نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی معروف به «مجذوب علیشاه» قاتل اصلی شهید محمد حسین حدادیان و تعداد زیادی از سبزپوشان ناجا که باعث وبانی اغتشاشات پاسداران دراویش گنابادی، در پی وخامت حال و ضعف شدید جسمانی در بیمارستان مهر تهران درگذشت.
به گزارش راهبرد معاصر اما پیگیری ها از بیمارستان مهر نشان میدهد خبر درگذشت قطب دراویش گنابادی که پیش از این اخباری درباره آن منتشر شده بود، تایید نمیشود.
نورعلی تابنده کیست؟
نورعلی تابنده ملقب به مجذوبعلیشاه زاده ۲۱ مهر ماه ۱۳۰۶ در گناباد بود و ۹۲سال داشت. وی قطب سلسله نعمتاللهی سلطانعلیشاهی گنابادی است. نورعلی تابنده پس از انقلاب در کابینه دولت موقت مدتی معاون وزارت ارشاد، مدیر سازمان حج و زیارت و معاون وزارت دادگستری بود.
جدش ملا سلطانمحمد گنابادی (سلطان علیشاه) (۱۲۵۱–۱۳۲۷ قمری) قطب وقت سلسله نعمتاللهی سلطان علیشاهی گنابادی بود و به سبب گسترش بسیار زیاد سلسله نعمت الهی در آن زمان (در زمان قطبیت ملاسلطان محمد) این سلسله بعد از او به نام «نعمتاللهی سلطان علیشاهی گنابادی» مشهور شد.
تابنده که در سالهای اخیر حصر خانگیاش جنجال بهپا کرده بود، ابتدا در وزارت امور خارجه مشغول به کار شد و پس از مدت کوتاهی در سال ۱۳۲۹ به وزارت دادگستری منتقل شد و مدتها عهدهدار شغل ریاست اداره سرپرستی دادسرای تهران و به دنبال آن مستشاری دادگاه استان تهران بود.
نورعلی تابنده گنابادی قطب کنونی دراویش گنابادی، پس از درگذشت علی تابنده گنابادی معروف به محبوبعلیشاه، به ریاست این فرقه دست یافت.
اینکه نورعلی تابنده قطب خود خوانده دراویش گنابادی چگونه به قطبیت رسیده است از آن جهت دارای اهمیت است که وی تنها برنده مرگ مشکوک برادرش بوده و برای طرد کردن سایر رقبا از دور و بر فرقه تلاش کرده است.
ماجرای انتخاب نورعلی تابنده گنابادی از همان آغاز، با تردیدهایی همراه بود که اصالت اجازه او از اقطاب سلف را زیر سؤال میبرد. نورعلی تابنده گنابادی خود را شیعه میداند و این رئیس صوفیه نیز مانند رؤسای ماقبل خود، همواره سعی در اظهار تشیع داشته و کوشیده به هر نوع ممکن شیعه بودن خود را ثابت کند. به رغم اینکه بر حسب مبانی شیعی، ما مأمور به ظاهر بوده و ناگزیر تشیع او را میپذیریم، اما نمیتوانیم نسبت به پارهای ابهامات در منش اعتقادی او بیتفاوت باشیم.
اهانت رییس فرقه گنابادی به ساحت حضرت زهرا(س)
نورعلی تابنده قطب فعلی فرقه صوفیه گنابادیه بعد از آنکه حیات امام زمان(عج)، عصمت امامام معصوم(ع) و اصول دین را زیر سوال برد؛ در جلسه سخنرانی خود که در دولتسرای تهران برگزار شده بود به مقام حضرت زهرا(س) توهین کرد.
وی در جمع مریدان خود نسبت به عملکرد مسئولین در قبال واژه شهید انتقاد کرد و گفت: متاسفانه کسانی که باید خودشان حیثیت و اهمیت مصداق واژه شهید را حفظ کنند, این کار را نمی کنند و به هر نفری که به هر نحوی کشته می شود شهید می گویند و لغت شهید را کم ارزش می کنند.
وی در ادامه سخنان موهنش درباره ساحت حضرت زهرا(س) عنوان داشت: یکی از دوستان سابق من که مرد مسلمان و خیلی معتقدی است به من تلفن زد و از من پرسید تقویم امسال را دیدی؟ گفتم بله گفت دیدی نوشته شهادت حضرت زهرا، خب با این حرف اجر شهید کم می شود.
نورعلی تابنده بعد از آنکه به مقام حضرت زهرا(س) توهین کرد بیان کرد: شهادت مقام بالایی است و شامل حضرت زهرا نمی شود و با گفتن شهادت حضرت زهرا مقام شهید را بی ارزش می کنید حضرت زهرا(س) رحلت کرده است. نورعلی تابنده قطب فعلی صوفیه گنابادیه ادعا کرد بیعت با ما همان ادامه بیعت با خداوند است.
اظهارات تابنده در حالی صورت می گیرد که در تقویم دراویش گنابادی، فوت دو تن از قطب های این فرقه (مشتاق علیشاه و سلطانعلیشاه) با عنوان شهادت درج شده است.
ماجرای بازداشت نورعلی تابنده
علت درگیری دراویش گنابادی با نیروهای امنیتی، شایعه دستگیری نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی بود. شایعه ای که درپی آتش زدن چند مسجد و حسینیه و انتساب آن به دراویش گنابادی منتشر شد. ماجرای درگیری دراویش در حالی پایان یافت که تابنده در پیامی با اشاره به امن بودن خود و خانه اش، از طرفدارانش خواست آرامش خود را حفظ کنند.
در متن اين پيام آمده است: «خواهران و برادران عزيز و مهربان؛ شدت علاقهمندي شما موجب نشود كه از مسير اعتدال خارج شويد. آرامش خود را حفظ كنيد. من و منزل من امن است. هيچ خطري متوجه آن نيست. فقط خطرات به بهانه شما محتمل و ممكن است كه مزاحمت فراهم كند. ضمنا به همه حاضرين و مامورين آرامش توصيه ميشود.»
کشته شدن ۳ مامور امنیتی به دست دراویش گنابادی در اغتشاشات پاسداران
اواخر بهمن ماه امسال بود که جمعی از اعضای فرقه دراویش گنابادی در منطقه پاسداران تهران آشوبی خیابانی به پا کردند. در ادامه بحران درگیری میان نیروهای پلیس و دروایش تهران سه مامور نیروی انتظامی بر اثر حمله راننده یک دستگاه اتوبوس زیر گرفته شده و کشته شدند.
به گفته سعید منتظر المهدی سخنگوی نیروی انتظامی در آن زمان، در پی این حمله به جمع ماموران کلانتری ۱۰۲ تهران در خیابان پاسداران سه پلیس کشته شدهاند. همچنین گفته میشود بیش از ۱۲ نفر از ماموران پلیس و عابران زخمی شدهاند.
سخنگوی نیروی انتظامی تاکید کرد که راننده اتوبوس به همراه هشت تن دیگر بازداشت شدهاند. تصاویری که از این واقعه در شبکههای اجتماعی منتشر شده نشان میدهد که راننده، اتوبوس را عمدا به سمت گروهی از ماموران حاضر در خیابان می راند و آنها را زیر میگیرد. بر اساس این تصاویر اتوبوس با حرکتهای مارپیچ ماموران نیروی انتظامی را به خودروهای اطراف میکوبد. گفته میشود که حادثه در نزدیکی گلستان هفتم روی داده است.
این آشوب که با حضور به موقع نیروی انتظامی و همه عوامل برقرار کننده نظم در کوتاهترین زمان ممکنه ختم به خیر شد دستاوردهایی را از جمله شناسایی ماهیت اصلی اعضای این فرقه به همراه داشت.
اخبار ضد و نقیض از درگذشت نورعلی تابنده
برخلاف خبر مهرنیوز، برخی منابع دیگر خبری، خبر درگذشت نورعلی تابنده را تکذیب کردند. پیگیری ها از بیمارستان مهر نشان میدهد خبر درگذشت قطب دراویش گنابادی که پیش از این اخباری درباره آن منتشر شده بود، تایید نمیشود.
علائم حیاتی نور علی تابنده، قطب سلسله نعمت الهی که در سن 92 سالگی به دلیل بیماری و کهولت سن در یکی از بیمارستانهای تهران بستری است، بسیار ضعیف شده است.
در همین حال هنوز پزشکان دستگاههای مربوطه را از وی جدا نکرده و اعلام مرگ نکردهاند.
پیش از این گفته شده بود که ایشان درگذشته است.