جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱

هشدار شمخانی به اروپایی‌ها

در مراسم افتتاحیه دومین نشست گفت‌وگوی امنیت منطقه‌ای دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در سخنانی با بیان اهداف برگزاری این نشست، مواضع کشورمان در قبال ترویسم و افراطی گری را تشریح کرد.
کد خبر : ۴۸۶۳۶۵

در مراسم افتتاحیه دومین نشست گفت‌وگوی امنیت منطقه‌ای دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در سخنانی با بیان اهداف برگزاری این نشست، مواضع کشورمان در قبال ترویسم و افراطی گری را تشریح کرد.

به گزارش خبرآنلاین، دومین نشست گفت‌وگوی امنیت منطقه ای،صبح امروز با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی و مقامات بلندپایه امنیتی کشورهای ایران، روسیه، چین، هند، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان در تهران برگزار شد.

وی گفت: بسیار خوشوقتم که بار دیگر و در تهران، در قالب "گفت و گوهای امنیت منطقه ای" میزبان دبیران و مشاوران امنیت ملی و مقام های عالی امنیتی هستم. امیدوارم این تعاملات و تداوم آنها برای منطقه و ملت های ما، امنیت و رفاه را به ارمغان آورد.

اهم اظهارات شمخانی را بخوانید؛

*در فاصله یک سالی که از نشست قبلی تاکنون گذشته است، منطقه ما شاهد اتفاقات و تحولات زیادی بوده که برخی از آنها در جهت اهداف و منافع کشورهای منطقه قرار داشته و برخی متاسفانه بر غم و اندوه و رنج های مردم این منطقه افزوده است.

*در منطقه ما، تروریسم و افراط گرایی بلایی است که هنوز ادامه دارد و صلح، امنیت و رفاه همه ما را در کنار عوامل دیگر، تحت تاثیر قرار داده و ما نیز چاره ای نداریم که با همکاری و همراهی و شناخت درست از ریشه های پیدایش و ترویج این تهدید، در مقابل آن بایستیم. در کنار تروریسم، شاهد تداوم حضور زیان بار برخی طرف های فرامنطقه ای هستیم که هم بخشی مهم از دلایل ایجاد تروریسم و افراطی گری در این منطقه است و هم بر شدت آن افزوده است.

*اجلاس امسال ما، روی موضوع افغانستان تمرکز دارد. بیش از ۴۰ سال است که افغانستان درگیر اشغال خارجی، جنگ داخلی و جنگ با تروریزم است. بعد از شکست داعش در عراق و افغانستان، یکی از دغدغه های امنیتی، انتقال عناصر شکست خورده داعش از عراق و سوریه به افغانستان است تا از این سرزمین، برای طراحی، سازماندهی و اجرای اقدامات تروریستی خود در داخل افغانستان و همسایگان این کشور استفاده نماید. غلبه بر این چالش های مهم امنیتی، وظیفه اصلی ما می باشد.

*ما تلاش می کنیم در این نشست ضمن تبادل نظر و تبیین و تحلیل ابعاد مختلف بحران در افغانستان،به راهکارهای عملی برای تقویت همکاری های امنیتی دسته جمعی و مقابله با این چالش ها که تاثیر مستقیمی بر تقویت ثبات و امنیت در داخل افغانستان و همچنین امنیت تمامی همسایگان آن و کشورهای منطقه دارد، برسیم.

در صورت تداوم مسیر عدم اجرای تعهدات از سوی اروپا، ناگریزیم گام‌های بعدی را برداریم

صبح امروز همچنین نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی فدارسیون روسیه با دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دیدار وگفتگو کرد.

در این دیدار دریابان شمخانی با توجه به سابقه موفق همکاری راهبردی دو کشور در مبارزه با تروریسم بر ضرورت تقویت بیش از پیش اشتراک مساعی دو کشور در ایجاد ثبات و امنیت پایدار در منطقه تاکید کرد.

اهم اظهارات مطرح شده در این دیدار را بخوانید؛

*تشکیل دومین نشست گفت و گوی امنیت منطقه ای و حضور فعال روسیه و دیگر کشورهای حاضر در این نشست را نشان از توجه وثیق و اراده قاطع این کشورها برای بهره گیری از ظرفیت‌های بومی به منظور حفظ و گسترش صلح و امنیت در منطقه توصیف کرد.

*بروز هر گونه ناامنی در منطقه خواست و اراده کشورهای فرامنطقه‌ای بویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی است. هوشیاری مستمر و تداوم همکاری‌های دسته جمعی منطقه‌ای می‌تواند ضمن دفع شرارت های دشمنان، تضمین‌کننده آرامش و ثبات باشد.

*{با قدردانی از مواضع اصولی روسیه در مواجهه با اقدامات غیر قانونی آمریکا در قبال برجام و حمایت از فرآیند کاهش تعهدات هسته ای ایران دربرجام که بدلیل بد عهدی آمریکا و بی عملی اروپا صورت گرفته است}: اگر مسیر عدم اجرای تعهدات از سوی اروپا تدوام یابد ناگریز هستیم برای ایجاد موازنه در تعهدات، گام های بعدی را برداریم.

نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه نیز در این ملاقات تداوم اجلاس گفتگوهای امنیتی منطقه ای را که به ابتکار ایران شکل گرفته، نشان روشنی از احساس مسئولیت کشورهای منطقه برای همکاری در زمینه استقرار صلح و ثبات است.

اهم اظهارات وی را بخوانید؛

*همکاری همه طرفها برای استقرار امنیت و ثبات در سوریه ضرورت دارد. برای جلوگیری از رشد مجدد تروریسم در سوریه، تداوم ابتکارهای سیاسی در چارچوب روند آستانه بسیار تعیین کننده است.

*برجام موافقتنامه‌ای بین المللی و لازم الاجراست. بهره مندی ایران از حق قانونی خود در برجام و اجرای دقیق تعهدات سایر کشورها ،ضرورتی غیر قابل اجتناب برای حفاظت از برجام است.