جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۲

سال ۲۰۱۹ بر مردم یمن چه گذشت؟+ تصاویر

پایگاه خبری "الجزیره" قطر امروز (یکشنبه) با بررسی وضعیت مردم یمن در سال ۲۰۱۹ میلادی تاکید کرد که وضعیت مردم نسبت به سال ۲۰۱۸ وخیم‌تر و فقر، گرسنگی و بیماری بیشتر شده است.
کد خبر : ۴۸۷۹۲۶

شیوع امراض و بیماری‌های جدید در میان اوضاع بد اقتصادی و افزایش نقض حقوق ها، درد و رنج مردم را دو چندان کرده است. در پنجمین سال جنگ، آنفولانزای خوکی به ویژه در استان‌های تعز و صنعا شیوع پیدا کرد و طبق گفته "یوسف الحاضری" سخنگوی رسمی وزارت بهداشت دولت نجات ملی وابسته به جنبش انصار الله یمن در سال ۲۰۱۹، بیش از ۶۵۰ نفر به این بیماری مبتلا و ۱۲۵ نفر در اثر آن جان باختند.

به گزارش ایرنا وی با اشاره به وضع اسفناک یمن ادامه داد: اقدامات ائتلاف سعودی اماراتی در ویرانی زیرساخت‌ها و خدمات بهداشتی و ادامه محاصره یمن، کار مداوای بیماران را دشوار کرده است.

سال ۲۰۱۹ بر مردم یمن چه گذشت؟+ تصاویر

این پایگاه خبری همچنین با اشاره به ادامه شیوع وبا تاکید کرد که بر اساس آمار وزارت بهداشت در سال ۲۰۱۹ بیش از ۸۵۴ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدند و بیش از یک هزار شهروند تا دسامبر (آذر - دی) امسال در اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین بیش از ۴ هزار نفر به بیماری دیفتری و بیش از یک میلیون و ۲۰ هزار نفر به مالاریا مبتلا شدند.

 

الجزیره با اشاره به آمار سازمان صلیب سرخ جهانی ادامه داد که یمنی‌ها در سال ۲۰۱۹ همچنان از مشکل گرسنگی و سوء تغذیه رنج می‌برند و ۳.۲ میلیون زن و کودک به سوء تغذیه شدید دچار هستند.

در همین راستا "زید علایا"مسؤول رسانه‌ای و ارتباطات دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل تاکید کرد که بیش از ۲۴ میلیون یمنی (۸۰ درصد ساکنان) به کمک غذایی نیاز دارند.

سال ۲۰۱۹ بر مردم یمن چه گذشت؟+ تصاویر

وی افزود: با وجود آن که یمن بیشترین کمک‌های بشردوستانه را در دنیا دریافت می‌کند، اما احتمالاً شاخص‌های نیاز به غذا و امدادرسانی در سال ۲۰۲۰ افزایش می‌یابد.

الجزیره ادامه داد: جنگ بر زندگی کودکان تأثیرات مخربی گذاشته و بیش از ۲ هزار مدرسه ویران و بیش از ۲ میلیون کودک یمنی از خدمات آموزشی محروم شده اند و طبق تخمین سازمان صلیبب سرخ نزدیک به ۷.۴ میلیون کودک به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

سازمان بین المللی مهاجرت نیز از آوارگی ۴۰۰ هزار یمنی از ابتدای سال ۲۰۱۹ به دلیل جنگ خبر داد و افزود از آغاز جنگ تاکنون بیش از سه میلیون نفر آواره شده اند.

 

از سوی دیگر "توفیق الحمیدی" رییس سازمان حقوق بشری "سام" تاکید کرد وضعیت یمن در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۸ بهتر نشده بلکه با سیطره شورای انتقالی مورد حمایت امارات بر عدن، کوچ اجباری مردم بیشتر شد و بیش از ۲ هزار یمنی ساکن در جنوب کشور مهاجرت کردند.

وی پیش بینی کرد که بحران انسانی در سال جدید میلادی به علت ادامه تخریب زیرساخت‌های بهداشتی و ادامه محاصره بیشتر شود.

حمله ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان در فروردین ماه سال ۹۴ به یمن، نه تنها موجب کشته شدن هزار یمنی شده است، بلکه به خاطر محاصره و ویران شدن نظام بهداشتی این کشور توسط ائتلاف و در نتیجه گسترش انواع بیماری‌ها و وخیم‌تر شدن اوضاع بهداشتی در این کشور فقیر، زمینه مرگ شمار دیگری از یمنی‌ها را فراهم کرده است.