شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۴

متخلفان گندم‌های آلوده بازداشت شدند

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره پرونده گندم‌های آلوده گفت: دو نفر از کارگران سیلو در این ارتباط بازداشت شده‌اند و مسئول آزمایشگاه نیز با قرار وثیقه آزاد شده است.
کد خبر : ۴۷۴۸۰۷

یزدان سیف در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی آرد و نان درباره جدیدترین وضعیت پرونده ورود گندم آلوده به سیلوهای شرکت بازرگانی دولتی اظهار کرد: ۱۴ کامیون ۱۲ تنی گندم آلوده کشف شده است که ۱۳ کامیون بار خود را در سیلوهای گندم خالی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا وی ادامه داد: ماجرا از آنجا شروع شد که یک مرغداری این مقدار گندم را در مرغداری خود ذخیره و در آن خاک با گندم مخلوط کرده بود. مالک این مرغداری با تبانی دو کارگر نمونه‌گیری توانسته بود محصولات خود را تخلیه و آن را به دولت بفروشد که با ورود نیروی انتظامی در چهاردهمین کامیون این تخلف کشف شد.

سیف درباره وجود فضولات پرندگان در داخل این گندم‌های آلوده، گفت: این فضولات زمانی که فرد متخلف گندم را در مرغداری خود ذخیره کرده بود، به آن اضافه شده است.

خروج ۳ میلیون تن گندم از چرخه خرید تضمینی

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به خروج سه میلیون تن گندم از چرخه خرید تضمینی، بیان کرد: بخش خصوصی بخش اعظم این خرید را انجام داده اما همه آن در سامانه دولت ثبت نشده است.

سیف درباره میزان گندمی که توسط صنف و صنعت خریداری شده است، تصریح کرد: تنها ۱۰۰ هزار تن در سامانه دولت ثبت شده است اما بخش خصوصی می‌گوید که حدود ۸۰۰ هزار تن خرید خارج از شبکه برای تولید شیرینی و شکلات و ماکارونی انجام شده است.

بارندگی‌ها عامل افزایش تولید گندم

وی ادامه داد: بارندگی‌های آبان ماه تا پایان فروردین باعث شد که میزان تولید گندم در مناطق گرمسیر با کیفیت و کمیت مناسبی انجام شود؛ به طوری که در بوشهر شاهد چند برابر شدن تولید گندم هستیم و در مناطق گرمسیر ایلام نیز تولید ۳۰ درصد رشد داشته است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه در برخی از مناطق با تنش کم آبی و عدم بارندگی مواجه بوده‌ایم که عملکرد مورد نظر ما را تامین نکرد، افزود: سیل فروردین ماه بخش زیادی از گندم خوزستان و گلستان را از بین برد اما میزان تولید در این استان‌ها به حدی بود که خسارت وارد شده را جبران کرد و در مقایسه با سال قبل افزایش تولید داشتیم.

تحریم‌ها مانع حضور ایران در کنفرانس جهانی غلات

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به عدم دعوت ایران برای حضور در کنفرانس جهانی غلات، گفت: تحریم‌ها باعث شده که امسال برای کنفرانس جهانی غلات که در امارات برگزار می‌شود، ایران را دعوت نکنند و به همین دلیل فعالان بخش خصوصی آرد و نان امسال خود همایش بین‌المللی برگزار می‌کنند که در آن از تمام آسیاب‌بان‌های مطرح دنیا دعوت شده است.

تغییر الگوی کشت کشاورزان عامل کاهش تولید شکر

سیف در پایان با بیان اینکه تغییر الگوی کشت کشاورزان به سمت کالاهای پرسود، موجب کاهش تولید شکر در سال جاری شده است، خاطرنشان کرد: ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن از تولید شکر کشور از محل چغندرقند و ۶۰۰ هزار تن از محل نیشکر تامین می‌شود که در مجموع یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید خواهیم داشت.