جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۳
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی:

رئیس‌جمهور حق تغییر در برجام را ندارد/ مجلس کوتاه نمی‌آید

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی گفت: رئیس‌جمهور نمی‌تواند بدون اجازه مجلس به اندازه یک کلمه، نه متن برجام را کم و نه به متن برجام اضافه کند.
کد خبر : ۴۷۶۵۴۵

محمدرضا پور ابراهیمی در گفتگو با مهر با اشاره به احتمال تغییراتی در متن برجام، گفت: طرح این مباحث در راستای ایجاد یک فضای جنگ روانی است تا جمهوری اسلامی ایران نسبت به مواضع اصولی خود و نسبت به مطالبات به حق خود عقب نشینی کند.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعید می‌دانم چنین موضع گیری از سوی ایران در دیدارهای رئیس‌جمهور و وزیر امورخارجه در سازمان ملل مطرح شده باشد. اظهارنظر هفته‌های اخیر رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه در مورد برجام، تعهدات جمهوری اسلامی ایران و تعهدات طرف مقابل کاملا واضح و صریح بوده است.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس افزود: این اظهارنظرهای صریح در دفاع از منافع ملی، توسط رئیس‌جمهور در سازمان ملل نیز باید ادامه پیدا کند. باید بررسی شود اظهارات سخنگوی دولت از طرف شخص ایشان بیان شده یا واقعا موضع هیئت وزیران و شخص رئیس‌جمهور است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: با توجه به اظهارنظرهای صریح رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه در هفته‌ها و روزهای اخیر، به نظر نمی‌رسد چنین موضعی از سوی ایران مطرح شود.

وی تصریح کرد: این نوع موضع‌گیری به معنای تضعیف جمهوری اسلامی، در شرایطی است که باید با اقتدار از منافع ملی خود دفاع کند و این تضعیف قطعا به صلاح نیست.

پور ابراهیمی در واکنش به اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر تلاش رئیس‌جمهور برای بن بست شکنی و ایجاد تغییرات در متن برجام گفت: هرگونه تغییر در متن برجام که منجر به افزایش تعهدات ایران و کاهش تعهدات طرف مقابل شود موجب از بین رفتن منافع ملی جمهوری اسلامی است.

رئیس‌جمهور حق ایجاد تغییر در متن قانون برجام ندارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: متن برجام طبق قانون به تصویب مجلس رسیده است، رئیس‌جمهور حق هیچ‌گونه تغییر در متن این قانون را ندارد زیرا رئیس‌جمهور مجری برنامه‌های تصمیمات قانونی مجلس است و نمی‌تواند بدون اجازه مجلس به اندازه یک کلمه، نه متن برجام را کم و نه به متن برجام اضافه کند زیرا این اقدام از اختیارات رئیس‌جمهور خارج است.

وی خاطر نشان کرد: اتخاذ هرگونه تصمیمی برای تغییر در برجام به بهانه بن بست شکنی در تضاد با قانون و وظایف رئیس‌جمهور و اصل تفکیک قوا است.

ایجاد هرگونه تغییر در متن برجام بسیار خطرناک و نقض منافع ملی است

پورابراهیمی ایجاد هرگونه تغییر در متن برجام را بسیار خطرناک و نقض منافع ملی کشور خواند و گفت: نسبت به ایجاد هرگونه تغییر در برجام کوتاه نخواهیم آمد. این اقدام به معنای زیر پا گذاشتن منافع ملی، تعهدات برجامی غرب به ایران است. غربی ها از ابتدا نیز به دنبال این بودند که ایران گام به گام از حقوق قانونی خود عقب نشینی کند. موضع جمهوری اسلامی در برابر نقض برجام کاملا شفاف است، موضع ما این است که ایران تعهداتی را در برجام پذیرفته است، طرف های مقابل هم تعهداتی را پذیرفته‌اند. ایران تعهدات خود را اجرا کرده است اما تعهدات طرف‌های مقابل انجام نشده، آنها مکلف هستند تعهداتشان را انجام دهند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آمریکایی‌ها همیشه با ادبیاتی سخیف و طلبکارانه با جمهوری اسلامی سخن گفته‌اند و به تعهدات خود در برجام پایبند نبودند. اروپایی‌ها قول دادند با خروج آمریکا به تعهداتشان عمل می‌کنند اما من با صراحت اعلام می‌گویم، اروپا به هیچ یک از تعهدات یازده گانه خود عمل نکرده است. منوط کردن اجرای این تعهدات به SPV و اینستکس توهین به مردم ایران بود.

رئیس‌جمهور حق ندارد سرسوزنی از عزت مردم ایران کوتاه بیاید

وی ادامه داد: رئیس‌جمهور حق ندارد سرسوزنی از عزت نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم ایران کوتاه بیاید. رئیس جمهور فردِ خودش نیست، آدم و نماینده جمعیت سربلندی است که پای منافعشان ایستاده‌اند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: امروز سیاست و اقدامات اروپایی‌ها در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران کمتر از آمریکایی‌ها نیست. البته آمریکایی‌ها با گستاخی، عریان و برهنه صحبت می‌کنند.

پور ابراهیمی اظهار داشت: سال گذشته اینقدر ادبیات آنها گستاخانه شد که رسما اعلام کردند پایان سال 2018 پایان جمهوری اسلامی ایران است و ما جشن کریسمس را در ایران می‌گیریم ولی اروپایی‌ها این گستاخی را ندارند اما اقداماتشان کمتر از گستاخی آمریکایی‌ها نیست.

وی بیانیه اخیر کشورهای اروپایی علیه ایران در مورد حمله یمن به آرامکو را گستاخی بزرگ اروپا خواند و گفت: متأسفانه وزارت امور خارجه واکنش لازم را نسبت به این بیانیه نداشت.

انتقاد شدید از دیدار روحانی با نخست وزیر انگلیس

پور ابراهیمی تصریح کرد: تاسف بیشتر ما برای این است که رئیس‌جمهور ایران پس از انتشار این بیانیه با رئیس‌جمهور فرانسه دیدار و صحبت می‌کند. طبیعتا انتظار ما این بود که پس از انتشار این بیانیه، دیدار روحانی با رئیس‌جمهور فرانسه لغو شود تا حداقل موضعی در برابر این گستاخی‌ها گرفته و به کشورهای اروپایی اعلام شود حق ندارند نسبت به جمهوری اسلامی ایران این گونه اظهارنظر کنند.