌ی حفظ رطوبت پوست و رویش موها را بر عهده دارند. زمانی که یکی از این دو ماده بیش از اندازه تولید شود و فولیکول‌های موها را مسدود کند، سر و کله‌ی آکنه‌ها پیدا می‌شود.

بنابراین به احتمال زیاد خوردن یا نخوردن پیتزا با پنیر تغییری در اصل قضیه نمی‌کند. برعکس اگر خوردن آن باعث افزایش مصرف میوه و سبزیجات و مواد غذایی دیگر می‌شود که به حفظ تعادل هورمون و مبارزه با التهاب کمک می‌کند خوردن آن توصیه هم می‌شود.

آنچه ما می‌خوریم رابطه مستقیم با سلامت ما دارد؛ پس طبیعتا نقش پررنگی در سلامت پوست هم دارد. تحقیقات اخیر نشان داده آنچه ما به عنوان غذا وارد بدنمان می‌کنیم، با سلامت پوست و عوارضی مانند جوش صورت، آکنه و پوست چرب یا حتی پوست خشک رابطه‌ی زیادی دارد. اما این به این معنی نیست که فقط رژیم غذایی درمان جوش صورت و آکنه است. دلیل جوش صورت می‌تواند عواملی مانند آلودگی، استرس و هورمون‌ها باشد. با این وجود تغییر رژیم غذایی می‌تواند به از بین بردن جوش صورت و آکنه کمک کند. البته راهکارهای طبیعی برای مقابله و جلوگیری از آکنه وجود دارد. قرار دادن برخی خوراکی‌ها در رژیم غذایی یکی از این روش‌های مقابله با آکنه است که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

چرا جوش می زنیم؟

به طور کلی جوش صورت و آکنه نتیجه تولید بیش از حد سبوم (چربی طبیعی پوست) و تکثیر زیاد سلولی، در کنار رشد باکتری‌ها و البته تاثیر فعالیت هورمون‌ها است. هرچند در خیلی از مواقع دلیل رفتار اینگونه پوست نامشخص است و شفاف نیست. به همین دلیل برای درمان جوش صورت بیشتر بر روی درمان‌های موضعی تکیه می‌کنند. درمان‌هایی مثل لوسیون‌های آنتی‌باکتریال، پاکسازی پوست، کرم رتینوئید در کنار قرص‌های آنتی‌بیوتیک خوراکی (در صورت جوش و آکنه شدید) تجویز می‌شود. در ۲۰ سال گذشته بر اساس باور خیلی از پزشکان تاثیر رژیم غذایی بر آکنه و جوش صورت رد شده بود و نسبت به رعایت رژیم غذایی خود را بی اعتنا نشان داده بودند و فقط داروهای شیمیای تجویز می‌کردند.

در حالی که امروزه جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد که باورهای قدیم اشتباه بوده است و فقط دارو و درمان موضعی برای جوش مفید نیست و تغذیه نقش بسیار موثری در جوش صورت و آکنه دارد. پزشکان دیگر مقاله‌های پزشکی بسیار زیادی در مورد موثر بودن تغذیه در سلامت پوست در همه کشورها منتشر کرده‌اند که این تاثیرات را بررسی کرده و نمونه‌های موفق درمان جوش صورت پس از رعایت رژیم غذایی مناسب را به همه اعلام کرده اند.

۱- خیار و هندوانه

هر غذایی که سرشار از آب باشد، آبرسانی پوست شما را تقویت می‌کند و برای پوست شما نیز بسیار خوب است. بیمارانی که به دنبال درمان آکنه می‌روند، اغلب پوست‌شان خشک می‌شود که برای رفع خشکی سراغ کرمهای مرطوب کننده سنگین می‌روند که باعث بروز آکنه بیشتر و خشک شدن پوست آنها می‌شود. بهتر است که پوست شما دچار نوسان در آب نباشد، با مصرف آب معمولی و پر کردن رژیم غذایی با خوراکی‌های سرشار از آب می‌توانید هماهنگی ترکیب پوست خود را حفظ کنید.

۲- بادام هندی

گرفتن کمی آجیل برای پوست‌تان هزینه چندانی ندارد. یک وعده چند گرمی از بادام هندی منبع خوبی برای تامین روی است. پژوهشگران در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ در تحقیقات بین المللی زیست پزشکی، دریافتند که کاهش مواد معدنی خون با بروز آکنه شدید ارتباط دارد که احتمالا به دلیل اینکه روی دارای خواص ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنی است، باشد. منابع دیگر روی شامل صدف، خرچنگ و گوشت گاو است.

۳- گردو

گردومن سرشار از سلنیوم است و به نظر می‌رسد این آنتی اکسیدان قوی تأثیر پیشگیرانه‌ای روی پیدایش آکنه‌ها دارد. به خاطر اینکه سلنیوم از سلول‌ها در مقابل ضایعات التهابی مراقبت و خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ می‌کند. این آنتی اکسیدان در همراهی با ویتامین‌های E و A تأثیر بیشتری بر جای می‌گذارد بنابراین توصیه می‌شود گردو را همراه بادام و اندکی فلفل قرمز میل کنید.

توجه داشته باشید که گوشت، ماهی، پیاز، سیر و دانه‌های کامل از منابع دیگر سلنیوم به حساب می‌آیند.

۴- لوبیا، گوشت مرغ، ماهی (مواد غذایی سرشار از روی)

هنوز به درستی مشخص نشده است که چرا میزان کافی روی، سبز شدن آکنه‌ها را متوقف می‌سازد. شاید به این دلیل باشد که این مواد معدنی ترشح هورمون‌هایی که باعث تحریک آکنه می‌شود را کم می‌کند. روی همچنین باعث می‌شود که بدن راحت‌تر ویتامین A و مواد مغذی لازم برای سلامت پوست را جذب کند.

۵- هویج، سیب زمینی شیرین، طالبی، فلفل قرمز (مواد غذایی سرشار از بتاکاروتن)

محققان دریافته‌اند که در جزایر کیتاوان در گینه ی نو تقریباً هیچ‌کس از آکنه رنج نمی‌برد. آن‌ها پس از بررسی مواد غذایی مردمان این ناحیه دریافتند که رژیم غذایی آن‌ها سرشار از میوه و سبزیجات است

بدن انسان بتاکاروتن را که در بیشتر میوه و سبزیجات زرد، نارنجی و قرمز رنگ وجود دارد به ویتامین A تبدیل می‌کند و این ویتامین تأثیر سلنیوم را بر پوست چند برابر می‌سازد. بنابراین از مصرف میوه و سبزیجات قرمز یا زرد رنگ غافل نشوید.

۶- پرتقال، گوجه فرنگی، طالبی (مواد غذایی سرشار از ویتامین C)

این میوه‌ها و سبزی‌های سرشار از ویتامین C، آکنه‌های شما را درمان نخواهد کرد اما ویتامین C غشا سلول‌ها را تقویت می‌کند و از این رو باعث پیشگیری از ایجاد جای زخم‌هایی می‌شود که نتیجه‌ی این ضایعات است. بنابراین میزان ویتامین C بدنتان را بالا ببرید تا پوستی زیبا داشته باشید.

۷- بادام، تخم مرغ، سبزیجات برگ سبز (مواد غذایی سرشار از ویتامین E)

ویتامین E، درمان ضایعات و جای زخم ناشی از آکنه را تسهیل می‌بخشد. این آنتی اکسیدان موثر در روغن‌های گیاهی تصفیه شده، میوه‌های صدفی (گردو، بادام) و دانه‌های کامل به وفور یافت می‌شود.

این غذاها ممنوع

به خاطر دلایل ناشناخته به نظر می‌رسد نمک ید دار باعث تحریک پیدایش آکنه می‌شود. مراقب میزان سدیمی که مصرف می‌کنید باشید به ویژه زمانی که غذاهای آماده میل می‌کنید و نمک ید دار به غذاهایتان اضافه می‌کنید. همچنین مصرف میگو را محدودتر کنید.

اگر واقعاً از آکنه به تنگ آمده‌اید به طور جدی مصرف مواد غذایی «سفید» به ویژه آرد تصفیه شده و نانی که از این آردها تهیه می‌شود، سیب زمینی سرخ کرده و تمام مواد غذایی خیلی شیرین را کاهش دهید. این مواد غذایی میزان قند خون و انسولین را بالا می‌برند و محققان بر این باورند که انسولین بالا باعث تحریک آکنه می‌شود. از این گذشته داشتن رژیم غذایی سرشار از محصولات تصفیه شده و فقیر از میوه و سبزیجات تازه باعث می‌شود منیزیم و مواد معدنی مورد نیاز بدن که برای حفظ تعادل هورمون ضروری است تأمین نشود و به این ترتیب آکنه‌ها ظاهر بشوند.