جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۳

دستاوردهای حضور امریکا در عراق

رئیس ستاد عراق وزارت خارجه با اشاره به خروج نیروهای نظامی امریکایی از عراق تاکید کرد که بر اساس اظهارات تحلیلگران موسسات دولتی و غیر دولتی این حضور غیر از هزینه ، تلفات و ایجاد بدبینی نسبت به امریکا دستاوردی برای اشغالگران نداشته است.
کد خبر : ۴۸۲۵۲

 رئیس ستاد عراق وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرنگار مهر، در ارزیابی خروج نیروهای آمریکایی از عراق تصریح کرد: خروج نیروهای آمریکایی تحول بسیار مهمی برای دولت و ملت عراق به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه مردم عراق بعد از مبارزات متعدد و رنج طولانی این روزها با خروج نیروهای آمریکایی احساس استقلال و سیادت می‌کنند، گفت: این یک دوره جدیدی در حاکمیت عراق محسوب می‌شود.

کمالیان با تاکید بر اینکه ارزیابی خروج نیروهای آمریکایی از عراق می تواند به معنای دستاورد حضور آنان در عراق نیز تلقی شود گفت: براساس کلیه ارزیابی‌ها و برآوردهایی که توسط مقامات رسمی و غیررسمی و موسسات غیردولتی انجام می‌شود حضور آمریکا در عراق چیزی غیر از هزینه بالا که بیش از 800 میلیارد دلار عنوان شده، تلفات 5 هزار سرباز آمریکایی و ایجاد بدبینی نسبت به آمریکا به دنبال نداشته است.

رئیس ستاد عراق وزارت امور خارجه تاکید کرد:‌ علاوه بر این حضور آمریکایی‌ها باعث کشته شدن تعداد زیادی از مردم بیگناه عراق شده و همچنین فضای مناسبی برای رشد گروه‌های تروریستی ایجاد کرد که صدمات زیادی به مردم عراق وارد کرده و از سوی دیگر این حضور خسارات زیادی به زیرساخت‌های عراق وارد کرد به شکلی که اغلب این زیرساخت‌ها از بین رفته است.

کمالیان با بیان اینکه حضور آ‌مریکایی‌ها در عراق تلاشی برای فتنه انگیزی و اختلافات قومی و طایفه ای بوده است، گفت: جامعه آمریکا حق دارد از رهبران خود سئوال کند که این حضور در عراق غیر از بدبینی نسبت به این کشور، کشته شدن صدها آمریکایی و هزینه‌های میلیاردی چه حاصل و دستاوردی برای کشورشان داشته است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین جامعه جهانی نیز باید آمریکا را مورد بازخواست قرار دهد که حضور آنان در عراق چه دستاوردی به دنبال داشته است.

رئیس ستاد عراق وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه براساس برآوردهای موسسات و افراد و تحلیلگران حضور آمریکایی‌ها در عراق نه تنها دستاوردی نداشته بلکه باعث بروز مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی در عراق و محیط پیرامون شده است گفت: ‌آمریکایی‌ها فکر می‌کردند قرار است از عراق پایگاهی برای خاورمیانه بزرگ دنبال کنند و سکویی برای گسترش الگوهای خود به بقیه جاها باشند که باید از آن پرسید آیا این خواسته‌اشان محقق شده و تحولات منطقه با این دیدگاه تطبیق دارد؟ آیا آن میزان که برای تغییرات سیاسی در کشورهای منطقه دنبال می‌کردند محقق شده.

وی افزود: امروزه نام آمریکا همراه با نفرت و به عنوان عنصری برای اختلافات و طایفه گری در منطقه برده می‌شود.

کمالیان با بیان اینکه عراقی‌ها در سایه مقاومت و با اتکا به دولت مردمی توانسته‌اند خروج آمریکایی‌ها از این کشور را محقق کنند گفت:‌امروزه آمریکایی‌ها به عنوان اشغالگر مجبور به خروج از عراق شده‌اند.

وی افزود: اطمینان کامل وجود دارد که با قابلیت‌های دولت و ملت عراق آنها خودشان می‌توانند مسایل امنیتی‌شان را حل و فصل کنند. ما در قرن 15 یا 16 زندگی نمی‌کنیم که مردم سلطه و اشغال را بپذیرند.

رئیس ستاد عراق وزارت خارجه با بیان اینکه آمریکایی ها نتوانستند سیاست خود را در منطقه پیگیری کند اما این بدان معنا نیست که سیاست‌های خود را رها کنند، گفت: آمریکایی‌ها به دنبال حضور از طرق دیگر هستند بر همین اساس هوشیاری دولت‌ها بسیار مهم است و باید با حفظ کامل استقلال عزت ملت خود را حفظ کنند.

وی افزود: ترفندی که آنان تلاش می‌کنند که حضور فیزیکی‌شان را ادامه دهند یکی کارمندان دیپلماتیک است و دیگری نیروهای آموزشی که حتماً هدف از اینها تامین همان منافعی است که آمریکایی‌ها طی این مدت در عراق دنبال می‌کردند و فکر می‌کنیم این ترفندها آن اهداف را دنبال می‌کنند.

کمالیان در خصوص قصد آمریکا برای استقرار چند هزار کارمند در سفارتخانه این کشور در عراق گفت: کنوانسیون‌ های بین‌المللی کاملاً روشن است. معمولاً دولت‌ها تلاش دارند براساس آن برای تنظیم روابط اقدام کنند. اینکه زیاده خواهی وجود داشته باشد که افراد بیشتری را مستقر کنند باید با مقررات بین‌المللی تطابق داشته باشد. سفارتخانه ای با حضور 5 ، 10 یا 15 هزار کارمند دیگر نمی‌توان اسم سفارت رویش گذاشت البته اینها در حاکمیت دولت عراق است و آنها باید در این خصوص تصمیم گیری کنند اما در عراق موضع کاملاً منفی نسبت به این موضوع وجود دارد.

وی در خاتمه با بیان اینکه تعداد زیاد کارمندان دیپلماتیک ترفند آمریکایی‌ها برای ادامه حضورشان در عراق است، گفت: به نظر می‌رسد آمریکایی ها بیش از اینکه نسبت به این زیاده خواهی اصرار داشته باشند باید به مقررات بین‌المللی توجه کنند.