به گزارش صراط به نقل از خبر آن لاین، هنوز تعداد زیادی از مامورانی که به صورت موقت با مرکز آمار در سرشماری سال 1390 همکاری کرده بودند موفق به دریافت دستمزد خود نشده اند.
محسن کنعانی یکی از ماموران سرشماری که در تهران با مرکز آمار ایران همکاری کرده است در گفتگو با خبرآنلاین گفت:« در سال 85 دو روز بعد از پایان سرشماری دستمزد افراد به حساب آنها واریز شد ولی امسال هنوز خبری از پرداخت ها نیست».
وی در ادامه می گوید، در پاسخ به خودش و همکارانش پس از چند بار مراجعه به مرکز آمار بالاخره عنوان شده که دستمزد آنها به فرمانداری تهران پرداخت شده و باید مطالبات خود را از فرمانداری پی گیری کنند ولی پس از مراجعه به فرمانداری تهران در اواخر هفته گذشته(هفته منتهی به 24 آذر) به آنها گفته شد به دلیل مشکلاتی مانند نداشتن شماره حساب تعدادی از ماموران سرشماری هنوز موفق به پرداخت دستمزد آنها نشده اند؛ یعنی به دلیل نداشت شماره حساب تعدادی از ماموران پرداخت دستمزد کل این افراد به تاخیر افتاده و تا 15 روز آینده این مشکل برطرف خواهد شد!
کنعانی گفت: « بنا به اظهاراتی که در فرمانداری تهران مطرح شده است در حوزه سرشماری تهران هنوز دستمزد حدود 10 هزار نفر از افراد پرداخت نشده است و فرمانداری تعداد زیاد افراد سرشماری را یکی از دلایل مشکلات پیش آمده عنوان می کند».
اما نکته ای که برای این مامور سرشماری و همکارانش جای سئوال دارد این است، در حالی فرمانداری تهران نداشتن شماره حساب تعدادی از همکارانشان را دلیل عدم پرداخت دستمزد آنها بیان کرده که در فرم قرارداد منعقده بین آنها و مرکز آمار ایران از این ماموران شماره حساب بانکی اخذ شده است و حتی اگر این شماره ها ناقصی داشته است چرا تا امروز برای رفع این مشکل اقدامی صورت نگرفته است؟
از سوی دیگر به افرادی که برای دریافت دستمزد خود مراجعه کرده اند اظهار شده که این مشکل محدود به تهران است در حالی که بعد ازانتشار خبرهایی مانند«سرشماری از 400 خانوار با دستمزد 400 هزار تومان» در تاریخ16 آبان ماه و «دستمزد ماموران سرشماری پرداخت خواهد شد؟»در تاریخ ششم آذرماه، در ذیل این اخبار پیامهای بسیاری از سوی خوانندگان به سایت خبر آنلاین منعکس شد که اظهارت مشابهی را از سوی سرشماران در شهرستانهای کشور مطرح می کرد.
نکته قابل تامل آن که در سال جاری 54 هزار نفر بنا بر اظهارات مرکز آمار در سرشماری به عنوان مامورسرشماری حضور پیدا کرده اند و از این تعداد حداقل 10 هزار نفر در تهران هنوز امکان دریافت دستمز اندک خود را پیدا نکرده اند، یعنی 20 درصد از افراد طرف قرارداد با مرکز آمار ایران و وزارت کشور که کل دستمزد این افراد در حدود 4 میلیارد تومان می شود.
البته نباید این نکته را فراموش کرد که برای کاهش هزینه های این سرشماری تعدادی از سربازان وظیفه نیز بدون دریافت دستمزد در سرشماری همکاری داشته اند ولی با این وجود می بینیم بعد از گذشت بیش از یک ماه هنوز این افراد دستمزد خود را دریافت نکرده اند در حالی که بنابر قوانین کشور، بودجه برنامه ای مانند سرشماری پیشاپیش در اختیار دستگاههای مجری قرار می گیرد و کسری بودجه نمی تواند بهانه ای برای عدم پرداخت تلقی شود.
باید منتظر بود و دید بالاخره مسئول این وضعیت کدام دستگاه اجرای است، مرکز آمار ایران و یا فرمانداری استان تهران و یا دیگر دستگاههای که به نوعی در این برنامه دخیل بوده اند؟
لازم به ذکر است علاوه بر عدم پرداخت دستمزد ها به نظر می رسد مرکز آمار ایران هنوز نتوانسته است نتایج سرشماری کشور را اعلام کند و قرار است که بلاخره روز دوشنبه 28 آذرماه در یک نشست خبری نتایج اولیه سرشماری توسط عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران اعلام شود.
البته شاید در این نشست رئیس مرکز آمار توضیحاتی در خصوص عدم پرداخت دستمزد حدود 20 درصد از ماموران آمارگیری داشته باشد، بر اساس توافقات صورت گرفته این افراد در ازای پر کردن فرم هر خانوارقرار بود 1000 تومان دریفات کنند و سهم هر مامور نیز 400 خانوار بوده است یعنی در نهایت 400 هزار تومان؛ به هر شکل تاخیر در پرداخت حداقل 4 میلیارد تومان دستمزد ماموران آمارگیری در حالی که از قبل منابع بودجه این برنامه تامین شده است، شبهاتی را ایجاد می کند که باید به سرعت ازسوی مسئولان حل و به آن پاسخ داده شود.
توكل به خدا