جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۳
انگلیس، سوییس، آلمان، پاکستان، ژاپن و فرانسه در مقابل روحانی

همه دیدارهای نیویورکی روحانی/ شوخی شیخ با نخست وزیر انگلیس

رئیس جمهور کشورمان در حاشیه هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک در دو دیدار جداگانه با رئیس جمهور سوییس و نخست وزیر انگلیس به گفتگو پرداخت.
کد خبر : ۴۷۶۰۱۸

حجت الاسلام «حسن روحانی» در این دیدار که عصر سه شنبه به وقت محلی و در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شد، ضمن اشاره به سابقه، آشنایی و حضور انگلیس در منطقه خاورمیانه، تصریح کرد: از بیانیه اخیر سه کشور اروپایی که در عین حال جزو طرف های برجام هستند، بسیار متاسف هستیم و صدور این بیانیه بی اساس در شرایط حساس و پیچیده کنونی به هیچ عنوان سازنده و مفید نبود.

روحانی در دیدار نخست وزیر انگلیس:اروپا به تعهدات خود در برجام پایبند باشد

رئیس جمهور همچنین با انتقاد از کوتاهی لندن در انجام تعهدات خود برای بهره مندی ایران از مزایای اقتصادی برجام، فضای مثبت اقتصادی را جزو تعهدات برجامی طرفین برشمرد و از آنها خواست هرچه زودتر تعهدات برجامی خود از جمله اینستکس را عملیاتی کنند.  

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح ابتکار صلح هرمز یا امید که قرار است در جریان سخنرانی فردای ایشان در مجمع عمومی سازمان ملل تشریح شود، همکاری کشورهای منطقه را تنها راه ایجاد ثبات و امنیت پایدار در منطقه دانست و حمایت سایر کشورها از جمله انگلیس را در تحقق این هدف موثر خواند.

نخست وزیر انگلیس نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه لندن به دنبال بهبود روابط با تهران است، افزود که انگلیس همواره حامی برجام بوده و خواهد بود و وی در مقام وزیر خارجه کشورش برای منصرف کردن دولت آمریکا از خروج از برجام، تلاش های زیادی انجام داده، ولی متاسفانه موفق نشده است.

"بوریس جانسون" با اشاره به نقش موثر ایران در منطقه، افزود: همچنان امیدواریم برجام تداوم یافته و تنش ها در منطقه کاهش یابد.

روحانی در دیدار رئیس جمهور سوییس: رفتار آمریکا تروریسم دولتی است

حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» در این دیدار که شامگاه سه شنبه به وقت محلی نیویورک انجام شد، ضمن تشکر از کمک ها و تلاش های دولت سوییس بعنوان حافظ منافع ایران در آمریکا گفت: سوییس همیشه برای ما یک کشور فرهنگی بوده و روابط تاریخی و سنتی بسیار خوبی با کشور شما داشته ایم.

رئیس جمهور با اشاره به تلاش های دولت سوییس برای ایجاد یک کانال مالی متقابل برای تبادل اقتصادی از جمله خرید دارو، گفت: متاسفانه دولت آمریکا برخلاف مواضع اعلامی اش، در عمل برسر مبادلات بانکی ایران و سوییس حتی در زمینه هایی مثل خرید دارو یا مصارف انساندوستانه هم مشکل سازی می کند که این اقدام تروریسم دولتی آمریکا محسوب می شود چرا که در عمل برای کشتن کودکان و بیماران کمر بسته است.

رئیس جمهور سوییس هم در این دیدار با اشاره به روابط صدساله ایران و سوییس، گفت که سنت بشردوستانه و بی طرفی در سوییس ریشه در تاریخ این کشور دارد و این کشور از هر اقدام بشردوستانه یا ابتکاری که به کاهش تنش به منطقه کمک کند، استقبال می کند.

"اولی ماورر" تاکید کرد: در همین راستا سوییس مشتاق شنیدن طرح دکتر روحانی برای تامین امنیت منطقه موسوم به "ابتکار صلح هرمز" یا امید است.

 

در دیدار روحانی و صدر اعظم آلمان تاکید شد؛

توسعه همکاریهای دو جانبه، منطقه ای و بین المللی و تسریع در عملیاتی شدن اینستکس/ رایزنی سران ایران و آلمان در باره "ابتکار صلح هرمز"/ لزوم احترام به اجرای برجام و رفع تحریمها

حسن روحانی و انگلا مرکل ظهر سه شنبه به وقت نیویورک در حاشیه هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد و در محل اقامت هیات کشورمان، با یکدیگر دیدار و در خصوص حفظ و توسعه روابط اقتصادی و همکاری های دوجانبه دو کشور و همینطور ابتکار جدید دکتر روحانی برای حفظ امنیت منطقه خلیج فارس موسوم به "ابتکار صلح هرمز" بویژه در شرایط حساس منطقه گفتگو و تبادل نظر کردند و بر عزم خود برای توسعه روابط در بخش‌های مختلف تاکید نمودند.

دکتر روحانی در این دیدار ضمن اشاره به این که آلمان همیشه یک شریک بسیار مهم برای ایران بوده است، بر تداوم این روابط سنتی و دوستانه تاکید نمود.

رئیس جمهور همچنین با تاکید بر وظایف و مسئولیت سایر طرف های برجام و از جمله آلمان برای حفظ این توافق مهم بین المللی بعد از خروج یکجانبه آمریکا از آن؛ بیانیه اخیر فرانسه، انگلیس و آلمان را اتهام زنی بی اساس به ایران عنوان کرد.

خانم انگلا مرکل نیز در پاسخ، ضمن تکرار حمایت از تداوم برجام، خواستار احترام به این توافق مهم بین المللی و لغو تحریم ها شد و بر عزم آلمان و سایر کشورهای اروپایی برای عملیاتی کردن سریع تر اینستکس تاکید نمود.

وی همچنین در مورد پیشنهاد ائتلاف امید یا طرح صلح هرمز، گفت: با علاقه مندی این ابتکار را بررسی خواهند کرد و از هر اقدام مدبرانه برای کاهش تنش ها در منطقه حمایت می کنند.

روحانی در دیدار با نخست وزیر پاکستان: عزم تهران ادامه روابط خوب و سازنده با اسلام آباد است/ تاکید بر اجرایی شدن هر چه سریعتر توافقات دو کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان و عمران خان، نخست وزیر پاکستان در این دیدار در مورد روابط دوجانبه، امنیت مرزی میان دو کشور، مبارزه با تروریسم و بازیابی صلح و ثبات در منطقه به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.

دکتر روحانی ضمن تاکید بر عزم ایران برای ادامه روابط خوب و سازنده میان دو کشور، بر اجرایی شدن هر چه سریعتر توافقات سفر اخیر عمران خان به ایران تاکید کرد.

نخست وزیر پاکستان هم ضمن اشاره به کمک های ایران در چند دهه گذشته به ملت و دولت پاکستان، برای هر گونه همکاری با کشورمان جهت کاهش تنش در منطقه اعلام آمادگی کرد.

عمران خان همچنین تشکر ویژه خود و ملت پاکستان را از مقام معظم رهبری و مسئولان ایرانی برای اتخاذ مواضع صحیح و اصولی در حمایت از مردم کشمیر اعلام کرد.

روحانی در دیدار نخست وزیر ژاپن تاکید کرد: گسترش روابط تهران - توکیو و اجرای سریعتر توافقات فیمابین/ تقدیر از تلاشهای ژاپن برای حفظ و اجرای برجام

 حسن روحانی در دیدار با "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن که در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد، ضمن اشاره به سفر اخیر آقای آبه به تهران، بر پیگیری اجرای هر چه سریعتر توافقات این سفر تاکید کرد.

دکتر روحانی افزود: ژاپن قربانی سلاح هسته ای است و ایران قربانی سلاح شیمیایی، لذا هر دو با سلاح های کشتار جمعی مخالفیم و این موضوع پیوندهای دوکشور و عزمشان برای کمک به حفظ ثبات و امنیت منطقه دوچندان می کند. در این راستا طرح ائتلاف امید یا ابتکار صلح هرمز را فردا در سخنرانی مجمع عمومی ارائه خواهیم داد و انتظار می رود کشورهای دوست نظیر ژاپن ضمن حمایت از این طرح، سایر کشورهای منطقه را نیز به پیوستن به آن تشویق کنند.

رئیس جمهور همچنین از تلاش های دولت ژاپن برای حفظ و تداوم اجرای برجام تشکر و بر حفظ و توسعه روابط دوجانبه در همه زمینه ها و به ویژه روابط اقتصادی تاکید کرد.

نخست وزیر ژاپن نیز در این دیدار گفت: توکیو به حمایت از توافقنامه هسته ای ایران ادامه خواهد داد.

"شینزو آبه" ضمن اشاره به سفر اخیرش به تهران و اینکه از ملاقات و شنیدن فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت سلاح هسته ای و همچنین مواضع صلح جویانه و ابتکار اخیر دکتر روحانی برای امنیت در منطقه بسیار دلگرم شده است، افزود: توکیو دوست تاریخی ایران است و تمام توانش را برای کاهش تنش در منطقه بکار خواهد گرفت.

روحانی و رئیس جمهور فرانسه در مورد مهمترین مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی گفتگو کردند

حسن روحانی و امانوئل مکرون عصر دو شنبه به وقت محلی نیویورک در حاشیه هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدار و در خصوص توسعه همکاری های دوجانبه در زمینه های مورد علاقه ایران و فرانسه، شرایط حساس منطقه و ابتکار جدید دکتر روحانی برای حفظ امنیت منطقه خلیج فارس موسوم به "ابتکار صلح هرمز" تبادل نظر کردند و بر عزم خود برای توسعه روابط و همکاری در عرصه های مختلف دو جانبه و بین المللی تاکید نمودند.
دکتر روحانی در این دیدار ضمن تاکید بر وظایف و مسئولیت سایر طرف های برجام و از جمله فرانسه برای حفظ این توافق مهم بین المللی بعد از خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن؛ بیانیه امروز کشورهای فرانسه، انگلیس و آلمان را اتهام زنی بی اساس به جمهوری اسلامی ایران عنوان و از آن انتقاد کرد.
امانوئل مکرون نیز در این دیدار ضمن استقبال از طرح دکتر روحانی برای امنیت منطقه، به تشریح تلاش های فرانسه برای کمک به اجرای برجام پرداخت و همکاری اروپا با سایر طرف های این توافق به ویژه روسیه و چین را ضروری دانست.
رئیس جمهور فرانسه بر تعامل و گفتگو با ایران به عنوان کشوری تاثیرگذار در منطقه و نیز تداوم روابط سازنده پاریس - تهران تاکید کرد.