منجمان سخت مشغول پیدا کردن سیاراتی هستند که میتواند شرایط حیات را در خود داشته باشند، سیاراتی که کاندید دربرداشتن زندگی کربنی، مشابه آنچه که در زمین داریم، هستند. البته هنوز چنین سیاره کشف نشده است ولی سیاره K۲-۱۸ b امید به کشف دستهای جدید از سیارات با شرایط مناسب برای شکلگیری حیات بیگانه را زنده کرده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران این سیاره که ۱۱۰ سال نوری از ما فاصله دارد، در سال ۲۰۱۵ کشف شد. k۲-۱۸ b در کمربند حیات ستاره خود قرار گرفته است و حتی شرایط مناسب برای داشتن آب مایع در سطحش را هم دارد. جالبتر آنکه این سیاره در جو خود حتی بخار آب هم دارد. در واقع تا این لحظه، این تنها سیارهای است که در کمربند حیات قرار گرفته است، دمای مناسب برای تشکیل حیات بیگانه را دارد و هم خارج از منظومه شمسی است.
در واقع سیاره کشف شده ۸ برابر سنگینتر از زمین است و اگر قصد نامگذاری آن باشد باید «زمین غول پیکر» به ثبت برسد, البته از این زمینهای غول پیکر در کهکشان راه شیری زیاد پیدا میشود. ولی تا به الآن این اولین موردی است که تمام شرایط خوب و لازم برای حیات بیگانه را یکجا دارد.
ستاره K۲-۱۸ b تفاوت زیادی با خورشید ما دارد. اگر بر روی این سیاره زندگی کنید روزها مجبورید خورشیدی قرمز رنگ را تحمل کنید. ستاره این سیاره بر خلاف خورشید ما، یک کوتوله قرمز است، به همین دلیل کمربند حیات آن هم بسیار نزدیکتر به ستاره تشکیل قرار دارد. این به معنی مدار کوچکتر برای سیاره غول پیکر K۲-۱۸ b که نتیجه آن گردش ۳۳ روزه این سیاره به دور ستارهاش است.
بررسیها نشان میدهد انرژی که بخش روز این سیاره دریافت میکند بهخوبی به سمت دیگر منتقل میشود. به طور خلاصه این سیاره تقریباً از همه لحاظ با زمین تفاوت دارد، ولی همچنان میتواند مثل زمین دربردارنده نوعی حیات در خود باشد. از آنجا که این سیاره به نسبت در فاصله کمی از ستارهاش قرار دارد، اشعه ماورای بنفش زیادی هم دریافت میکند.
اگر قرار باشد حیاتی در این سیاره وجود داشته باشد، بهاحتمال زیاد حیاتی کاملاً متفاوت خواهد بود. هرچه که باشد، تاکنون این سیاره بیشتر از هر سیاره کشف شده دیگری شرایط مناسب برای حیات بیگانه را دارد. باید دید بررسیهای بیشتر در مورد این سیاره چه چیزهایی را روشن میکند.