سردار سرتیپ دوم پاسدار حسن کرمی فرمانده یگانهای ویژه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: مرحله اول برای اغتشاشات و درگیری ها ورود کلانتریها است. کلانتری محل باید اینها را توجیه و راهنمایی کند و تذکر دهد. گام دوم یگان امداد است که در کنترل انتظامی استانها است و لباس آبیرنگ دارند. اگر از عهده آنها خارج شد و نتوانستند کنترل کنند در گام سوم یگان ویژه میآید و ماموریت را برعهده میگیرد.
در ابتدا توضیحاتی از تاریخچه شکلگیری یگان ویژه بفرمائید.
به گزارش خبرنگار مهر یگانهای ویژه در واقع به دوران دفاع مقدس برمیگردد یعنی زمانی که جنگ به ما تحمیل شد، نیروهای داوطلب مردمی و کمیتههای انقلاب که به جبههها سرازیر شدند پایه اصلی یگانهای ویژه شکل گرفت، از همان اول روزهای جنگ بود. این در قالب «لشکر ۲۸ روحالله» فعالیت میکرد و عملیات های خوبی در دوران دفاع مقدس انجام داده و کارنامه بسیار درخشانی دارد، هزار و ۲۰۰ شهید هم در زمان دفاع مقدس داده است. در بعد از جنگ دو سالی این یگان در جنوب شرق کشور در مبارزه با قاچاق و مواد مخدر ماموریت انجام میدهد اما در سال ۷۰ یگان ویژهای که الان میبینیم تشکیل شده است. این یگان یکی بحث ضد اغتشاش است و ماموریت آن کنترل اغتشاشات است و بخش عمده واحدهای ما با این نام شناخته میشوند. یک واحد ویژه و تخصصی در داخل یگان ویژه است که به نام نوپو است و برای ماموریتهای تروریستی و رهایی گروگان آموزش دیدند و تجهیزات خوبی در اختیار دارند و مهارت بالایی از نظر تیراندازی و آمادگی جسمانی و قدرت بدنی دارند.
این هم در این حوزه فعالیت میکند و بالاخره در طول این چند سال کارهای خوبی انجام داده، ماموریتهای خوبی انجام داده که مهمترین آن سال ۹۵ است که تیم تروریستی که وارد کرمانشاه شد در مدت کمی مخفیگاه را پیدا کردند و قبل از هر عملیاتی متلاشی شد و بعد از آن حضور و آمادگی اینها خیلی از توطئهها را جلوگیری کرده یعنی هم اشراف اطلاعاتی خوبی دارند و هم از نظر روانی خوب کار میکنند. در قالب نمایش میدانی و تمرینهایی که پلیسهای دیگر مهمان ما میشوند معمولاً برنامههای ما را میبینند و ما آمادگی داریم که اولاً جزو سیاستهای نیروی انتظامی است که به کشورهای مسلمان و دوست و همسایه کمک کنیم و این آموزشها را در اختیار آنها قرار دهیم و واحدهای آنها را سازماندهی کنیم و کمک کنیم در مقابل تروریست و آنهایی که امنیت کشور را به هم میزنند خودشان مقابله کنند و این تجربه در ما وجود دارد و این آمادگی در ما وجود دارد که بتوانیم به این کشورها کمک کنیم.
یگان ویژه چه زمانی وارد عملیات میشود؟
مرحله اول برای اغتشاشات و درگیری ها ورود کلانتریها است. کلانتری محل باید اینها را توجیه و راهنمایی کند و تذکر دهد. گام دوم یگان امداد است که در کنترل انتظامی استانها است و لباس آبیرنگ دارند. اگر از عهده آنها خارج شد و نتوانستند کنترل کنند در گام سوم یگان ویژه میآید و ماموریت را برعهده میگیرد.
یگان ویژه که وارد عمل میشود منظورتان سبزپوشان یگان ویژه هستند یا ماموران نوپو؟
نوپو اصلاً در اغتشاش به کارگیری نمیشود. چون واحد مسلح و رزمی و کار عملیاتی است. در حوزه نظامی اگر موقعی عملیات تروریستی یا درگیری مسلحانه روی داد نوپو وارد عمل میشود. واحدهای ضد اغتشاش ما اصلاً سلاح کشنده در اختیار ندارند. به هیچ وجه به صحنه ماموریت سلاح کشنده نمیبرند.
نوپو اصلاً در اغتشاش بکارگیری نمیشود چون واحد مسلح و رزمی و کار عملیاتی است در حوزه نظامی اگر موقعی عملیات تروریستی یا درگیری مسلحانه روی داد نوپو وارد عمل میشود
اکثر سلاحهای ما غیرکشنده است و حتی از گلولههای پلاستیکی استفاده میکنیم. از آبپاش و تجهیزاتی که در دنیا متعارف است استفاده میشود. از تجهیزاتی که نیرو با خود حمل میکند و قدرت آمادگی نظامی و دفاعی و رزمی که نیروها بلد هستند، وجود دارد و اخیراً تجهیزات الکترونیکی هم اضافه کردیم که در شب و روز و صوت و با نور کار میکنیم که یک دست ماشینهایی را در اختیار داریم که در درگیری معمولاً سعی داریم زود درگیری اتفاق نیفتد و فاصلهای بین ما و جمعیت باشد که بالاخره تخلیه شود و جمعیت آرام شود و ما زود درگیر نشویم تا صحنه خالی شود.
بیشتر برای متفرق کردن افراد است؟
بله. اگر خطوط قرمز را شکستند و شعارهای ساختارشکنانه دادند و به اموال عمومی خسارت وارد کردند و اگر به مردم و جمعیت متعرض شدند وارد عمل میشویم و آن هم با تجهیزات متعارفی که داریم. در واقع در این گونه ماموریتها باز تلاش میکنیم با حداقل هزینه صحنه را جمع کنیم که شما در حوادث بازار تهران، در فراخوانهایی که معمولاً ضد انقلاب میدهد عموماً با این گفتوگو و رویکرد متداول پلیسی توانستیم صحنه را کنترل کنیم و آسیبی به جمعیت وارد نمیشود چون ما آموزش دیده هستیم و مهارت لازم را نیروهای ما دارند که چطور با جمعیتی که به نقطه جوش رسیده است مدارا کنند و آنها را کنترل کنند.
یکسری فیلمها در اغتشاشات میبینیم که مامورین یگان ویژه افرادی که تظاهر کردند را میزنند یا اسلحه به سمت آنها گرفتند. اینها ساختگی است یا مامور به نقطهای رسیده که مجبور میشود این کار را کند؟
شما صحنههایی را از پلیس کشورهای دیگر میبینید که مثلاً در بین مردم یکی را گرفتند و چند نفری سر او ریختند و کتک میزنند در صورتی که یک نفر هم میتواند این را دستگیر کند. به نیروهای خود میگوییم باید آستانه تحمل شما به قدری زیاد باشد که صبر کنید و ناسزا گفتنها و حرف هایی که جمعیت ناراضی میزند را تحمل کنید و عصبانی نشوید و در نهایت اگر خط قرمزی که برای ما تعریف شده، ساختارشکنانه شعار دادند یا به اموال عمومی خسارت وارد کردند اینجا باید وارد عمل شوند. باز مراحلی را طی میکنند. یعنی همان ابتدا هجوم نمیبرد و مردم را مورد ضرب و شتم قرار دهد.
من یک نفری را در حوادث بازار، گرانی سکه و ارز و دلار بود و تجمعی داشتند، دیدم درگیری ایجاد شد و یک نفر به من گفت نیروهای شما را دیدم و باتوم را بلند میکند ولی نمیزند. بلند میکند پائین میآورد آرام است و میخواهد بترساند. گفت من خیلی خوشم آمد. یک مامور ویژه انقدر اعتماد به نفس دارد، در عین حال که به او سنگ پرتاب میکنند، انواع شعارها را علیه او میدهند و بالاخره از نظر روانی جمعیت حرفهایی میزند که فرد را عصبانی می کند، حوصله او به قدری بالا است که تنها میترساند و فیزیکی ضربهای وارد نمیکند.
آب پاش هم از تجهیزات متداول پلیسی است و شاید در کشورهای دیگر موادی داخل آن میزنند و یا گاز قاطی کنند ولی ما استفاده نکردیم، آب جوش ابداً نمیزنیم و آب معمولی است ولی اگر شدید شود این تجربه را داریم که داخل آن گاز بزنیم و هم از رنگ استفاده کنیم ولی تا الان اتفاق نیفتاده است
شرایط و مراحل بعدی آب پاش است. آب پاش هم از تجهیزات متداول پلیسی است و شاید در کشورهای دیگر موادی داخل آن میزنند، گاز قاطی میکنند ولی ما استفاده نکردیم، معمولاً هم آب است. آب جوش ابداً نمیزنیم و آب معمولی است ولی اگر شدید شود این تجربه را داریم که داخل آن گاز بزنیم و هم از رنگ استفاده کنیم ولی تا الان اتفاق نیفتاده است.
برخی مواقع صحنههایی که پخش میکنند ساختگی است و برخی در حین دستگیری یک فرد است یعنی شما در صحنهای میبینید مامور اطلاعات شخصی را شناسایی کرده و میخواهد این را دستگیر کند و این فرد مقاومت میکند. بعد مقاومت میکند و بقیه هم به او ملحق میشوند و چند نفری هم ملحق میشوند و طبیعی است. وقتی درگیری ایجاد شود و مامور میخواهد یک نفر را دستگیر کند بقیه حمله میکنند آن درگیری را به تصویر میکشند و میگذارند. این طور نیست یک نفر را گیر بیاورند و چند نفری سر او بریزند و اذیت کنند. البته یک موقعی ماموری خطایی بکند و این را نمیتوان منکر شد ولی اینها را با دقت رصد میکنیم و مستند سازی میکنیم. گروههای مستندساز از ما در نیروها حضور دارد و تمام اعمال و رفتار نیروهای خود را مستند میکنیم که نحوه گفتوگو و عملیات و غیره مستندسازی میشود و بعداً اینها را پیگیری میکنیم و در آموزشهای خود لحاظ میکنیم. این طور نیست و آنها بزرگنمایی میکنند ولی مامور هم شاید برخی مواقع خطایی کند ولی عموماً بزرگنمایی است.
مردم خیلی نیروهای نوپو را کم میبینند و میگویند همیشه از نیروهایی هستند که همیشه در حال استراحت هستند و فعالیتی و عملیاتی ندارند. نیروهای نوپو تا الان داخل تهران عملیاتی انجام دادند؟
در تهران فقط در مجلس که عملیات تروریستی مجلس رخ داد حضور داشتیم. ماموریت در آنجا داشتیم و با سپاه همکاری داشتیم. بعد از آن در تهران ماموریت تروریستی که اتفاق بیفتد و نوپو حضور داشته باشد نبوده است. گروگانگیری بوده و در راستای اختلافات خانوادگی و بعضاً مالی و قاچاق مواد مخدر بوده است. اینها را در تهران داشتیم ولی از نظر سیاسی و گروگانگیری نظامی اتفاقی نداشتیم.
آماری هم از گروگانگیری در تهران یا کشور دارید؟
در تهران گروگانگیری خانوادگی امسال یک مورد بود.
در کشور چی؟
از سال ۹۲ به بعد در کشور ۴۵ عملیات گروگانگیری را ماموران یگان ویژه انجام داده اند که در این ماموریت هم سه نفر از ماموران ما به شهادت رسیدند.
نوپو در چه زمانهای دیگر وارد عمل میشود؟
برای تامین امنیت همایشهای ملی هم حضور داریم. نشستهای بینالمللی که در تهران برگزار میشود اعم از اجلاس سران و غیره برگزار میشود معمولاً در آنجا ماموریت دارند ولی آموزش خیلی سخت تر از عملیات است. ما همه اینها را تحت آموزشهای سخت قرار میدهیم که تمرینات خود را فراموش نکنند و اردوهای شبانهروزی در خارج از شهر برگزار میکنیم و شبانه پیادهرویهای طولانی و تمرینات تیراندازی و فنون چتربازی داریم. سختترین تمرینات را انجام میدهند که برای ماموریت خاص آماده باشند.
سخت ترین عملیات نیرویهای نوپوی یگان ویژه مربوط به چه زمانی است؟
در خوزستان موردی داشتیم که قاچاقچیان دو بچه را در سال ۹۳ گروگان گرفتند و خیلی سخت بود. باید مراقبت میکردیم بچهها آسیبی نبینند و در نهایت مقاومت میکردند و مواد منفجره هم داشتند که عملیات طاقتفرسایی بود که ۶-۵ ساعت طول کشید و نیروها با سوراخ کردن دیوار رفتند و دو پسربچه را آزاد کردند و گروگانگیر را سالم دستگیر کردند.
یک عملیات دیگر هم در فارس داشتیم که اراذل و اوباش آن منطقه در فضای مجازی عرض اندام کرده بود. مثلاً تیراندازی داشت. سنگ پرتاب میکرد و با تیر میزد. یعنی مهارت در تیراندازی داشت. در یک روستایی تعدادی را گروگان میگیرد و انتظامی محل نتوانست شرایط را کنترل کند. ما آنجا کلی مذاکره کردیم و موثر نشد و مقامات قضائی وارد صحنه شدند و از عوامل آنها استفاده کردیم و نهایتاً قانع نشدند و فقط با یک تیر مامور ما تیراندازی کرد و دستگیری انجام شد.
نمونه دیگر هم ماموریتی در فولادشهر اصفهان بود که سال ۹۳ انجام شد. ۶-۵ مامور نیروی انتظامی را شهید کردند، اشرار در فولادشهر داخل مجتمع آپارتمانی مخفی شدند. دو برادر بودند. آنجا ماموریت به ما واگذار شد. ما طوری ساختمان را تخلیه کردیم و ساکنین را تخلیه کردیم و در نهایت یگان وارد عمل شد و یکی از اینها را که مقاومت میکرد توانست با مذاکره تسلیم کند و با اسلحه خود را معرفی کرد ولی برادر این سارق تسلیم نشد و او را مجبور شدیم حذف کنیم. این هم یکی از ماموریت هایی بود که ۶-۵ نفر را شهید کرده بودند ولی در بقیه ماموریتها از تیراندازی استفاده نکردیم و گاهاً با مذاکره حل شده است.
عملکرد یگان ویژه در حوادث دی ماه به چه صورت بود؟
در حوادث دی ماه گستردهترین صحنههای اغتشاشات در سطح کشور است. در گذشته داشتیم که معمولاً اغتشاشات در تهران زیاد میشد ولی این سری تغییری یافت و جهتگیری ضد انقلاب این بود که در شهرهای کوچک اقدام کردند. فضا را بزرگ کردند و به گمان خود میخواستند ما را غافلگیر کنند یا به نوعی ما رادر عمل انجام شده قرار دهند. خوشبختانه در آن حادثه برخورد خوبی که انجام شد این بود که در ۷۹ نقطه یگان ویژه وارد عمل شد.
چون ما از این رویکرد بازدارنده استفاده کردیم و اسم عملیات کنترل اغتشاشات دی ماه را «پرقو» گذاشتیم. گفتیم از نظر روانی وارد عمل شدیم و از قوه قهریه استفاده نکردیم. نرم برخود کردیم و عموماً از سیستمهای الکترونیکی استفاده کردیم. از سیستمهای آب پاش استفاده کردیم، از گفتوگو استفاده کردیم. این روش باعث شد با حداقل هزینه دی ماه را جمع کنیم.
اسم عملیات کنترل اغتشاشات دی ماه را پرقو گذاشتیم گفتیم از نظر روانی وارد عمل شدیم و از قوه قهریه استفاده نکردیم. نرم برخود کردیم و عموماً از سیستمهای الکترونیکی، از سیستمهای آب پاش و از گفتوگو استفاده کردیم این روش باعث شد با حداقل هزینه دی ماه را جمع کنیم
در آن ۷۹ نقطهای که وارد عمل شدیم کمترین آسیب به اموال عمومی و به اغتشاشگران وارد شد ولی در جاهایی که ما نبودیم یکسری درگیریها بود منتهی چون نیروهای ما آموزش دیده بودند و تجهیزات خوبی در اختیار داشتند در جایی که وارد عمل شدیم خوب جمع کردیم و با کمترین هزینه بود.
چه سلاحهایی در اختیار یگان ویژه است؟
عموماً سلاحهای ما غیرکشنده هستند. سلاحهای پرتاب گاز در انواع مختلف داریم. سلاحهای گلولههای ساچمهای داریم که سختترین سلاح ما این است و اخیراً به جای گلولههای فلزی از گلولههای پلاستیکی استفاده میکنیم که آسیبی وارد نکند. پینت بال داریم که آسیب کمتری میرساند و همین سلاحها است و سلاح مهم ما آبپاش است.
در مورد کشورهای دیگر همانند عراق و سوریه که در منطقه هستند و روابط برادرانه با ما دارند آموزش از سوی ما دارند؟ تفاهم نامهای در این زمینه امضا شده است که برای آموزش و انتقال تکنولوژی بروید؟
با سوریه تفاهم داریم و با رئیس ستاد سوریه بود و دیروز از ایران رفتند و یک بازدیدی ما داشتیم و یک بازدید هم آنها به اینجا آمدند. در برنامه ما هست پلیس انجا را آموزش دهیم و در حدی که بخواهند تجهیزات در اختیار آنها قرار دهیم. این تفاهمنامه بین ما صورت گرفته است. قبلاً متفرق با پلیس سوریه داشتیم و موردی بود الان در قالب تفاهمنامه است که هم وزارت کشور و هم فرمانده محترم نیروی انتظامی تفاهم کردند در این مسئله با هم همکاری کنیم.
در عراق هم دو سال قبل تفاهم نامهای داشتیم و آنها اظهار تمایل کردند و علاقه داشتند پلیس این کشور را آموزش دهیم. موردی اتفاق افتاده ولی این که به صورت تفاهمنامه اجرا شود تا الان نبوده است. این پیشنهاد را دادیم و در سیاست نیروی انتظامی است که کشورهای مسلمان و کشورهایی که با ما ارتباط دارند تجربه خود را در اختیار آنها قرار دهیم چون میدانید که یکی از واحدهای ضداغتشاش هوشمند با آستانه تحمل بالا در منطقه هستیم که هم تجهیزات خوبی را داریم و اموزش خوبی را داریم و مهارت بسیار خوبی در مهار اغتشاشات داریم.
این را روسای پلیس از کشورهای مختلف به عینه تائید میکنند و این آمادگی را داریم تجربه خود را در اختیار آنها قرار دهیم مثلاً واحد موتورسوار در یگانهای ضداغتشاش فقط در کشور ما است. در کشورهای دیگر موتور استفاده میکنند ولی به عنوان سازمان واحد و منسجم نیست ولی در کشورهای ما موتورهایی که داریم سریع ما را به صحنه میرساند و مناطق پرجمعیت را میتوانیم سریع طی کنیم. تجهیزات الکترونیکی که در اختیار داریم یا ادبیات مقابله با اغتشاش کاملاً اسلامی و بومی است. گفتوگو میکنیم. در صحنه نقطه تمایز ما با بقیه کشورها این است که به آنها که ماموریت واگذار شود میگویند بزنید و جلو بروید ولی جمعیت مقابل آن چه باشند و چه کسانی هستند مهم نیست.
ما به مامورانمان می گوییم حتی در صحنه جنگ و نبرد هم مذاکره کنید ولی آنها (پلیس کشورهای دیگر مانند فرانسه) این را قبول نمیکنند و میگویند باید بزنیم و جلو برویم. تلفات هم زیاد شد به ما مربوط نیست. چشم کور شود، دست او شکسته شود مامور هیچ مسئولیتی ندارد. در آموزههای دینی ما این چنین نیست و میگوید صحبت کنید حتی در صحنه نبرد باشید. این نقطه قوت است. بنابراین فرهنگ اسلامی ما را کشورهای همسایه و مسلمان ما این روش را از ما میبینند میپذیرند ولی فرهنگ غربی که عموماً توام با خشونت است را قبول نمیکنند. این مقدار قدرت داریم که دشمن خود را در عرصههای مختلف ببینیم و میتوانیم سرکوب کنیم ولی زمانی که مردم در مقابل ما قرار میگیرند باید شم اطلاعاتی ما بالا باشد. مردم شناسی ما بالا باشد و آنقدر اشراف داشته باشیم که فرد محرک را شناسایی کنیم و از بین مردم بیرون بکشیم و مراقبت کنیم به بقیه آسیب وارد نکند. این خاص پلیس ویژه جمهوری اسلامی ایران است. به همین خاطر مشتاق زیادی دارد که اعلام کردیم امادگی داریم این تجربه را در اختیار کشورهای دیگر قرار دهیم که انشاالله بتوانند با این رویکرد جمعیت خودر ا اداره کنند.
شعار هفته ناجا امسال «پلیس هوشمند، امین مردم» در یگان ویژه هم محسوس است؟ هوشمندی در یگان ویژه قابل اجرا است؟
این ادبیاتی که من اشاره کردم در واقع هوشمندی در رفتار، در ماموریت و هوشمندی در امورات اجتماعی، تجهیزات چند سالی است که در یگان ویژه مبنا قرار گرفته است و الگوی ما برای مقابله با اغتشاشات هوشمند است. یک الگویی داریم که در گذشته روش های سخت و نیمه سخت را استفاده کردند و الان الگوی مقابله با اغتشاشات در جمهوری اسلامی ایران هوشمندانه است یعنی چه؟ ما میگوییم متناسب با شرایط صحنه آن فرمانده ما در میدان باید تشخیص دهد از این مراحل اول تلاش کند از ایجاد درگیری بین خود و جمعیت معترض جلوگیری کند. این مرحله اول است یعنی مرحله بازدارنده است.
مرحله دوم نرم است یعنی از ابزاری که در اختیار دارد و موانعی که باید در اختیار جمعیت قرار دهد، نردههایی داریم که برای این کار ساخته شده، سیستم صوت و سیستمهای الکترونیکی در مرحله دوم از ابزار نرم استفاده کند و قدری کار روانی انجام دهد و جمعیت بترسد و صحنه را ترک کند.
در مرحله سوم از تجهیزات استفاده می کنند و حتی در اینجا گفتیم باید طوری عملیات را انجام دهد که کمترین آسیب به جمعیت وارد شود. اینجا در مرحله سوم خط قرمز را عبور کرده و شعار داده و اموال عمومی را تخریب کرده است. مرحله اول بازدارنده است، مرحله دوم عملیات نرم است و مرحله سوم عملیات مقابله است و حتی این مرحله را تقسیم به چند مرحله کردیم که گفتیم در هر مرحله چطور برخورد کنند. هوشمندی را به نیروهای خود در آموزشها و برنامههای مختلف دادیم و در اختیار آنها قرار دادیم که اینها بتوانند در صحنههای عملیاتی از این رویکرد استفاده کنند.
در خصوص تامین امنیت مرزها در کنار نیروهای مربانی در ایام اربعین توضیحاتی بیان کنید.
بخش عمده پایانه مرزی در اختیار یگان ویژه است. کنترل پایانه ها را دارند. تقریباً سختترین بخش کنترل زائرین به عهده یگان ویژه است چون از سراسر کشور جمع میشوند در آن محدوده ۱۵-۱۰ کیلومتری مرز متراکم میشوند. آنجا کار با ما است. باید در طول مدتی که میخواهند بروند و برگردند در آن فاصله ۱۰ کیلومتری امنیت را تامین کنیم و کار اطلاعاتی بسیار قوی انجام میدهیم. داخل جمعیت افرادی را داریم که کنترل کنند و نیروهای تامین در داخل جمعیت و پیرامون مسیر تردد داریم. همچنین انتظامات و نظام دادن به اینها که چطور از گیتها عبور کنند و مدارک را کنترل میکنیم و گیت آخر که گذرنامه را مهر بزنند کاملاً همه چیز فراهم شده و مهر میخورد و می رود.
این سختی کار با ما است یعنی معمولاً نارسایی و کمبودهایی که به وجود میآید در همین جا است و خدمات دیگر بعضاً ضعیف میشود. بعضاً در ترابری زائر دچار مشکل میشویم یا نیازمندیهای زائرین به موقع تامین نمیشود. همه این فشارها را آنجا متحمل میشویم چون بالاخره از نظر نیروهای ما تحمل این سختی ها انتظار می رود.
از یگان ویژه ۷ هزار و ۵۰۰ نفر مستقیماً ماموریت دارند در قالب ۲۴ گردان وارد میشوند و حدود ۴ هزار نفر پشتیبان هستند و در واقع احتیاط هستند و اگر جایی کمک نیاز باشد. حدود ده هزار نفر از یگان ویژه را در اربعین بکار میگیریم
زائر عصبانی است و میخواهد برود. این فقط تخصص ما است که میتوانیم عصبانیت را تحمل کنیم و با او کنار بیایم و این کار را انجام دهیم. تقریباً ۲۴ گردان هر سال در اربعین به کارگیری میکنیم. از الان هم این کار شروع شده و ما تا آخرین زائری که برگردد نیروهای ما حضور دارند. معمولاً تا سوم و چهارم بعد از اربعین عمده زائرین برمیگردند و واحدهای عمده ما بازمیگردند و نیروهای محلی ما در صحنه میمانند.
تعداد نیرویی که در اربعین با شما همکاری میکنند چه میزان است؟
کل پلیسی که به کارگیری میشود بیش از ۳۰ هزار نفر هستند. از یگان ویژه ۷ هزار و ۵۰۰ نفر مستقیماً ماموریت دارند در قالب ۲۴ گردان وارد میشوند و حدود ۴ هزار نفر هم پشتیبان هستند و در واقع احتیاط هستند و اگر جایی کمک نیاز باشد. حدود ۱۰ هزار نفر از یگان ویژه را در اربعین به کار میگیریم.
در یگان ویژه نیروی خانم هم دارد؟
خوشبختانه در یگان ویژه ساختار یگان ضداغتشاشات زنان مصوب شده و الان تقریباً سه سال است که فعالیت میکنند. اینها در مراکز استانها تعدادی را برنامه استخدام داریم و انشاالله اطلاعرسانی خواهد شد. ارکان این واحدها از کادر است مثلاً در یک استانی ۱۰ نفر گروهانی ساختار داشته باشد، این کادر است و استخدام میکنیم و آموزش میبینند و نیروی رسمی ما میشود ولی بدنه این گروهان از نیروهای مردم پایه هستند یعنی خانمهایی که همانند آقایان در بحث پلیس افتخاری با ما همکاری میکنند، خانمها هم اگر مایل باشند با این گروه همکاری کنند ثبتنام میکنند و آموزش میبینند و همانند واحدهای بسیج هستند و در کل استانهای کشور انشاالله اطلاعرسانی میشود و جذب میکنیم.
در تهران هم نیروی خانم یگان ویژه داریم؟
الان در تهران داریم. در تهران واحدی داریم که فعال است و کارهایی انجام داده و در حد یک گردان نیرو از خانمها در تهران داریم.