حیدر عظمایی درباره درمان مشکلات دستگاه گوارش با طب سنتی اظهار کرد: معده درد یکی از خللهایی است که معمولاً تمام افراد در طول زندگی خود آن را تجربه کردهاند. رایجترین مشکلات گوارشی درد معده، سوءهاضمه، ترشکردن، حالت تهوع، صبحگاهی، تلخی دهان، احساس سنگینی معده، بوی بد دهان، هضم ناقص غذاها هستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران وی بیان کرد: هر نوع مواد غذایی میل شده در قسمتهای مختلف بدن چهار بار هضم میشود و مواد زائد آنها دفع خواهند شد، در این بین باکیفیتترین قسمت غذا جذب بدن میشود.
عظمایی متذکر شد: در مراحل ابتدایی، غذا باید به خوبی جویده شود تا به راحتی هضم شود. در مراحل بعدی مواد زائد حاصل از این هضم به شکل ادرار و چرک از بدن خارج و مواد جذب شده تبدیل به مو و ناخن خواهند شد. هضم دیگر در عروق اتفاق میافتد و مواد جذب شده تبدیل به خون میشوند. در مرحله آخر، هضم در سلول انجام میشود و مواد حاصل از این هضم به سمت اعضای جنسی حرکت میکند. این مواد بهترین پروتئین برای تولید مثل خواهند بود.
وی درباره راههای جلوگیری از مشکلات گوارشی بیان کرد: افراد باید از پرخوری، صحبت کردن بین غذا، تندتند غذا خوردن، مصرف غذاهای ساندویچی، سرخشده، نوشیدن مایعات زیاد مانند دوغ، نوشابه و دلستر بین غذا کاملاً اجتناب کنند.
عظمایی گفت: افراد باید پیش و پس از غذا کمی نمک بخورند. مصرف نمک قبل از غذا به کاهش اسید معده و پس از آن به هضم و ضدعفونی کردن غذا کمک خواهد کرد. مصرف عصاره شیرینبیان ۱۵ دقیقه قبل از غذا با مقداری آب جوش ولرم برای تقویت معده، کاهش اسید معده و رفع دلدرد و دلپیچه موثر است. همچنین مبتلایان به رفلاکس برای رفع مشکلشان باید ۱۵ دقیقه قبل از غذا عصاره شیرینبیان به همراه مقداری آبجوش و پس از غذا یک استکان عرق بومادران بنوشند. افرادی که دچار معده درد و بالا بودن اسید معده هستند میتوانند یک عدد سیبزمینی خام را رنده کنند و به مقدار نصف استکان آن را بنوشید. افرادی که به ویژه پس از مصرف غذاهای سنگین و گوشتی دچار احساس سنگینی معده میشوند باید برای رفع این احساس مقداری عرق زنیان بنوشند.
وی در ادامه تاکید کرد: مصرف سماق همراه با غذاهای گوشتی ضروری است و افراد باید همراه غذا از سبزیجات تازه استفاده کنند. مصرف سبزیجات تازه علاوه بر سمزدایی بدن به بهتر شدن حرکات دودی روده و جلوگیری از بروز یبوست نیز کمک خوبی خواهد کرد. افراد میتوانند دمنوشهای بابونه، گلگاوزبان، سنبل الطیب، بادرنجبویه و افسنتین را هنگام درد مصرف کنند. مصرف ترکیب این دمنوشها تاثیر بسزایی در تسکین اعصاب معده خواهند داشت. افراد برای تهیه این معجون باید مقدار مساوی از این گیاهان را با هم ترکیب و روزانه سه لیوان از آن را میل کنند.
عظمایی افزود: دمنوشهای زیرهسبز، آویشن، نعناع، کاکوتی، رازیانه، شیرینبیان، زنیان و بومادران برای مبتلایان به درد مناسب است. استفاده از مخلوط این دمنوشها سبب تقویت معده و دستگاه گوارش خواهند شد. مصرف این ترکیب برای رفع سردی، ترشی و زخم معده، نفخ و دلدرد موثر است. همچنین زنان میتوانند در ۲ تا سه روز ابتدایی عادت ماهانه خود سه لیوان از این معجون را بنوشند. مبتلایان به دلدرد، دلپیچه و نفخ، برای رفع مشکل خود باید از ترکیب آبجوش به همراه عرقنعناع، عرق بارهنگ، گلاب و نبات استفاده کنند. افراد برای تهیه این مخلوط باید سه قاشق غذاخوری عرقنعناع، یک قاشق غذاخوری گلاب و یک قاشق مرباخوری بارهنگ را به یک لیوان آبجوش اضافه کنید و بنوشید. نوشیدن این معجون برای افراد کماشتها نیز مفیدخواهد بود.