جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۸
در نشست خبری فراگیری آنفولانزا مطرح شد:

مراقبتهای ساده برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا

مسئول بیماری های واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان در ارتباط با مراقبتهای لازم برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر : ۴۸۴۵۲۷

مصطفی رضایی، بعدازظهر سه شنبه در نشست خبری فراگیری آنفولانزا در استان اصفهان با اشاره به شیوع این بیماری ویروسی در سطح جامعه اظهار داشت: در سال ۸۸ و ۹۴ هم بیماری آنفولانزا در فصل پاییز فراگیر شد. براوردهای وزارت بهداشت با توجه به میزان مراجعه کنندگان به مراکز درمانی حاکی از اپیدمی نوعی آنفولانزا در استان اصفهان است.

به گزارش مهر وی با اشاره به تغییر ماهیت ژنتیک ویروس آنفولانزا ادامه داد: با سرد شدن هوا این ویروس فعال می شود که آلودگی هوا عوارض این بیماری را تشدید می کند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با نقد شایعه ها و دلنگرانی ها درباره این بیماری ابراز داشت: رعایت نکات بسیار ساده بهداشتی اعم از شستن مرتب دست ها، رعایت فاصله با افراد، استراحت و رعایت نکات توصیه شده توسط پزشک معالج می تواند در عدم فراگیر شدن این بیماری کمک کند.

وی با اطمینان خاطر به مردم درباره تامین به اندازه کافی دارو در بیمارستانها و مراکز درمانی گفت: اگر فراگیری آنفولانزا در شهرستانی گزارش شود تامین دارو از مرکز بهداشت انجام خواهد شد و بیماران با عوارض شدید که در بیمارستان ها بستری هستند در اولویت درمانی قرار خواهند داشت.

در ادامه مسئول بیماری های واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه بیماری آنفولانزا از گذشته جوامع بشری را درگیر می کرده است اظهار داشت: دستگاه تنفس انسان به دلیل تماس مستقیم با فضای خارج از بدن در معرض ابتلا به انواع بیماری های عفونی است.

رضا فدایی با توضیح اینکه ساختار آر.ای.ان(RAN ) ویروس از ۸ قطعه تشکیل شده است و که هر بار تغییر شکل جدیدی از ویروس تعریف می شود ادامه داد: اگرچه تمام انواع ویروس در قرابت هستند اما هر سال نوع خاصی از آن در انسان، بیماری ایجاد می کند که در سه تیپA،B،Cتعریف می شود.

وی افزود: برخی از انواع ترکیب های این ویروس در انتقال بیماری بین پرندگان و انسان مشابه است.

مسئول بیماری های واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان با تاکید بر اینکه ۹۵ درصد جامعه دچار آنفولانزا از نوع ساده و بی عارضه خواهند شد و تنها ۵ درصد نیاز به مراقبت های ویژه دارند گفت: علایم این بیماری  شامل تب بالا، بدن درد و سردرد ناگهانی  است که با علایم سرماخوردگی متفاوت است.

وی با تاکید بر علامت بدن درد و تب به عنوان علایم شاخص آنفولانزا ادامه داد: آنفولانزا در مرحله ابتدایی بدون عارضه است و سپس به نوع عارضه دار تبدیل می شود.

فدایی با اشاره به علایم هشدار دهنده آنفولانزا عارضه دار اعم از تنگی نفس، تنفس سریع، کاهش سطح هوشیاری، عدم توانایی در بلع تصریح کرد: افراد با این علامت ها باید بستری شوند و تحت مراقبت ویژه قرار بگیرند.

وی افزود: زنان باردار، کودکان زیر ۵ سال، بیماران قلبی و عروقی، افراد دارای مشکلات نقص سیستم ایمنی حتما باید واکسن آنفولانزا را دریافت کنند.

فدایی گفت: هیچ تفاوتی در نوع واکسن وجود ندارد و تا آخر فصل اردیبهشت که میزان شیوع این بیماری فراهم است افراد می توانند از واکسن استفاده کنند که فعلا با کمبود واکسن مواجه هستیم و به زودی در داروخانه ها در اختیار افراد آسیب پذیر قرار خواهدگرفت.

وی گفت: تولید واکسن آنفولانزا در کشور ما امکان پذیر نیست و در دنیا ۵ اعم از چند کشور اروپایی، روسیه و هند نیاز واکسن دنیا را به بیماری آنفولانزا تامین می کنند.