پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۰

مهاجرت جوانان ایرانی تحصیل‌کرده برای کار به عراق

سال‌های اول از مریوان، سنندج و شهر‌های مرزی می‌آمدند عراق، اما بیکاری بلایی بر سر مردم آورد که الان فارسی‌زبان‌ها هم می‌آیند. تُرک‌ها بیشتر می‌روند سمت اربیل. چرا نیایند؟ منی که ماهی ٤٠٠هزار تومان می‌گرفتم تا حسرت کوچک‌ترین چیز‌ها به دلم باشد، خالص درآمدم ماهانه ٢٠-٢٥‌میلیون تومان است.
کد خبر : ۴۸۶۲۷۲

روزنامه شهروند در گزارشی به پدیده مهاجرت جوانان تحصیل‌کرده ایرانی به عراق برای کارگری پرداخته است.

حمید دانشجوی سابق دانشگاه فردوسی که برای کار به سلیمانیه عراق مهاجرت کرده‌ می‌گوید:

* سال‌های اول از مریوان، سنندج و شهر‌های مرزی می‌آمدند عراق، اما بیکاری بلایی بر سر مردم آورد که الان فارسی‌زبان‌ها هم می‌آیند. تُرک‌ها بیشتر می‌روند سمت اربیل. چرا نیایند؟ منی که ماهی ٤٠٠هزار تومان می‌گرفتم تا حسرت کوچک‌ترین چیز‌ها به دلم باشد، خالص درآمدم ماهانه ٢٠-٢٥‌میلیون تومان است. ماه‌هایی که کار کمتری داریم درآمدم به ١٥میلیون می‌رسد که همین هم قابل قیاس با ٤٠٠هزار تومان نیست.

* مقامات کردستان عراق به طور دقیق تعداد کارگران ایرانی را نمی‌دانند. غیر از تعداد محدودی از کارگران که اقامت کار دارند، بقیه کارگران با ویزای توریستی وارد عراق می‌شوند و به همین دلیل تشخیص تعداد کارگران کار سختی است.

* از طرف دیگر، آمار‌های صندوق بین‌المللی پول از نرخ بیکاری ١٣,٩درصدی ایرانی‌ها در سال ٢٠١٨ می‌گوید. درصدی که بنابر پیش‌بینی‌ها در سال ٢٠١٩ به ١٥.٤درصد رسید و با این رویه رشد این امکان می‌رود تا سال ٢٠٢٤ به حدود ١٩.٤درصد برسد. اخیرا محمد شریعتمداری، وزیر کار، هم از وجود یک‌میلیون‌وچهارصد‌هزار تحصیلکرده بیکار در ایران خبر داد.