«چانگ هوا» از خرداد ماه امسال به جای «پانگ سِن» زمام امور سفارت چین در تهران را بر عهده گرفته است. وی از بدو ورودش به ایران تعامل رسانهای را در دستور کارش قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم سفیر چین با اشاره به سابقه حضورش در چند کشور دیگر منطقه پیش از آمدن به تهران گفت: از زمانی که به ایران آمدم احساس میکنم چین بهترین روابط را با ایران در مقایسه با دیگر کشورهای خاورمیانه دارد.
وی گفت: اما آشنایی میان مردم دو کشور ایران و چین به حد کافی نیست بخصوص با توجه به توسعه روابط سیاسی میان دو کشور این رابطه فرهنگی در یک سطح نیست. بنا بر این فکر می کنم رسانه ها باید نقش مثبتی ایفا کنند و مردم دو کشور را به هم معرفی کنند.
سفیر چین افزود: رسانههای غربی در حال حاضر یک جنگ رسانهای هم علیه چین و هم علیه ایران راهاندازی کردهاند.
چانگ هوا گفت: رسانههای چینی در اینجا چند دفتر ایجاد کرده اند و سفارت جمهوری خلق چین در تهران هم تمایل دارد با خبرگزاری تسنیم این روابط خوب را گسترش دهد.
وی درباره لزوم تعامل رسانههای چین و ایران در راستای روابط دوجانبه و در جهت مواجهه رسانهای با رسانههای غربی گفت: در گام اول باید همکاری و تبادل نظر بین رسانههای دو کشور را افزایش دهیم. من فکر میکنم هم خبرگزاریها و هم روزنامهها این همکاری را انجام بدهند و خبرهای مختلفی را به اشتراک بگذارند. گام دوم این است که شما باید خودتان از چین بازدید کنید و با چشمان خودتان ببینید که کشور چین چگونه است و من هم رسانههای چینی را تشویق کردم که به ایران سفر کنند و تجربه شخصی داشته باشند نه این که از رسانههای غربی خبرها را منتقل کنند، باید خودتان بنویسید، بیبنید و فکر کنید که ایران چطور است.
به گفته سفیر چین رسانههای غربی همیشه این کار را انجام میدهند که یک مشکل کوچک را بزرگتر میکنند و خارجیها فکر میکنند این کشور دچار مشکل است اما اینطور نیست و کار درستی هم نیست زیرا باید نگاه گستردهای به مشکلات مختلف داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره اوضاع هنگ کنگ گفت: در موضوع هنگ کنگ که در روزهای اخیر شاهد اعتراضات گستردهای شده است در روزهای گذشته دولت محلی هنگ کنگ اقدامات زیادی اجرا کرده و کم کم وضعیت را کنترل کرد ولی در این جریان رسانههای غربی گزارش دادند که هر روز هنگ کنگ شاهد اعتراضات بسیار گستردهای است و بیش از چند هزار نفر در خیابانها هستند ولی در واقعیت فقط صد یا دویست نفر در این اعتراضات شرکت کردند.
چانگ هوا ادامه داد: در روزهای اخیر این اعتراضات کم کم به یک اقدامات تروریستی تبدیل شدند، مثلا دیروز چند نفر میخواستند به فرودگاه و مترو هنگ کنگ حمله کنند و به یک مراسم عروسی یک نیروی پلیس هم حمله کردند. شما شاهد بودهاید که در روزهای اخیر دولت مرکزی چین در موضوع هنگ کنگ مداخله نکرد چون ما باور داریم دولت محلی هنگ کنگ میتواند این کار را انجام بدهد و صلح و ثبات هنگ کنگ را حفظ کنند. هنگ کنگ یک شهر بزرگ است ولی چین دارای 10 یا 20 شهر بزرگ است بنابراین موضوع هنگ کنگ بر توسعه کشور چین تأثیری ندارد.
سفیر چین در پاسخ به سوالی درباره دیدار سران ایران و چین در سال 1394 و سند راهبردی 25 ساله و همچنین بحثی که اخیرا در رسانههای غربی درباره سرمایه گذاری 400 میلیارد دلاری چین در ایران مطرح شده گفت: قرار است در وزارت امور خارجه در این باره ملاقات کنیم. در حقیقت بنده تا به حال این برنامه را در هیچ جایی ندیدهام و میدانم جناب آقای ظریف به وزارت امور خارجه چین این برنامه را ارائه دادند. در همین سال جاری میلادی آقای لاریجانی یک سفر موفقیتآمیزی به چین داشتند و با آقای شی جین پینگ هم دیدار کردهاند و در واقع چند ماه گذشته آقای روحانی و آقای شی جین پینگ در بیشکک هم دوباره دیدار کردهاند و در این ملاقاتها دو طرف به توافقات مشترک زیادی دست پیدا کردند.
سفیر جمهوری خلق چین ادامه داد: در سفر آقای ظریف به چین، سران مقامات بلندپایه چین هم تأکید کردند که کشور چین همواره از برجام حمایت می نماید و هم از توسعه روابط بین ایران و چین حمایت و با تحریم غیرقانونی و یکجانبه آمریکا مخالفت میکنیم.
وی افزود: ما مایلیم که در چارچوب ابتکار یک کمربند و یک جاده روابط دوستی را ادامه و گسترش بدهیم. درست است که تحریم آمریکا در حال حاضر به همکاری ایران و چین تأثیرات منفی گذاشته است ولی من فکر میکنم ما باید یک صبر استراتژیک داشته باشیم و با هم بررسی کنیم که چطور این همکاری دو کشور را ادامه بدهیم. جزئیات همکاری دو کشور در حال حاضر به صورت محرمانه صورت میگیرد و نمیتوانم با جناب عالی صحبت کنم ولی باور کنید که تبادل نظر و گفتگوی بین دو کشور در موضوع همکاری دو کشور ادامه دارد.
سفیر چین در پایان گفت: برنامه مذکور 25 سال طول میکشد بنابراین ما وقت زیادی داریم و میتوانیم کارهای زیادی انجام بدهیم.