چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۷
جزئیات ماجرای ابتلای عده‌ای به ایدز در یک روستا

تکذیب ابتلا به ایدز در روستای چنار محمودی از طریق واکسن/ وزارت بهداشت: دلایل ابتلا محرمانه است

«اصلا چنین چیزی امکان ندارد که عده ای در این روستا از طریق واکسن به ایدز مبتلا شوند. ما اطلاعیه‌ای می دهیم تا درباره این موضوع به مردم اطلاع‌رسانی کنیم. مگر می‌شود وزارت بهداشت آزمایشی روی مردم انجام دهد که مردم را آلوده کند؟ اصلا چنین چیزی امکان دارد؟ اگر اینگونه باشد که باید ما را بگیرند و اعدام کنند! من از اساس این موضوع را تکذیب می‌کنم.»
کد خبر : ۴۷۷۱۰۹

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ما انتظار داریم رسانه‌ها کمک کنند تا مردم درباره این موضوع نترسند، گفت: «اصلا چنین چیزی امکان ندارد که عده ای در این روستا از طریق واکسن به ایدز مبتلا شوند. ما اطلاعیه‌ای می دهیم تا درباره این موضوع به مردم اطلاع‌رسانی کنیم. مگر می‌شود وزارت بهداشت آزمایشی روی مردم انجام دهد که مردم را آلوده کند؟ اصلا چنین چیزی امکان دارد؟ اگر اینگونه باشد که باید ما را بگیرند و اعدام کنند! من از اساس این موضوع را تکذیب می‌کنم.»

به گزارش خبرآنلاین؛ «حدود ۲۵۰ نفر از مردم روستای چنار محمودی استان چهار محال و بختیاری به خاطر تزریق واکسن آلوده از طرف بهداشت به #ایدز مبتلا شده‌اند.» صبح امروز خبری در فضای مجازی دست به دست شد که حکایت از ابتلای ۲۵۰ نفر در روستای چنار محمودی استان چهارمحال و بختیاری به دلیل تزریق واکسن آلوده از طرف وزارت بهداشت و یا انجام تست دیابت به ویروس ایدز داشت.

تا جایی که خبرگزاری میزان در توییترش اعلام کرد که این موضوع قضایی شده است:

تکذیب ابتلا به ایدز در روستای چنار محمودی از طریق واکسن/ وزارت بهداشت: دلایل ابتلا محرمانه است

گویا: مگر می‌شود ما مردم را مبتلا به ایدز کنیم؟!

اما محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرآنلاین هرگونه آلودگی در این روستا را از طریق زدن واکسن تکذیب کرد.

او با بیان اینکه ما انتظار داریم رسانه‌ها کمک کنند تا مردم درباره این موضوع نترسند، گفت: «اصلا چنین چیزی امکان ندارد که عده ای در این روستا از طریق واکسن به ایدز مبتلا شوند. ما اطلاعیه‌ای می دهیم تا درباره این موضوع به مردم اطلاع‌رسانی کنیم. مگر می‌شود وزارت بهداشت آزمایشی روی مردم انجام دهد که مردم را آلوده کند؟ اصلا چنین چیزی امکان دارد؟ اگر اینگونه باشد که باید ما را بگیرند و اعدام کنند! من از اساس این موضوع را تکذیب می‌کنم.»

گویا ادامه داد: «من توصیه می کنم که به این شایعات دامن نزده شود. اصل ماجرا اصلا به این شکل نیست. این افراد به طریقی دیگر به ویروس ایدز مبتلا شده اند و ما هم نمی توانیم راهی را که این افراد به این ویروس مبتلا شده اند، اعلام کنیم چون این موضوع محرمانه است. هر کسی در این روستا از یک راهی به این ویروس متبلا شده و در این زمینه شایعه‌سازی بی‌جهت صورت گرفته است. مگر ما تا به حال گفته‌ایم که چه افرادی از چه طریقی به این ویروس مبتلا شده‌اند؟ ما اطلاعات شخصی مردم را نمی‌توانیم منتشر کنیم.»

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در پایان گفت که تعداد مبتلایان به ایدز در این روستا بسیار بسیار کمتر از آن چیزی است که الان در بین مردم دست به دست می شود اما این افراد بیشتر از 10 نفر هستند.

شناسایی افراد مبتلا از یک ماه پیش

سیدمرتضی خاتمی (نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس) در گفت‌وگو با هم ایلنا در خصوص ابتلای چندین نفر از اهالی روستای چنارمحمودی شهرستان لردگان در استان چهارمحال و بختیاری به ویروس HIV بر اثر انجام تست دیابت گفت: خبر ابتلا به ویروس به دلیل تست دیابت درست به نظر نمی‌رسد. بنا بر اطلاع موثق، ابتدا در این روستا کانون خطری مشاهده شده و در راستای اقدامات پیشگیرانه از جمله برای اینکه معلوم شود، میزان آلودگی چه میزان است، آزمایشاتی صورت گرفته است. خبرهای اولیه حاکی از این است که به دنبال مشاهده یک کانون پرخطر از لحاظ آلودگی، مبادرت به انجام تست در بین جمعی از روستائیان می‌شود و مواردی از ابتلا به دست می‌آید. امروزه آزمایشات با سرنگ‌های یک‌بار مصرف انجام می‌شود و به نظر نمی‌رسد، اخباری از این دست صحت داشته باشد که به دنبال تست دیابت این اتفاق رخ داده باشد.

مقامات محلی این شهر هم اعلام کرده‌اند که شناسایی افراد مبتلا به ویروس HIV در یکی از روستاهای استان از یک ماه پیش آغاز شده بود و اطلاعات بیماران باید به شکل محرمانه حفظ شوند.

مجید شیرانی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری به ایلنا گفته که از حدود یک ماه قبل در پی کشف چند مورد بیمار مبتلا به ویروس HIV در یکی از روستاهای چهارمحال و بختیاری، تیم های بهداشت و درمان تخصصی و مشاوره در معاونت بهداشتی دانشگاه تشکیل و با هماهنگی و تماس با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مسئولین استانی اقدامات علمی و تخصصی در جهت شناسایی، درمان و پیشگیری از اشاعه بیماری شروع شد و کماکان ادامه دارد. در این راستا تعدادی از افراد مبتلا شناسایی و تحت مشاوره و درمان قرار گرفته اند و اقدامات و آزمایشات تکمیلی در جهت شناسایی علل و موارد جدید و درمان بیماران در حال انجام است.