جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۰

عارضه‌ای که در مردان لاغر و سیگاری دیده می‌شود

یک فوق تخصص جراحی قفسه سینه گفت: پنوموتوراکس اولیه معمولا در مردان لاغر و سیگاری بیشتر دیده می‌شود.
کد خبر : ۴۸۶۹۱۱

داوود محمدی فوق تخصص جراحی قفسه سینه درباره اثرات هواجنبی اظهار کرد: پنوموتوراکس یا هواجنبی به وضعیتی گفته می‌شود که هوا در حفره جنب قرار می‌گیرد و مانع باز شدن کامل ریه‌ها می‌شود البته می‌تواند یکطرفه و دو طرفه، اولیه یا ثانویه باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران او در ادامه افزود: پنوموتوراکس اولیه به مواردی گفته می‌شود که بدون علت مشخصی، هوا از ساختمان‌های داخلی مجاری تنفسی مانند نای به داخل فضا پلیر راه پیدا می‌کند. این نوع عارضه در حالت‌هایی مانند آسم و آپسه‌های ریوی برونشیب یا آمفیزم بیشتر اتفاق می‌افتد. معمولا این نوع عارضه در مردان جوان لاغری و سیگاری بیشتر دیده می‌شود.

محمدی بیان کرد: گاهی اوقات پنوموتوراکس ثانویه بر اثر آسیب به قفسه سینه ایجاد می‌شود. گاهی اوقات هم در اثر عارضه هایی مانند زخم چاقو یا گلوله اتفاق می افتد که هوا را از بیرون وارد فضای جنب کرده و باعث می شود ریه‌ها کاملا روی هم قرار بگیرند و به طور کامل باز نشوند. برخی اوقات هم به دنبال آسیب‌های غیر نافذ این عارضه اتفاق می‌افتد، مانند شکستگی دنده که در تصادفات موجب پارگی ریه می‌شود.

اثرات سیگار بر سلامت بدن

این فوق تخصص جراحی توراکس گفت: یکی دیگر از عل پنوموتوراکس می تواند به دنبال یک سری اقدامات کوچک توسط تیم پزشکی صورت بگیرد مثل کشیدن مایع از فضای پیلر که توراکوسنتز یا تهویه مکانیکی به آن گفته می شود. معمولا این عمل برای بیمارانی که در آی سی یو بستری هستند و تحت فشار مثبت قرار می‌گیرند اتفاق می افتد.

او درباره علائم پنوموتوراکس بیان کرد: شایع‌ترین نشانه آن تنگی نفس بوده که با افزایش طول تنفس ممکن است بیمار دچار درد قفسه سینه و سرفه شود. ضربان قلب فرد مبتلا افزایش پیدا می کند و استرس او بالا می رود. برای تشخیص بهتر می توانید از سمع ریه استفاده کنید که کاهش صدا‌های تنفسی را بررسی می‌کند سپس می‌توانید یک رادیوگرافی انجام دهید، زیرا معمولا پزشک در رادیوگرافی می تواند به راحتی پنوموتوراکس رو تشخیص بدهد.

محمدی درباره درمان این نوع عارضه گفت: برای درمان پنوموتوراکس به صورت سنتی از لوله قفسه سینه استفاده می شود. معمولا یک لوله تقریبا نازک را جراح به داخل فضای جنب یا پلیر وارد می‌کند و آن را به یک محفظه آب وصل می کند تا هوا از داخل ریه خارج شود. روش‌های جدیدتری هم وجود دارد که از لوله باریک‌تر به نام لوله‌های پونوموکت استفاده می شود و تحمل آن برای بیمار راحت‌تر خواهد بود.

او در ادامه افزود: اگر باز شدن ریه توسط رادیوگرافی تایید شود می‌توانید به راحتی لوله را خارج کنید. در برخی موارد هم نیاز است که جراحی صورت بگیرد و قسمت آسیب دیده قفسه سینه برداشته می شود. افرادی که مشاغل سخت و خطرناکی مانند غواصی دارند بیشتر در معرض این نوع عارضه قرار خواهند گرفت.